Admiral Freebee - The Honey & the Knife (2010)

Belgiƫ
Label: Playout!

1. Blues from a Hypochondriac (Always Hoping for the Worst) (4:48)
  2. My Hippie Ain't Hip (3:50)
  3. Look at What Love Has Done (6:02)
  4. Under My Secret Skin (4:36)
  5. The Longing Never Stops (4:38)
  6. Always on the Run (4:07)
  7. Last Song About You (3:29)
  8. Fools Like Us (4:33)
  9. The Art of Walking Away (5:25)
  10. Hymns for Demons (4:20)
  11. Home (3:09)
  12. Green Light Shines (2:39)
  13. Blues for a Hypochondriac (Always Hoping for the Worst) [Acoustic] * (4:00)
avatar van Mctijn
corn1holio1 schreef:
is dat nu een compliment?

Wel voor de Belgen

jonas-dewaele
Meesterwerk ! Van kwaliteit vergelijkbaar met The Ideal Crash van Deus.
Ben echt helemaal verkocht, enkel Last Song About You vind ik maar gewoontjes en een beetje saai.
Invloeden hoor ik genoeg: Lou Reed, Tom Waits, Neil Young,...

Father McKenzie
Blij dat ik niet alleen sta met mijn mening.

avatar van AOVV
Zo, Admiral Freebee brengt nog eens een plaatje uit, dan is het altijd opletten. Zijn debuut vond ik erg sterk, de andere twee net wat minder, maar toch nog meer dan goed. En nu is er dus 'The Honey & The Knife', Van Laere's vierde.

Hier staan typische Admiral Freebee-nummers op, maar toch ook een paar verrassingen. Bovendien spreken we weer van een hoge kwaliteit, met enkele uitschieters, in de vorm van 'Blues For A Hypochondriac'; 'Look At What Love Has Done' en 'The Longing Never Stops'.

'Always On The Run' is de eerste single, als ik me niet vergis, en die gaat toch een andere weg op dan wat ik gewoon ven van Admiral Freebee. Het reffrein doet erg disco-pop aan, maar catchy. Toch vind ik het één van de mindere nummers op deze plaat.

Een andere song die ik nooit verwacht had van Van Laere, is 'Home'. Een prachtige instrumental die menigeen doet wegdromen in een zweem van nostalgie (wie kent dat niet?), met op het einde ook nog enkele zanglijnen, die van mij niet hadden gehoeven, maar ik begrijp de keuze wel om er zang in te steken, en daarbij, Van Laere heeft een prachtige stem.

Op 'Green Light Shines' klinkt ie aanvankelijk als Joe Strummer vind ik, maar al snel komt die rauwe schoonheid van Admiral Freebee bovendrijven. Dit is mijns inziens een erg hitgevoelige rocksong, die het meer dan goed zou doen op de radio.

'The Honey & The Knife' is een mengeling van snel en traag, hard en zacht, rauw en puur. De teksten zijn ook weer van hoog niveau, soms simplistisch, soms adembenemend mooi. Deze plaat verdient een hoge score, en die krijgt ie dan ook!

4 sterren

avatar van VictorJan
Stem verhoogd naar 4,*. Heerlijk album met tal van mogelijke associaties die hierboven allemaal al genoemd zijn. Erg sterk geproduceerd en geweldige songs, al loop ik niet echt meteen warm van de typische Admiral Freebeenummers als Always on the Run en Last Song About You.

Berichten over concerten verplaatst naar Admiral Freebee

Antagoon
Zo, hij kan het dus echt!
Zijn eerste vond ik al heel behoorlijk, maar wat wisselvallig. Werkelijk prachtige nummers, goede en een paar niemendalletjes. De tweede hield mijn aandacht niet vast en de derde nooit beluisterd. Deze lijkt na enkele draaibeurten van begin tot eind goed. Echt héél goed.

Father McKenzie
Nu nog een passende score, Antagoon....

Antagoon
Ja, die komt er uiteraard aan Father, eerst nog een paar keer luisteren.

avatar van Thomzic
Deze jongens hebben me verrast op Dauwpop. Energieke frontman met een gave stem. Het deed me denken aan een moderne versie van de Rolling Stones qua geluid. Al kan dat ook mijn gemoedstoestand gelegen hebben. Iig leuk bandje en fijne muziek!

avatar van Madjack71
Admiral Freebee weet toch redelijk op een constant niveau albums af te leveren met liedjes met een eigen smoel. Dit album is misschien nog wel het meest afwisselend in zijn oeuvre. Tot aan Last Song About You weet het ook goed mij aandacht vast te houden, daarna zakt het toch wel ietwat in. De toevoeging van een vrouwelijke stem, geeft het m.i wel wat extra charme en zij heeft ook een hele mooie klank.
Toch 'kruipen' de liedjes niet zo onder mijn huid en dat is eigenlijk wel bij elk album tot nu toe het geval geweest....ondanks de pit, goede teksten en energie. Wel lijkt het mij helemaal tof om ze een keer live te gaan zien.

Antagoon
Dan haal je The Art of Walking.......Away toch nog wel? Persoonlijk vind ik dat een van de beste nummers van de plaat.

beaster1256
zijn beste zeker , prachtige plaat en volwassener dan de vorige , iemand om rekening mee te houden , met serieuze invloeden van the stones ( the single always on the run ) en ook zoals vroeger neil young invloeden , maar dit is een hele goede plaat !

avatar van Vinck
Inderdaad, deze klinkt al een heel pak beter dan z'n voorganger. Always On The Run is een wereldnummer

avatar van Bas_G
Over de jaren blijft dit toch een meesterwerk van onze zuiderbuur. Het doet heel erg denken aan 'Oh Mercy' van Dylan. Luister maar eens naar de nummers 'Most of the Time' en bijvoorbeeld 'Man in the Long Black Coat', welke de Admiraal ook heeft gecoverd.

avatar van metalfist
Vraag me naar mijn favoriete Admiral Freebee nummer en ik zal lang twijfelen, maar ik zal voor eeuwig en altijd Blues from a Hypochondriac in overweging nemen. Hoogstwaarschijnlijk is dat ook het nummer dat ik dan uiteindelijk zal voordragen als "favoriet". Het is blijkbaar wel een statement waar de meeste mensen hier het mee eens zijn (of ze bekijken het - afgaande op het aantal stemmen voor het nummer - toch op zijn minst als het beste nummer van dit album. Een beetje verrassend ook dat Blues het wint van Always on the Run, wat toch misschien één van de meest gelauwerde nummers van den Admiraal is, maar ik ben er niet rouwig om. In ieder geval: een perfect studioalbum is The Honey & the Knife niet geworden, daarvoor zit er hier en daar net iets teveel een inzakking in. Het is een euvel dat me wel vaker voorvalt bij de hersenspinsels van Tom Van Laere. Blues is dus misschien wel het beste dat hij ooit heeft gemaakt (vreemd genoeg heb ik zelf enkel nog maar een akoestische versie meegemaakt bij een promotieoptreden voor A Duet for One anno 2017), maar er staan genoeg andere pareltjes op. Green Light Shines bijvoorbeeld rockt ook weer lekker weg, maar ook de rustige nummers zoals Look at What Love Has Done is wondermooi. Naarmate het album vordert, zakt het jammer genoeg dus wel een tikkeltje in. Fools Like Us is het zwakste nummer op het album en het trio The Art of Walking Away/Hymns for Demons/Home blijft ook iets te inwisselbaar.