Airbourne - No Guts. No Glory. (2010)

Australiƫ
Label: EMI

1. Born to Kill (3:39)
  2. No Way But the Hard Way (3:34)
  3. Blonde, Bad and Beautiful (3:49)
  4. Raise the Flag (3:32)
  5. Bottom of the Well (4:29)
  6. White Line Fever (3:10)
  7. It Ain't over Till It's Over (3:17)
  8. Steel Town (3:08)
  9. Chewin' the Fat (3:11)
  10. Get Busy Livin' (3:36)
  11. Armed and Dangerous (4:12)
  12. Overdrive (3:22)
  13. Back on the Bottle (3:50)
  14. Loaded Gun * (2:51)
  15. My Dynamite Will Blow You Sky High (And Get Ya Moanin' After Midnight) * (3:24)
  16. Rattle Your Bones * (2:36)
  17. Kickin' It Old School * (2:37)
  18. Devil's Child * (2:12)
  19. Heads Are Gonna Roll * (3:48)
Kijk ik zeker naar uit

avatar van Don Cappuccino
Niet waar, in Europa blijft de releasedatum hetzelfde, in Amerika wordt het uitgesteld tot april.

avatar van paulisdik
Waarom in europa dan niet?

avatar van Don Cappuccino
Daar is geen reden voor (staat op Blabbermouth)

avatar van lazarrus

Klinkt terug lekker strak!
Laat maar komen deze nieuwe.

avatar van RestLove
Is te pindakazen. Bevalt wel goed, ligt in het vervolg van de vorige plaat.

avatar van Guinness1980
Kende deze band alleen van naam. Lijkt veel op AC/DC en klinkt dus erg leuk! Ben hem nu voor de eerste maal het luisteren, nog te vroeg om een stem uit te brengen

avatar van Guinness1980
Damn, wat een goed album! Hun andere album ook maar eens binnenkort beluisteren!!

avatar van Metalhead99
Niet bijster origineel, maar het rockt wel lekker en luistert erg lekker weg. Leuk plaatje om tussendoor eens te beluisteren zal ik zeggen.

avatar van Kef
Kef
Orgineel: Nee.
Erg?: Nee.
Rockgehalte: 10.
Op welk volume luisteren? : Zo hard als mogelijk!!!!!!!!

Kortom, Dirty heavy Rock n' Roll in zijn puurste vorm!!!

Kef schreef:
Orgineel: Nee.
Erg?: Nee.
Rockgehalte: 10.
Op welk volume luisteren? : Zo hard als mogelijk!!!!!!!!

Kortom, Dirty heavy Rock n' Roll in zijn puurste vorm!!!

Ga ik volledig mee akkoord!

De deluxe editie digipak met bonustracks is goedkoop te bestellen op dvd.co.uk of play.com: nog geen 12 euro thuisgestuurd!

Airbourne staat binnenkort trouwens in de Melkweg.

avatar van Guinness1980
Op cdwow is ie ook maar 12,99 meen ik!

Verstand op nul en lekker rocken!!

Krijgt 4 sterren van me.

avatar van Bert Wasbeer
Hiep hiep, meer herrie!
Originaliteit = 0
Uitvoering = dikke 8

Kortom, draaien op die momenten dat je eens geen zin hebt in een ambientopera over het leven van Darwin maar gewoon lekker wil meebleren in de auto

RestLove schreef:
Bevalt wel goed, ligt in het vervolg van de vorige plaat.

Airbourne leverde in 2007 een sterk rockalbum af met Runnin' Wild. Daar stonden echt flink wat steengoede hardrock nummers op. Het staat op Musicmeter na flink wat stemmen op maar liefst 4,0 sterren gemiddeld. Dit No Guts No Glory gaat op dezelfde (AC/DC) lijn verder. De stevige en goede basis van de band staat weer als een huis en de gitaarsolo's zijn om te smullen.

Dit album bevat weer een aantal fijne hardrock knallers, maar er staat soms ook een wat magerder track op. Echt lekkere tracks zijn bijvoorbeeld: Born To Kill, Blonde Bad and Beautiful, Armed and Dangerous & Overdrive. Bij de bonustracks vallen Loaded Gun en Devil's Child op. Het was een idee geweest om deze nummers op het 'gewone' album te zetten en daar bijvoorbeeld andere mindere nummers voor weg te laten. Maar ja, liever te veel dan te weinig muziek zullen we maar zeggen - zappen is ook een kunst - hoewel het bij deze overdosis soms iets teveel op elkaar gaat lijken.

Alles bij elkaar lijkt dit album wel op hun debuutalbum, alleen nu zijn niet alle tracks even sterk. Ook vind ik de productie wat minder. Het klinkt allemaal wat gladder en wat ieler. Runnin' Wild had een wat ruigere zwaardere en dus betere productie.Ik waardeer 'm daarom iets minder dan hun debuut, maar smakelijk blijft het.

Kingsnake
Deze wordt me zo keihard aanbevolen door mensen met goede smaak, dat ik me er zeker aan ga wagen

avatar van Guinness1980
Kingsnake, als je AC/DC goede muziek vind dan hou je hier ook wel van!

Kingsnake
Nou hij staat op hoor )

En ik glimlach van oor tot oor.
Ik vind het opperphat.
Deze ga ik de hele week lekker hard draaien )

avatar van trebremmit
Ja wel leuk maar het is gewoon ac/dc nadoen. Dan luister ik liever naar het origineel.

Dat zou je niet zeggen, als je ze gisteravond live in de Melkweg had gezien. Dit is meer dan AC/DC nadoen: Airbourne is gewoon een hele goede rock 'n roll band. Live is de band meer dan "het staat als een huis". Er wordt echt erg goed gespeeld, met de zanger / leadgitarist voorop. Wat kan die spelen zeg! En wat een performer, wat een podiumbeest.

Airbourne is een band die live nog beter klinkt dan op de plaat. Door hun eigen klasse dus, maar ook dankzij de matige productie van dit No Guts No Glory. Gisteren kon je live pas echt goed horen dat er op dit nieuwe album weer een aantal sterke tracks staan. De eerste vier nummers bijvoorbeeld, die ze allemaal speelden. Verder vind ik Get Busy Livin', It Ain't Over 'Till It's Over, Armed and Dangerous & Overdrive erg lekker. De rest van de 13 tracks vind ik (net) wat minder. Oftewel: vooral het middenstuk van dit album is wat minder, begin en einde zijn erg goed. Daarom verhoog ik 'm toch naar 4,0*

Ik was ook in De Melkweg. Zelden zie je bands met zoveel energie optreden als Airbourne!

Metalhead99 schreef:

Ik heb graag een eigen mening, maar hier heb ik niets aan toe te voegen.

avatar van Hans Brouwer
trebremmit schreef:
Ja wel leuk maar het is gewoon AC/DC nadoen. Dan luister ik liever naar het origineel.
AC/DC heeft slechtere albums gemaakt dan "No Guts. No Glory. (2010)". AC/DC en Airbourne, het bijt elkaar zeker niet. Dus: de ene keer zal ik een AC/DC album draaien en als ik eens een keer geen zin heb in AC/DC en toch goede degelijke rock wil horen dan luister ik naar...... "No Guts. No Glory. (2010)" en de andere twee albums van Airbourne . Vooralsnog 4****

PriestMaiden
Goede opvolger van Runnin' Wild. Eerste 3 nummers zijn top, de nummers die erop volgen ook (zoals bijv. Steel Town). Ook de 5 bonus-nummers zijn goed. De lyrics zijn zoals AC/DC erg genieten, teksten over rock 'n' roll, drank, vrouwen,...
Ook vette tekeningen op de cover en in het boekje (blonde vrouw (van track 3), een bende rellenschoppers met een vlag (track 4), Arbeiders aan een staalfabriek (track en Lemmy in camion (komt in clip v.d. titeltrack v.h. vorig album) staan afgebeeld).

avatar van Desert
Tekstueel is het voor mij nogal zwak, maar het rockt zo lekker weg. AC/DC heeft zijn opvolging verzekerd.

avatar van rock-rick
Toen deze uit kwam ging ik met een vriend mee die hem ging kopen en bij mij thuis hebben we hem toen gedraaid. Simpele rock, maar de nummers klinken heerlijk en stil blijven zitten is lastig. Inderdaad de perfecte opvolger van AC/DC.

avatar van Sebashuis
Geweldig hoe deze band het weet te brengen.

De titel slaat vooral op de zanger. Op Wacken klom hij tijdens een nummer helemaal naar de bovenste plank van het het podium (zonder zekering) om daar vervolgens zijn solo te doen, super gaaf! Ik wil niet weten wat er was gebeurd als hij naar beneden was gevallen want Airbourne moet van mij nog een hele tijd mee.

Desert schreef:
AC/DC heeft zijn opvolging verzekerd.
Dat denk ik ook! vergeet allemaal ook niet dat de band Big Ball het ook niet slecht doet op dit gebied .