Tim Knol - Tim Knol (2010)

Country / Pop
Label: Excelsior

1. Clean Up (2:52)
  2. Sam (3:19)
  3. Sounds Familiar (3:41)
  4. When I Got Here (2:44)
  5. Find All the Love (3:05)
  6. Only Waiting (3:56)
  7. Or So I'm Told (3:04)
  8. When I Am King (2:09)
  9. Must Assist (4:21)
  10. Music in My Room (2:55)
  11. Me & a Lot Like You (3:33)
  12. Silverman Hotel (2:48)
  13. Driving Home (5:09)
  14. Deepest of Oceans (3:08)
avatar van "H."
Tim Knol voor het eerste gezien in de openbare bibliotheek in Tilburg waar hij op een zaterdagmiddag voorafgaande aan zijn concert in 013 een akoestisch mini concert gaf. Werd meteen geraakt door de pakkende nummers. Vooral Sounds Familiar blijft hangen. Gelijk een exemplaar van deze CD aangeschaft en laten signeren. Vandaag nog eens gedraaid in de auto. Blijft toch gewoon een leuke CD van een sympatieke jongen.

avatar van teamed
Als je heel veel muziek in je leven heb beluisterd , dan heb je ook veel vergelijkingsmateriaal. Tim Knol is voor de beginnende luisteraar geweldig goed en voor de doorgewinterde luisteraar leuk vergelijkingsmateriaal waar je een kwisje mee kan spelen : "waar heb ik dat meer gehoord".

avatar van Shelter
en wanneer ben je doorgewinterd is daar al een maat voor?

avatar van Ronald5150
Met zijn debuut album profileert Tim Knol zich direct uitstekend. De liedjes op dit titelloze album klinken ondanks Knol’s jonge leeftijd opvallend volwassen. Die volwassenheid komt mijn inziens mede ook door de invloeden uit de folk en country. De stem van Tim Knol klinkt soepel en erg prettig in het gehoor. De liedjes zijn afwisselend uptempo en ingetogen. Die ingetogenheid komt ook tot uiting in het gitaarspel, maar deze klinkt tegelijkertijd erg smaakvol en bijzonder mooi. Met name in de sobere rustige liedjes hoor ik regelmatig een lapsteel gitaar die het eerdergenoemde countrygevoel versterkt. Op een dergelijk debuut kan Tim Knol trots zijn ,en ik denk dat we zonder twijfel kunnen vaststellen dat Nederlands een talent rijker is.

avatar van Ludo
enige plaat van Tim Knol die je - voorlopig - moet hebben. Meest schaamteloos sentimenteel (en citerend). Goeie begeleidingsband, en waar Knols vocalen later eerder dunner dan vetter worden (puns puns) werkt zijn niet al te beste jongensstemmetje hier precies goed. Voor het eerst op avontuur in de studio, de grote wereld, een glimach, een traan, en het muzikale hart op de juiste plaats.

avatar van Twinpeaks
Sympathiek debuut van Tim Knol. Het is wat springerig hier en daar , maar je hoort de potentie .Losjes gespeeld en de soms wat naieve composities werken aanstekelijk. Wel weinig afwisseling in zijn stem waardoor het soms wat eenvormig dreigt te worden . Dit wordt echter keurig opgevangen door een goede muzikale ondersteuning. 3 sterren

avatar van Niek
Toch wel erg matig dit. Het begint aardig, maar vooral de beperkte stem van Tim gaat snel storen. Muzikaal blijft het aardig, zeker het pianospel maar het is te weinig om het niveau echt omhoog te tillen. Jammer, want ik heb m altijd erg sympathiek gevonden.