Jimi Hendrix - Valleys of Neptune (2010)

Label: Sony

1. Stone Free (3:47)
  2. Valleys of Neptune (4:04)
  3. Bleeding Heart (6:23)
  4. Hear My Train a Comin' (7:32)
  5. Mr. Bad Luck (2:58)
  6. Sunshine of Your Love (6:47)
  7. Lover Man (4:18)
  8. Ships Passing Through the Night (5:52)
  9. Fire (3:12)
  10. Red House (8:23)
  11. Lullaby for the Summer (3:49)
  12. Crying Blue Rain (4:57)
  13. Slow Version * (5:00)
  14. Trash Man * (7:25)
avatar van Dridge
Kronos schreef:
Van mij mag het zelfs van voor zijn geboorte zijn, als het maar goed is.

Maar als ik ook even wijs mag doen; stem alleen op wat je hebt gekocht.

Dan zou MuMe een stuk minder populair zijn denk ik.
Wat ik echt goed vind koop ik , internet is slechts een medium om het koren van het kaf te scheiden.

PS. Waarom moet er bijna altijd een opgefokte reactie komen als je maar enigszins tegen de haren van de fans instrijkt.
Wat ik naar mijn mening nog niet ééns doe.

avatar van Kronos
Dridge schreef:
Wat ik naar mijn mening nog niet ééns doe.

Waarom zou mijn reactie opgefokter zijn dan de jouwe?

Wat ik hier een beetje flauw vind is het cynische gezeur over uitmelken terwijl er weinig of niets over de muziek wordt gezegd.

Kronos schreef:

Ik kan mij hier - na het beluisteren van deze geweldige cd - volledig bij aansluiten. Wat een stelletje zeurende puriteinen zitten er hierboven tussen. Gevolg: een te lage waardering voor deze fantastische muziek, die volkomen tijdloos in 2010 tot de betere albums uitgebracht hoort.

Kronos schreef:

Ah, fijn ik had het idee dat ik met het plaatsen van mijn mening weinig toe zou voegen aan deze pagina. Nu weet ik dat ik het niet voor niets doe:

Mening: Uitmelkerij of niet, op de laatste twee nummers na vind ik deze cd enorm saai.

Arme Jimi....saai.
Saai is nou net de typering die volgens mij helemaal niet bij dit album en bij Jimi Hendrix past. Of je moet alleen van SpeedMetal houden of zo.

Arme Jimi....saai.

Saai is een subjectieve typering. Ik gebruik hem niet bij Jimi Hendrix, maar wel bij dit album... en ook bij speedmetal.

avatar van Thuurke
Zelfs 40 jaar oud restmateriaal van Jimi Hendrix is 100 x beter wat nu in de Top 40 staat.

Stijn_Slayer
De top 40 heeft dan ook geen enkel niveau, het schiet niet op om iets daaraan te spiegelen. Wat is er nou niet beter dan de top 40?

avatar van max95
Wat een lekkere song dat Stone Free!

andnino schreef:

Dan mag ik dus concluderen dat jij dit album van Jimi Hendrix en speedmetal saai vindt .... interessante stellingname.

Geheel juist.

avatar van Hans Brouwer
Hans Brouwer schreef:
Ik ben heel benieuwd hoe "Red House" klinkt!! Volgens mij is de live uitvoering van "Red House" alleen al reden genoeg om dit niet-overbodige product van Jimi Hendrix te kopen .
Het vermoeden heb ik enige tijd geleden al uitgesproken. Nu weet ik het zeker: de uitvoering van "Red House" op "Valleys of Neptune (2010)" is werkelijk briljant!!

avatar van Kronos
Daar zijn wij het dan over eens Hans.

Father McKenzie
Oldfart schreef:
On the positive side:

- het klinkt geweldig: Eddie Kramer doet recht aan het materiaal en heeft weer vakwerk afgeleverd.
- Sommige uitvoeringen van bekende nummers zijn goed; vooral ‘Lover Man’ in een langzamere meer blues getinte versie vind ik prachtig.
- In deze vorm is de plaat ook voor de liefhebber een aanvulling.
- De plaat is goed genoeg om ook voor nieuwkomers een goed beeld te geven van de muzikale capaciteiten van Hendrix.

Ik kijk hier enkel naar the positive side; Mooie plaat met restopnames, en ik ben er zeer blij mee.
Waarom moest dat 'kieken' ook op 27 jaar al sterven...

avatar van Eardrum
Puur overbodig, maar toch 3.0. want wat is die versie van Redhouse bloedje !@#$

avatar van Nanne-1995
Ik heb maar 1 cd van Jimi Hendrix ooit beluisterd en dat was een Best Of. Natuurlijk heb ik die ook erg vaak gedraaid maar ik beschouw Best Of's nooit als albums. Hierbij heb ik dat wel, waarschijnlijk omdat ik het meerendeel van de nummers niet ken. In ieder gaval klinkt het lekker, maar dat kan ook bijna niet anders want ik kan geen één nummer van Jimi Hendrix op noemen die ik niet mooit vind.

Iedereen die hier nog eens vermeldt dat dit album "overbodig" is, gezien de 5000 bootlegs en livealbums die ze al hebben van Jimi, met daarop verschillende varianten van de nummers die hier in studioversie op staan, mag voor straf een maand lang geen Jimi Hendrix meer draaien...

Gregson
Father McKenzie schreef:
Waarom moest dat 'kieken' ook op 27 jaar al sterven...

Dat is inderdaad te vroeg natuurlijk. Maar aan de andre kant, wat voor muziek had hij gemaakt als hij nog geleefd had? Ok, het is appels met peren vergelijken, maar kijk eens wat voor goedkope rotzooi Carlos Santana tegenwoordig op tape durft te kwakken...

avatar van dennisversteeg
Leuk en prima album met nummers die ik in ieder geval voor het grootste deel nog niet heb gehoord. Het klinkt redelijk coherent samen en kan zeker aangezien worden als een 'nieuw' studioalbum.

Er zijn enkele Amerikaanse releases met nog twee extra tracks (Slow Version en Trash Man).

Gregson schreef:

Waarom moest dat 'kieken' ook op 27 jaar al sterven...: volgens mij slikte hij in één keer veel te veel slaaptabletten.

Joy
Gregson schreef:

hendrix was bezig met klassieke muziek

Stijn_Slayer
Dat valt nog te betwijfelen. Er zijn ook veel berichten dat Hendrix meer richting de funk zou gaan, of de jazz (en plannen voor een album met Miles Davis). Hij zou ook met Emerson, Lake & Palmer gaan jammen, omdat hij wel interesse had om met hun mee te doen.

Het lijkt er dus in ieder geval op dat Hendrix iets anders wilde gaan doen, maar wat zullen we nooit weten...

Gregson
west schreef:

Dat sowieso. Het zijn ook geen m&m's he .

Nee en dat wist Jimi Hendrix Hendrix ook volgens mij. De vraag is dus of hij nog wel een andere muzikale richting op wilde. Misschien wilde hij wel helemaal niks meer.

Joy
Hendrix had taken nine of prescribed Vesperax sleeping pills.

The normal medical dose was half a tablet, but Hendrix was unfamiliar with this very strong German brand.

According to surgeon John Bannister, the doctor who initially attended to him, Hendrix had asphyxiated in his own vomit

avatar van max95
Stone Free is - naar mijn mening - echt het allerbeste nummer van dit album. Alles is goed aan dat nummer!

Dridge schreef:

Goed gesproken. Dat vraag ik me ook altijd af.

avatar van VanDeGriend
max95 schreef:
De fraaiste versie van dit nummer die ik ken staat op deze The Jimi Hendrix Concerts. 10 minuten en 39 seconden

avatar van Oldfart
Goede uitvoering van Stone Free inderdaad Rob :als ik het me goed herinner opgenomen in de Royal Albert Hall op 24 februari 1969

VanDeGriend schreef:

De fraaiste versie, ja.
Maar niet de originele versie.