Burzum - Belus (2010)

Noorwegen
Label: Byelobog

1. "Leukes Renkespill (Introduksjon)" (0:33)
  2. "Belus' Dod" (6:23)
  3. "Glemselens Elv" (11:54)
  4. "Kaimadalthas' Nedstigning" (6:43)
  5. "Sverddans" (2:27)
  6. "Keliohesten" (5:45)
  7. "Morgenrode" (8:54)
  8. "Belus' Tilbakekomst (Konklusjon)" (9:37)
avatar van Edwynn
Daar zit uiteraard wat in. Zou hij echt zo verstoken zijn geweest van de buitenwereld? Als dat zo is zijn er meer artiesten die ik liever vijftien jaar opgesloten had gezien.

avatar van Eddie
Hij schijnt echt behoorlijk verstoken te zijn geweest van de buitenwereld.

avatar van Spock2011
Een mooie comeback van Vargje. De nummers zijn sterk maar alleen voelt de plaat iet echt als een geheel aan. Ik vind de opvolger Fallen als gevolg ook sterker. Glemselens Elv is overigens een van de beste nummers die hij geproduceerd heeft.

avatar van AOVV
Een plaat die z'n tijd nodig heeft, zo blijkt. Het is al even geleden dat ik deze nog eens had beluisterd, maar omdat Varg Vikernes alweer een nieuwe plaat heeft uitgebracht dit jaar (schade inhalen?), wilde ik deze nog een keertje opleggen. En ik ben blij dat ik het gedaan heb, want ik hoor er gelijk veel meer in! 3 sterren had deze, dat moet ik toch opschroeven naar 3,5 sterren, en in de toekomst misschien nog een halfje meer, maar zover zijn we nog niet. Het is bij momenten genieten geblazen met deze Burzum, qua sfeer zit het echt heel goed. De vocalen vind ik niet geweldig, en gelukkig is het de muziek die overheerst. Gewoon een goeie plaat!

3,5 sterren, zoals gezegd.

avatar van frolunda
Monotone metal herrie die zowel technisch,vocaal en in iets mindere mate qua songs niet al te veel voorstelt maar op één of andere manier toch intrigeert.En daar zal de donkere en dreigende sfeer zeker iets mee te maken hebben.
Voorlopig toch wel een voldoende en wie weet wat de toekomst brengt.
Belus zou wel eens een lange adem kunnen hebben.