The Knife - Deep Cuts (2003)

Zweden
Pop / Electronic
Label: Rabid

1. Heartbeats (3:52)
  2. Girls' Night Out (3:38)
  3. Pass This On (3:48)
  4. One for You (3:48)
  5. The Cop (0:43)
  6. Listen Now (2:50)
  7. She's Having a Baby (2:10)
  8. You Take My Breath Away (4:27)

met Jenny Wilson

9. Rock Classics (4:56)
  10. Is It Medicine (2:23)
  11. You Make Me Like Charity (3:05)
  12. Got 2 Let U (4:00)
  13. Behind the Bushes (4:15)
  14. Hangin' Out (0:58)
  15. This Is Now * (3:55)
  16. Handy-Man * (2:41)
  17. The Bridge * (3:51)
Ik ken het album pas sinds kort, inderdaad, en sluit daarom ook niet uit dat bepaalde nummers na herhaaldelijk luisteren beter zullen bevallen. Alleen: Rock Classics, serieus? Als ik nou één liedje op deze plaat écht irritant vind, dan is het die wel, niet alleen vanwege dat irritante geschreeuw maar ook gewoon vanwege... zo'n beetje elk ander aspect.

Verder mag het me inderdaad wat zwaarder dan dit. Silent Shout was dan ook zeker een stap in de goede richting wat mij betreft en Tomorrow, In A Year bevalt ook enorm goed. (De zwakste nummers van dat album zijn ook meteen de luchtigste, valt me op nu ik erover nadenk.)

avatar van sander.
Je kan dit album ook meer zien als een concept, die euro-dance achtige synths maken het op het gehoor goedkoop en plat, maar er zit (zoals Herman net ook zegt) wel degelijk wat achter. Listen Now heeft bijvoorbeeld een hele mooie break (op 1:36). Daarnaast zijn de teksten ook van niveau. Het stemgeluid is welliswaar wat scheller en schreeuwerig, maar dit album heet ook niet voor niets Deep Cuts. Het jasje waar deze muziek in is gegoten zorgt er hoe dan ook voor dat het blijft plakken!

avatar van orbit
Tsja, herman heeft een voorliefde voor trashy eurotrance.. dan hebben dit soort dingen al een streepje voor natuurlijk en kun je er iedere diepere betekenis aan geven die je wilt
Ik vind het niet eens zo eurotrash, maar wel electroclash met vocals. Best te pruimen hoor, maar kom niet aan met meer dan het is.

Ik zie dit album niet als concept, dat gaat me veel te ver. Voor mij is het gewoon electropop. Wat ik bij Rock Classics leuk vind is het contrast tussen de inhoud van de tekst en de tegenstrijdige manier waarop deze gebracht wordt.

avatar van StuF
ik voel het ook herman

Goed om te lezen StuF

avatar van BlueVelvet
Ik heb dit verslavende album een plek in mijn top 10 gegund. Origineel gebrachte pop met Karins prachtige stem. En Heartbeats is een van de beste nummers ooit

Sectumsempra
Heartbeats vind ik nog wel aardig, de rest boeit me niet zo.