Drive-By Truckers - The Big To-Do (2010)

Rock / Roots
Label: ATO

1. Daddy Learned to Fly (4:43)
  2. The Fourth Night of My Drinking (4:45)
  3. Birthday Boy (3:35)
  4. Drag the Lake Charlie (3:16)
  5. The Wig He Made Her Wear (5:47)
  6. You Got Another (5:17)
  7. This Fucking Job (4:58)
  8. Get Downtown (3:12)
  9. After the Scene Dies (4:06)
  10. (It's Gonna Be) I Told You So (2:03)
  11. Santa Fe (3:26)
  12. The Flying Wallendas (5:16)
  13. Eyes Like Glue (3:15)
  14. Girls Who Smoke * (2:58)
  15. Strutter * (3:37)
avatar van thelion
Whoe hoe........

Een splinter nieuwe van Drive-By Truckers ik been zeer benieuwd naar deze release...... Kan niet wachten

avatar van jurado
wow ! Wordt vast weer een topplaat.

avatar van Klumpie
New Drive-By Truckers - "This Fucking Job" (Stereogum Premiere) - MP3 - Stereogum

This Fucking Job is al te horen.

Deze cover kwam van de site van DBT. Echter 2 uur nadat ik deze had toegevoegd werd die verwijderd. Maar goed we zien wel wat het wordt.

avatar van jeroenheinz
Hell yeah! Mijn favoriete band brengt een nieuw album uit, veel beter nieuws kan ik niet krijgen 16 Maart lijkt nu wel erg ver weg alleen...

Ah, interessant

avatar van Insignificance
"Very much a rock album. Very melodic and more rocking than anything since disc 2 of Southern Rock Opera." Klinkt goed! Sinds The Dirty South en de DVD Live at the 40 Watt ben ik een devoot Trucker, dit wordt een Big To-Listen.

avatar van barrett
Al veel goeds gehoord over deze band maar ik ben nooit verder geraakt dan de naam. Kan iemand mij een plaat van deze band aanraden?

Kingsnake
@Barrett, ik ben begonnen met The Southern Rock Opera. Misschien zou je dat ook moeten doen.
Of nog verder naar het begin. Pizza Delivery ofzo.
Eigenlijk hebben ze tot nog toe, nog geen butt-plaat gemaakt. Maar ik probeer een band altijd chronologisch te ontdekken.

avatar van jeroenheinz
Ik zou dan weer The Dirty South aanraden, maar Southern Rock Opera is ook zeker een lekkere plaat. Een ode aan Lynyrd Skynyrd dus dat kan niet fout gaan .

@Jeroen

Zoals ik al zei, de DBT hebben nog niet gefaald, dus elke plaat kan.

Voor de liefhebbers:

Birthday Boy

30 seconden clips

avatar van jeroenheinz
Bedankt voor de tip, klinkt ook weer lekker net zoals This fucking job! 16 Maart staat heel erg dik in mijn agenda...

avatar van hadiederk
Gezien de titel zou ik vooraf toch denken dat " The Fourth Night of My Drinking" een nummer van Cooley zou zijn maar het wordt gezongen door Patterson Hood en de werkwijze van de truckers kennende zal hij het ook wel geschreven hebben. Het valt mij op dat dit keer de inbreng van Hood veel groter is (8 nummers) dan die van Cooley (3 nummers) Ook Shonna Tucker heeft wederom een paar nummers geschreven.

avatar van jeroenheinz
Klinkt inderdaad meer als een nummer voor Cooley Hood schrijft normaal ook wat meer van de nummers dacht ik, maar het verschil lijkt nu toch wel wat groter. Maakt eigenlijk niet zo veel uit, ze kunnen het allemaal.. Mooie nummer 1 trouwens Hadiederk

avatar van Klumpie
Op 17 april schijnt er nog iets uit te komen, maar niemand weet nog wat.

Swear I'm not Paul: Single News: DBT - Solo Record Store Day Release - swearimnotpaul.blogspot.com

avatar van jeroenheinz
Nondenju, het word beter en beter

jeroenheinz schreef:

Jouw nr.1 mag er anders ook best wezen.
Je zou verwachten dat Mike Cooley voor dit album wat meer songs op de plank had liggen in de wetenschap dat Hood in de afgelopen 2 jaar voornamelijk voor z'n vorig jaar uitgekomen solo-album had geschreven.
Het kan ook ook zijn dat Cooley het te druk had met afscheid nemen van z'n ouwe vriend Jack Daniels.

avatar van jeroenheinz
Had/heeft Cooley een probleem dan met den drank?

avatar van hadiederk
Het schijnt dat hij het de laatste tijd wat kalmer aan doet met de alcoholische versnaperingen getuige deze recensie:

Drive-By Truckers – Live From Austin, TX (CD/DVD) | - altcountryforum.nl

avatar van jeroenheinz
Bedankt voor de link! Heb zelf helaas nog nooit een liveconcert van de Truckers mogen bijwonen, maar vond de dvd inderdaad wat braafjes overkomen. Nog steeds een geweldige registratie, maar ik hoop dat ze gelijk hebben en dat dit album meer gaat rocken

avatar van Bart
Ik ben de nieuwe plaat op dit moment aan het binnenhalen. Ik ben benieuwd. Lang niet alle platen van de band kon ik waarderen. Maar de vorige plaat - 'Brighter Than Creation's Dark' - vond ik zeer fijn.

Rockt zeker, net geluisterd na download via FTD

avatar van jeroenheinz
Het album staat in zijn geheel op de site van DBT, dus voor de mensen die niet kunnen wachten ga dit beluisteren! Ik kan in ieder geval niet wachten

avatar van VictorJan
Kreeg ongelooflijk goeie kritieken in de Knack, maar desondanks sprak de beschrijving me niet echtaan: een grote portie Lynyrd Skynrd, wat Crazy Horse en een likje AC/DC. Is dit toch nog wat?

avatar van jeroenheinz
Vind die beschrijving ook niet kloppen. Dit is simpel gezegd een melodieuze rockplaat met 'southern' invloeden, maar ze zijn uiteraard wek beïnvloed door de genoemde namen. De teksten zijn weer erg sterk en er word meer gebruik gemaakt van toetsen dan op vorige platen. Vandaag voor het eerst helemaal gehoord en het was weer lekker Begin voorzichtig op 4*, maar zal wel groeien...

avatar van nigeej
eerste nummer klinkt al lekker, ben benieuwd naar dit album

avatar van thelion
Staat op de 3voor12 luisterpaal........

Klink op het eerste gehoor weer erg lekker beetje ander sound minder gitaren meer toetsen. Wellicht even wennen maar het is weer een zeer geslaagd album van de heren.

avatar van Oldfart
en dame, toch?

avatar van jeroenheinz
Inderdaad, ze zingt volgens mij ook 2 nummers op dit album. Uiteraard is er sprake van democratie binnen een band, maar vind deze 2 nummers nu niet echt van een hoog niveau... Gelukkig maakt de rest van het album dit meer dan goed..

avatar van snarf349
Daar kan ik het niet helemaal mee eens zijn. Het nummer "You Got Another" vind ik van een behoorlijk niveau.