Admiral Freebee - The Honey & the Knife (2010)

Belgiƫ
Label: Playout!

1. Blues from a Hypochondriac (Always Hoping for the Worst) (4:48)
  2. My Hippie Ain't Hip (3:50)
  3. Look at What Love Has Done (6:02)
  4. Under My Secret Skin (4:36)
  5. The Longing Never Stops (4:38)
  6. Always on the Run (4:07)
  7. Last Song About You (3:29)
  8. Fools Like Us (4:33)
  9. The Art of Walking Away (5:25)
  10. Hymns for Demons (4:20)
  11. Home (3:09)
  12. Green Light Shines (2:39)
  13. Blues for a Hypochondriac (Always Hoping for the Worst) [Acoustic] * (4:00)
avatar van VictorJan
Waarom noemt track 9 bij mij The Art of Walking Away en track 10 Hymns for Demons?

Op de originele cd???

avatar van Raznov
Lekker album, waar ik #2 en #3 niet al te best vond (3 zelfs niet waardig genoeg om aan te schaffen) is deze wel weer strak. Lekker gitaarwerk.

Home vind ik persoonlijk wel erg mooi. Heerlijk dromerig!

avatar van jokerman
Uitstekend album! Gelukkig weer wat rauwer dan "Wild dreams of new Beginnings" die helaas maar voor de helft geslaagd was. Beetje te somber vind ik... Dit lijkt weer meer op mijn favoriete "Songs" uit 2005. En met de populariteit van de Admiraal zit het wel goed als je nagenoeg in je eentje het Lowlands-festival uitverkoopt!!

Father McKenzie
Die twee vorige albums waren niet slecht, maar dat was meer in het genre singer-songwriter, terwijl Tom hier terug meer voor de pure rock'n roll kiest; Eigenlijk gaat dit hem beter af.

avatar van jokerman
Dit album klinkt als een live-optreden van de Admiraal. Inderdaad pure rock'n roll van deze rauwe donder!

avatar van Leander1991
1,0
meest overschatte Belgische artiest ooit! Koop dan een plaat van Sioen, Black Box Revelation of Hooverphonic. Maar laat deze alstublieft in de winkelrekken liggen.

Leander1991 schreef:

Heb ge de plaat al beluisterd Leander 1991, zeg dan eens concreet wat er "overschat" is aan die plaat!!

avatar van corn1holio1
Leander1991 schreef:

Hooverphonic zou anders moeiteloos mijn award voor meest overschatte belgische band wegkapen (na Milk inc miss)!

Ik denk niet dat de Admiraal ooit ergens overschat geweest is eigenlijk. Gewoon terechte positieve kritieken. Ook internationaal gezien krijgt hij enorm veel bijval. Schuim het internet maar eens af naar reacties van artiesten zoals David Bowie en Neil Young, zij zijn lyrisch over de Admiraal.

Voorlopig ben ik nog niet tot in de cd-winkel geraakt, maar wat ik op de luisterpaal heb gehoord bevalt me in elk geval enorm! Het lijkt inderdaad dat Tom Van Laer terug de weg naar de Rock gevonden heeft. Ik hoop dat hij een mooi plaatsje op werchter krijgt.

Leander1991 schreef:

Ik laat véél liever die van Sioen in de winkel liggen!
Admiral Freebee is het grootste Vlaamse rocktalent van zijn generatie en zijn muziek is.... hemels!

Leanderken toch... je staat daar mooi eenzaam te wezen met je zielig * sterretje.
maar het is je recht natuurlijk om de Admiraal maar niks te vinden.
Mij moet je bijvoorbeeld niets over heel die non-muziek van Milk Inc vertellen.... smaken verschillen nu eenmaal.

beaster1256
en gelijk heb je patje !!!!!

de admiraal gezien op tv in de laatste show gisteren ???

grandioos een stones - achtig nummer die eindigde met een neil young gitaarsolo

héél goed van onze admiraal , over die inc melk toestanden zwijg ik als een graf !

beaster1256
always on the run was het nummer dat hij speelde met de laatste show band , patrick rigelle de spons gezien , nog zo'n klein zwart bolhoedje op zijn kop en belgie heeft ook z'n vader abraham !!

Father McKenzie
Hoi beaster, jawel, ik heb het gezien, den Admiraal was in goeden doen. Always On The Run is heel goed, maar er staan nog betere rocksongs op deze plaat, reken maar..... ach, met pasen hoor je de cd toch?

avatar van landrover
VictorJan schreef:

Ik heb t zelfde...Nederlandse versie misschien?

Father McKenzie
Ik heb als Belg een waarschijnlijk "Belgische" persing, en mijn nummer 9 heet ook gewoon The Art Of Walking Away hoor, en track 10 Hymns For Demons/Home, dus misschien kan iemand dat hier eens aanpassen, het was me niet eerder opgevallen.

VictorJan schreef:

Bij mij ook. En ik nochtans een legale CD (denk ik toch).

Ik vind always on the run overigens zowat het slechtste nummer van de plaat, dat hoog zingen is niet aan mij besteed.
Veel variatie op deze CD. Last song about you doet mij een beetje aan Eels denken.

avatar van VictorJan
Wow, echt een grandioos album, na twee luisterbeurten al! Wat een ommekeer: veel rauwer en hoekiger dan de voorgangers. En over alles wat ik hierin hoort kan je een boek schrijven: Bob Dylan, Neil Young, in Blues From a Hypochondriac zelfs Mark Lanegan. Always On the Run is zowat het enige nummer waarin ik de oude Admiraal nog duidelijk hoor. Het is nog ver weg, maar deze plaat maakt alvast een kans op een plaatsje in mijn top 10 op het einde van 't jaar.

De eerste twee nummers krijgen van mij vijf sterren, de rest 3/3,5*.

avatar van RoenHetZwoen
Eerste keer dat den admiraal mij zwaar tegenvalt
Eerste nummer is fantastisch, maar vanaf nr.2 kakt de plaat helemaal in imo, met als absoluut dieptepunt de derderangs stones discorock 'always on the run'

Father McKenzie
Allez jong, zo'n wereldplaat met niets dan het ene hoogtepunt na het andere, ik snap je totaal niet....

Kan het dat de eerste track niet 'blues for a hypochondriac' maar 'blues from a hypochondriac' moet zijn,

Trouwens een geweldige plaat deze nieuwe van admiral freebee...

mathieudc
Leuke cd, vanaf de eerste luisterbeurt eigenlijk al. Instrumentaal is het echt wel dik in orde en ook qua sfeer zit het goed. Af en toe misschien iets te gezapig, wat ik bij Admiral Freebee wel meer voor heb, maar al bij al een heel puik plaatje met enkele toppers. Nuja, ik vind deze in elk geval opnieuw een verbetering na z'n vorige twee en dan vooral na z'n tweede album waar ik al helemaal geen fan van ben. Z'n eerste overtreft hij (alsnog) niet! Ik begin met 3,5.

avatar van RoenHetZwoen
@Father McKenzie:
In Slovenië of Litouwen vinden ze dat (wereldplaat) wellicht ook van de nieuwe plaat van hun lokale Admiral Freebee...

Father McKenzie
Ach, ik vind je standpunt niet zo erg; Voldoende mensen zullen WEL horen dat dit een wereldplaat is, en deze zal nog lang in eindejaarslijstjes opduiken, reken maar. En zéér terecht, jawel; Meesterlijke songs, haast van de eerste tot de laatste.

Father McKenzie schreef:
Voldoende mensen zullen WEL horen dat dit een wereldplaat is. Meesterlijke songs, haast van de eerste tot de laatste.

100% gelijk Father, wereldplaat !!!

Bericht over instore optreden verplaatst naar Admiral Freebee

mathieudc
Oh ja, kiezen tussen deze of zijn debuut wordt wel heel moeilijk, maar waarom kiezen? 't Zijn gewoon alle twee schitterende cd's. Echt, deze cd heeft iets...qua melodie, qua sfeer en vooral instrumentaal is dit dik in orde. Enige nummer dat voor mij (voorlopig) wat uit de boot valt is 'Under My Secret Skin', voor de rest is dit pure klasse. Voor mij had hij zelfs niet eens hoéven zingen in 'Home' om dat nummer 'af te werken'.

Dit doet mij zin krijgen in een optreden van de man, en kijk, morgen loop ik meteen om een kaartje. (4,5)

Klepper
Nog niet zo goed als z'n voorganger, maar dat kan nog veranderen...nog een paar keer draaien..

avatar van Mctijn
"Look At What Love Has Done" ....wat een nummer.....

Belgen kunnen beter muziek maken dan de Nederlanders kunnen voetballen....

avatar van corn1holio1
is dat nu een compliment?