Tim Knol - Tim Knol (2010)

Country / Pop
Label: Excelsior

1. Clean Up (2:52)
  2. Sam (3:19)
  3. Sounds Familiar (3:41)
  4. When I Got Here (2:44)
  5. Find All the Love (3:05)
  6. Only Waiting (3:56)
  7. Or So I'm Told (3:04)
  8. When I Am King (2:09)
  9. Must Assist (4:21)
  10. Music in My Room (2:55)
  11. Me & a Lot Like You (3:33)
  12. Silverman Hotel (2:48)
  13. Driving Home (5:09)
  14. Deepest of Oceans (3:08)
avatar van rkdev
Gisteren live gezien in Merleyn Nijmegen. Moet zeggen dat de band erg goed speelde (deze mensen: Band « Tim Knol - timknol.nl ) en de nummers live goed uit de verf kwamen. Het prubliek was ook erg enthousiast. Tim speelde ook nog twee nieuwe nummers en als dat de koers voor de volgende plaat gaat worden wordt het een iets stevigere plaat (denk aan CCR en Eagles).

avatar van Kos
Kos
Blitse artiestennaam.

0,5
wat een zwaar overschatte plaat is dit

erjezet schreef:
wat een zwaar overschatte plaat is dit

Leuk zo'n korte niets zeggende post. Beargumenteer even waarom je het een zwaar overschatte plaat vindt.

avatar van steven
het is eigenlijk ook wel leuk , dat met alle respect "ouderwetse"muziek als dit toch nog goed aanslaat.

nu nog even een top 40 hitje voor Tim !

Pim
(klein)Zoon van Loeki ?
Leuke plaat,.

avatar van Arrie
rkdev schreef:

Zal ik eens voor hem doen. Tim Knol kan prima zingen, de algehele sound van het album is gewoon oké, het luistert allemaal perfect weg, tot daar is het allemaal oké. Ik hoor echter geen enkel gedenkwaardig nummer, geen mooie melodieën, de nummers zelf stellen gewoon niks voor. Dat mist hij gewoon nog, het vermogen om sterke nummers te schrijven. Daarom vind ik Tim Knol ook behoorlijk overschat.

avatar van StuF
vind het prima aan te horen, maar af en toe vind ik het te zeurderig. maar ach de beatles kwamen daar ook mee weg, misschien stoort hij mij hier na verloop ook minder. vooralsnog heb ik ook het idee dat de songs weinig onderscheidend zijn. het komt mij over als een reeks van hetzelfde soort pretentieloze lieve liedjes. aangezien ik wel van een beetje pretentie houd, mis ik dat hier dus. ik ben nog gul met mijn beoordeling, omdat het eigenlijk nog wat prematuur is voor mij om te oordelen, na slechts een enkele luisterbeurt. bovendien merkte ik tegen het einde van de plaat dat mijn aandacht weer een beetje opleefde. er zit misschien meer in dan ik nu nog besef

avatar van Niek
Vorig weekend live gehoord en was toch wel onder de indruk. Mijn vriendin schafte meteen de plaat aan (gesigneerd, jawel!) en ik heb hem zodoende pas een keer helemaal gehoord en ik vind het iig een prettige plaat. Alleen Silverman Hotel is een beetje irritant. Tim heeft een fijne stem die niet snel verveelt en ook zijn gitaarspel is weer net even wat anders. Ben erg content met dit nieuwe talent en benieuwd wat ie allemaal nog gaat brengen.

avatar van midnight boom
YouTube - Midlake: Videos of Van Occupanther Pt. 3: "Van Occupanther"

altijd als ik nu dit nummer van midlake hoor, denk ik aan tim knol....

avatar van rkdev
Vanmiddag speelde Tim een korte instore set bij Sounds in Venlo, samen met Matthijs van Duijvenbode. Top hoe ze met z'n 2en een overtuigend optreden kunnen weggeven. Music In My Room is live echt kippenvel !

avatar van Mctijn
Niet slecht, maar zoals vaker gezegd weinig memorabele momenten.
Soms doet hij iets teveel zijn best om Bob Dylan te immiteren. Het talent is er wel, dus het volgende album zou zomaar een stuk beter kunnen zijn.

Blaudzun, een andere Nederlandse opkomende artiest doet dit een flink stuk beter.

avatar van LittleBox
rkdev schreef:

Klopt, was gisteren in Gouda ook zo. Mooi hoor.

Vanochtend op Radio 1 draaide ze volgens mij Sounds Familiar. Of was het vannacht? Ik weet het niet meer, maar het is wel blijven hangen. Erg fijn nummer, ik heb dit album maar op mijn 2010-luisterlijstje gezet.

Gisteravond op nederland 3 bij de nederpop show. Volgens mij speelde hij Clean Up, ik was echt onder de indruk

Van mij mag Tim doorgaan op deze weg, super debuut. Klinkt erg on nederlands (met respect)

avatar van De Daniël
Is dat niet zo'n hele grote dooddoener?

Je kan een enorme lijst aan het aanleggen met alle artiesten die op MuMe "onnederlands" goed worden genoemd...

Radiohead, die zou ik ook wel onnederlands goed willen noemen.

avatar van frusciflea
Ik hoor de laatste tijd zoveel over Tim Knol, maar had nog nooit zijn muziek beluisterd, maar was wel erg benieuwd nu. Na het beluisteren van enkele nummers heb ik wel een gedesillusioneerd gevoel, zo van: "is dit het nou?"

En ook kan ik niet begrijpen dat dit door sommigen de Nederlandse Neil Young wordt genoemd, gaat me echt iets te ver. Ik vind het absoluut niet bijzonder klinken, het lijkt in deze enkel om zijn leeftijd te gaan heb ik het idee, als in "Hij is jong, hij klinkt oud".

Wellicht dat ik het nog wel meer ga waarderen, ik gun het Tim natuurlijk van harte! Maar er loopt zoveel meer talent rond dat niet eens de aandacht krijgt... maar dat is wel weer typisch Nederlands vind ik dan zelf.

avatar van woutorrmusic
Wauw wat word ik hier blij van zeg, zo in de lente. Vergelijkingen zijn nergens voor nodig, dus ga daar nu ook geen 'ruzie' over maken. Feit blijft gewoon dat dit een geweldig debuut is.

avatar van Cor
Cor
Poeh hé, wat een debuut. Dit is een volwassen plaat met hele mooie liedjes. Eneen kleine country-twist er over. Rijk gebruik van instrumentatie en ook het geluid is erg fraai. Ja, ik ben hier heel enthousiast over. Het jaar is nog kort, maar tot nu toe is dit het beste wat ik uit het jaar 2010 heb gehoord. Wat een talent, nog maar 20 jaar.

Joy
hij heeft in ieder geval zijn artiestennaam mee

avatar van Arrie
Vind die cover niet al te best eigenlijk, live is zijn stem toch ook een stuk minder, vind ik.

Joy
idd , maar ach, tegenwoordig is iedere puber die ff bij DWDD langswipt automatisch volkslieveling nummer 1, ongeacht de prestatie

Ik vond zijn stem juist live een stuk beter, waar die op cd vaak te zacht overkomt heeft hij live een veel krachtigere en rauwere stem.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Grappig om al die tegenstrijdige berichten te lezen. Ik hou wel van een frisse wind in de Nederlandse country/pop scene die de gemoederen weer een beetje tot leven weet te brengen. Zelf heb ik Tim Knol afgelopen weekend even live mogen aanschouwen in de Fame in Amsterdam, nadat ik hem al eens eerder bij de Nederpopshow had gezien. Beide keren vond ik het bijzonder aardig klinken, dus misschien dat ik deze ook maar eens moet gaan halen bij de platenzaak.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Joy schreef:

Joy, ik ben het vaak wel met je eens, maar dit is toch een beetje kort door de bocht redeneren.

Ik vind juist dat programma's als DWDD de Nederlandse muziekscene op een goede manier stimuleren, waardoor bepaalde talenten de mogelijkheid krijgen om door te breken bij de grotere menigte. Ik snap niet hoe je hier iets op tegen kan hebben. En om nou te zeggen dat iedereen die bij DWDD gelijk volksknuffelbeer #1 is, is natuurlijk ook groteske onzin.

Het gaat erom dat je zelf in staat bent het kaf van het koren te scheiden.

Joy
is ook erg kort door de bocht

DWDD is een opstappodium aant worden voor talent, soms goed soms minder

knol is aardig, maar ook ontzettend saai en weinig vernieuwend