Marina & the Diamonds - The Family Jewels (2010)

Label: 679

1. Are You Satisfied? (3:19)
  2. Shampain (3:10)
  3. I Am Not a Robot (4:37)
  4. Girls (3:26)
  5. Mowgli's Road (3:15)
  6. Obsessions (3:38)
  7. Hollywood (3:49)
  8. The Outsider (3:15)
  9. Hermit the Frog (3:34)
  10. Oh No! (2:58)
  11. Rootless (3:27)
  12. Numb (4:14)
  13. Guilty (3:40)
  14. The Family Jewels * (4:05)
avatar van GrafGantz
Vandaag weer eens geluisterd en ik moest juist heel erg denken aan Katy Perry, maar dan met een niet al te overtuigend "alternatief" sausje. Dus ik snap wel dat ze gevraagd is als openingsact. Klinkt allemaal net iets beter dan mevrouw Perry zelf, maar dat is natuurlijk niet zo heel erg moeilijk.

Hoor er verder wat echo's in van de wat meer pompeuze kant van Tori Amos, en een vleugje Florence+The Machine. Iets eigens ben ik echter nog niet tegengekomen.

avatar van Sfeermaker
Ze stond in het voorprogramma van Coldplay afgelopen donderdag op 't Malieveld. Of het aansluit op een dergelijke hoofdact?, mwoah, eigenlijk niet. Toch heb ik me prima vermaakt op de singletjes die ik al kende, waaronder I'm Not A Robot en Hollywood. En potverdomme wat zag Marina er heerlijk uit.

Dit album vind ik best geslaagd. En toch vraag ik me af waarom. Vind ik Marina een lekker wijf en daarom de muziek ook zo goed? Het speelt vast een beetje mee ja. Maar bovendien ben ik gek op kitscherige pop. Een beetje van beiden dus. Daarnaast kan dit vrouwtje ook hele mooie dingen met haar stem, wat een bereik, zowel hoog als laag. Het album is best sterk van begin tot eind, goede liedjes worden afgewisseld met mindere.

Uitschieters zijn wat mij betreft Mowgli's Road, Hollywood & Oh No!

avatar van NewYorkCityLight
'Oh No!' vind ik een leuk nummer met een ditto tekst. Maar zo dertien tracks bij elkaar is het me echt veel te veel. Pop met een klein alternatief randje is gewoon niet zo mijn ding, dan heb ik liever schaamteloos pakkende en commerciële nummers. Dit is het allemaal net niet.

avatar van siedss
Ik heb seventeen ipv rootless, klopt dat?

Leuk albumpje trouwens, je moet het alleen niet te vaak luisteren

avatar van Style.Girl
Eerst moest ik erg wennen aan het album en ik dacht dat het niet aan mij besteed zou zijn terwijl ik haar Electra Heart en Froot albums wel enorm goed vind!

Nu ben ik dan ook helemaal verslaafd aan het nummer Guilty. Wat een fijn nummer zeg.
Daarnaast kent het nog een aantal goede nummers en eigenlijk is geen één nummer echt slecht. Maar Are You Sastisfied en I Am not a Robot vind ik van alle nummers echt het minste. Ik kan er echt niet aan wennen en vind het daarom ook geen leuke nummers. Misschien dat het nog komt....

Overigens hebben alle nummers hier wel iets vreemds, met opvallende ''rare'' teksten, stemgebruik en melodieën. Maar dat kan ik nu wel waarderen.

Nummers als Hollywood, Shampain, Mowgli's Road, Obsessions, The Outsider, Hermit the Frog zijn stuk voor stuk leuke nummers!

De overige nummers vind ik wat minder, maar zal ook weer tijd nodig hebben. Al ben ik toch blij dat ik de nummers van het album ben gaan beluisteren, want zo ben ik toch een aantal leuke nummers tegengekomen.

Marina and the Diamonds is en blijft geweldig! Met toch wel één van mijn favoriete artiesten op dit moment.

avatar van aerobag
Verrassend album, die sterk opent en verderop een met een paar pop parels op de proppen komt. Are You Statisfied en I Am Not Your Robot zijn opmerkelijk gelaagd. Niet alle nummers zijn even onderscheidend, maar over het algemeen heerlijk uptempo, interessante zanglijnen en een frisse kijk op de electropop sound.