Admiral Freebee - The Honey & the Knife (2010)

Belgiƫ
Label: Playout!

1. Blues from a Hypochondriac (Always Hoping for the Worst) (4:48)
  2. My Hippie Ain't Hip (3:50)
  3. Look at What Love Has Done (6:02)
  4. Under My Secret Skin (4:36)
  5. The Longing Never Stops (4:38)
  6. Always on the Run (4:07)
  7. Last Song About You (3:29)
  8. Fools Like Us (4:33)
  9. The Art of Walking Away (5:25)
  10. Hymns for Demons (4:20)
  11. Home (3:09)
  12. Green Light Shines (2:39)
  13. Blues for a Hypochondriac (Always Hoping for the Worst) [Acoustic] * (4:00)
avatar van corn1holio1
Always on the run vind ik in elk geval al fantastisch! Admiral Freebee op zen best! Nog een dikke week wachten ....

(verwijderd)
Luisterpaal-materiaal en wat begint die plaat gelijk heerlijk!

Father McKenzie
Straks in de winkel???? Krijgt in de betalende pers al lovende kritieken....

khonnor
en staat nu op de luisterpaal...

den admiraal rockt precies weer. rejoice!

avatar van corn1holio1
Hmmm hier geen toegang, maar die gaat straks sowiso op!
Flip Kowlier doet de basgitaar op deze plaat, ben is benieuwd wat dat gaat geven

avatar van thelion
Deze is wat meer rock georienteerd dan zijn voorgangers.........
Niet dat het nu gelijk zwaar gitaar werk is. Hij vergeet de rustige ingetogen nummers niet, maar het is wel wat steviger dan we van hem gewend zijn.

Al met al is dit een heeft dit album een mooi evenwicht tussen rustige en stevige nummers met die kenmerkende stem van To van Leare.

Het nummer Same Thing/Knowing When to Leave geeft goed de sfeer van dit album goed weer. Het nummer begint rustig en eindigd met een geweldige gitaar muur.

Ik kende deze man nog helemaal niet maar wat een toffe plaat is dit. Lastig te plaatsen, ik snap de vergelijking met de elektrische Bob Dylan wel als ik wat oudere nummers van hem luister maar deze plaat is zo als iemand boven mij al zijn een stuk meer op echte rock georiënteerd. Blues of a hypochondriac (bijna ACDC) en Always on the run zijn momenteel mijn favorieten!

Zeker ook het eerste album checken als je de Admiraal nog niet kende, eddo! Vind ik nog steeds het beste van Admiral Freebee. Dit album is, na een eerste luisterbeurt, ook geniaal! Voorlopig 4 sterren.

avatar van Chronos85
ebbo schreef:
Blues of a hypochondriac (bijna ACDC)

Zou eerder zeggen Nick Cave of the Veils...

avatar van bone machine
bone machine (crew)
Of Neil Young

avatar van Chronos85
Ja heeft ook wel wat weg van een Crazy Horse-nummer. Positief pluspunt trouwens.

Father McKenzie
1 keer "geluisterpaald" en het valt beslist niet tegen, deze ga ik gewoon bij de platenboer halen; Eén van België's meest getalenteerde artiesten, die me eigenlijk nog nooit heeft teleurgesteld, nog op cd, nog live!
Ik hou van de fratsen van deze baardmens.

avatar van Maestro B
Bespreking Goddeau
Beter kan ik het alvast niet formuleren.
Heerlijke plaat, back to basics!

Father McKenzie
Linkje werkte niet, maar ik ben er toch langs een omweg geraakt. Een véélbelovend album, zo te zien.

Father McKenzie
Ik heb hem, hij staat op, en hij bevalt enorm.

Maar ik vrees dat alle stemmen BELGEN zijn, ik veronderstel dat deze "kanjer" om het met zo'n plat Hollands woord, een "kanjer" dus, dat deze kanjer niet echt populair is bij onze lieve Noorderburen, of heb ik het mis....???

Father McKenzie
Verdomd fijn plaatje, zowel de rockers als de intiemere songs, de Admiraal is helemaal back... zo hij ooit weggeweest is, zulle!
Vlaanderen rockt!

avatar van Eardrum
ehm, mijn nummer 9 en 10 hebben een andere naam ! 9 heet bij mij the art of walking away en nr 10 heet Hymns for demons. ik geloof dat daar geen zak van klopt.

Father McKenzie
Ik had hier al tientallen posts verwacht... niet dus, en ik ben er haast zeker van dat die kerel boven de Moerdijk niet eens een béétje bekend is....

Humo's album review;

Admiral Freebee - The Honey & The Knife | CD-recensies | Humo: The Wild Site

Father McKenzie schreef:

Ik denk dat je het mis hebt. Weet nog goed dat ik een paar jaar terug op weg was naar het filmhuis en langs Rotown liep waar stencils op de ramen geplakt zaten dat het uitverkocht was en dat is daar echt niet altijd het geval.
Maar ja? Wat versta je natuurlijk echt onder populair? Rotown is geen Ahoy bijvoorbeeld

avatar van Thomzic
Deze Hollander vind het anders een meeslepend stukje muziek geworden van onze zuider-buren. Voor alleen die hoes met het masker al moet je hem aanschaffen, zeer mooi.

avatar van Bartjeking
Prima album wederom. Ben het alleen niet eens met de opmerkingen dat dit vele malen beter is dan zijn vorige werk, daar ben ik het (nog) niet mee eens. Live kan ik deze nummers pas echt goed beoordelen denk ik, want live is de admiraal op zijn best in mijn ogen.

voor nu 4*.

Father McKenzie
ik maakte wat copietjes, ééntje voor in de auto, en nog een ander voor in de truck... In de truck de plaat een keer of 5 afgespeeld vandaag.... ik moet besluiten dat dit tot nu toe zijn allerbeste is, en dat het een kanjer van een plaat is.
Misschien ga ik nog wel voor de volle 5 sterren, want die plaat is van een uitzonderlijk hoog niveau!

avatar van Fred Zed
Den Admiraal heeft incognito opgetreden in enkele Amsterdamse cafe's om een aantal van de songs van deze cd uit te testen op live-publiek. Ik ga hem straks nog eens live bekijken...laatste keer was 98 en 99 toen nog onder de naam Tom Vala op een local festival. Eerlijke cd...

avatar van Kronos
Lijkt me op het eerste gehoor geen slechte plaat, maar erg onder de indruk ben ik er (nog) niet van.

Ik wel!

avatar van Eardrum
Hebben jullie nu allemaal dezelfde tracklist als deze? mijne is namelijk anders.

avatar van OscarWilde
Geef het voorlopig 4 sterren nog. Het is zeker sterker als de vorige en minder sterk als de eerste. Maar waar het nu precies valt is nog niet duidelijk. Er staan enkele van zijn sterkste nummers op, ik denk aan de drie geweldige openers maar ook een paar nummers die wat minder geïnspireerd overkomen. Het is dus even wachten of deze wat meer inzinken of dat het toch net iets te licht uit valt. In ieder geval is hij terug op de goede weg.

avatar van Kronos
Het klinkt mij allemaal wat te veel als een al te radiovriendelijke dEUS.

Father McKenzie
Ik hoor absoluut geen vergelijk met dEUS, ik dacht.... als je het dan toch wil vergelijken... met een vroege Lenny Kravitz, ik bedoel de instumentatie, niet de stem.
Maar dit heeft genoeg eigenheid om nergens mee vergeleken te moeten worden, ik vind dit een echt volwassen rockplaat die voor mij echt internationale erkenning mag krijgen;
Van dit niveau hoor ik ze niet alle dagen meer.

Father McKenzie schreef:

Ik bedoel de instrumentatie noch de stem, maar de liedjes en melodieën. Zo origineel is het niet en veels te braaf allemaal.

Aan muziek die Belgisch is ben ik altijd bereid wat meer aandacht te besteden, maar uiteindelijk beoordeel ik het net als alle andere muziek. En dit is te middelmatig bevonden.