Talk Talk - London 1986 (1999)

Label: Pond Life

1. Tomorrow Started (7:51)
  2. Life's What You Make It (4:31)
  3. Does Caroline Know? (7:36)
  4. Living in Another World (7:05)
  5. Give It Up (5:55)
  6. It's My Life (6:29)
  7. Such a Shame (9:01)
  8. Renée (7:45)
davevr schreef:
Dit is wel een heel goed live-album.

Montreux (DVD) is redelijk vergelijkbaar - en als je het beeld uitzet, kan je gewoon luisteren (audio-signaal van je dvd-speler aftakken naar je versterker).

Er bestaan ook live opnames van Salamanca ('86), past in de serie van Montreux en Londen, en Ahoy (april '84).

avatar van Rainmachine
Mjuman schreef:

Op dit moment is er ook een leuke live LP te koop van Talk Talk. Vooral kant 1 is erg fraai, kant 2 is wat minder van kwalitieit desalnietemin toch een aanrader voor de liefhebbers. Talk Talk - Force of Nature (LP) (Coloured Vinyl), Talk Talk

Rainmachine schreef:

Dank voor het signaleren. Heb hem besteld (maar niet bij bol).

Prima artwork ook. Volledig in stijl. Zit er nog een leuke binnenhoes in? Zal wel niet, denk ik.

avatar van Mjuman
Ben even aan het zoeken gegaan:

27 maart 1983: BBC Sessions (Kid Jensen) - Talk Talk mrt 83

Ook deze sessie Talk Talk 1984-04-15 BBC Radio One Session staat op YouTube:

Talk Talk april84 BBC

Muzikaal is de stap van '83 naar '84 is een heel grote

Ook Ahoy '84 - ik dacht in het kader van Veronica Rocknight (ik herinner me een intriest interview van Annet van Trigt) - is op YouTube te vinden

Die combinatie van 2 totaal verschillende opnamedata is wel heel bizar; van de b-kant liggen de rechten ook bij de BBC- dan moet dat van een paar weken voor de opnames van Hammersmith Odeon zijn). Merkwaardige release imo.

Er zijn ook nog 'unofficial' vinilio's met opnames van BBC-sessions.

Mjuman schreef:

En hier op zeer fraai uitgevoerd (onofficieel) vinyl:

It Never Ends

Ik heb hem op home made BASF tape. Opname met microfoon voor televisiespeaker..diep in de nacht…een paar dagen voor mijn 15de.

avatar van daniel1974nl
Geweldig goed concert. Alles klinkt veel rauwer (vooral de gitaar is echt veel experimenteler) en minder gepolijst dan op de studio albums het geen de muziek ten goede komt. Such A Shame staat mijlen af van welke studioversie of remix dan ook. Wat een uitvoering.

avatar van Chameleon Day
Morgen verschijnt er een interessante release, een 3 cd box met liveopnames. Met op de 3e cd de liveregistratie van het optreden van de band in Hammersmith Odeon van 7 mei 1986. Zelfde setlist als op London 1986 (die het optreden van 8 mei in HO bevat).

De eerste cd betreft BBC-opnames (David Jensen sessie 1983) en een stuk van het fraaie Veronica’s Rock Night optreden van september 1984 (man, man wat een jeugdherinnering - diep in de nacht gekluisterd aan de buis, en die herinnering is nu - deels - vastgelegd op cd; ik ben een blij mens!). De tweede cd bevat een registratie van een optreden in Vredenburg, mei 1984.

TALK TALK - The Broadcast Collection 1983-1986 CD at Juno Records. - juno.co.uk, waar je snippets kunt beluisteren. Zo te horen is de kwaliteit best goed.

Talk Talk - Force of Nature bevat op kant A ook een deel van de DJ-sessie uit maart 83, maar heeft geen overlap met de cd-box (mooie aanvulling dus!). Kant B betreft een deel van het HO- concert dat in de box is opgenomen.

Ik heb de cd-box in de pre-order!

avatar van jp
jp
Al lang naar op zoek maar zojuist online op de kop weten te tikken. Geprijsd (45€) maar alsnog minder dan ik er eigenlijk voor gereserveerd had.

Kan niet wachten hem in m’n speler te leggen. Even een rustig moment voor uitzoeken.

avatar van Roxy6
Dat wordt genieten!

Zo jammer dat deze geweldige groep met het grote muzikale genie - die ons veel te vroeg is ontvallen- maar zo'n beperkt maar heel indrukwekkend oeuvre heeft achter gelaten.

Chameleon Day schreef:
Ik heb de cd-box in de pre-order!
Dank voor de tip! Bol.com heeft de boxset ook voor een zacht prijsje (en gewoon verzonden vanuit NL): Talk Talk - The Broadcast Collection 1983-1986 (3 CD), Talk Talk | Muziek | bol.

Ik ben wel een beetje huiverig voor de kwaliteit van dit soort opnames. Ik mag mij gelukkig prijzen dat ik deze prachtige cd ook in mijn collectie heb, waarvan de kwaliteit echt uitstekend is. Met van die broadcasts kan dat nogal eens tegenvallen, zeker als er veel gebeurt op het podium (zoals bij Talk Talk het geval is).

Maartenn schreef:

Ik heb London 1986 niet origineel op cd. Kan de geluidskwaliteit daarvan dus niet goed vergelijken met de derde cd uit de box-set. Op het eerste gehoor lijkt het vergelijkbaar te zijn. Dus dat zou positief zijn.

De geluidskwaliteit van de tweede cd met het optreden van Utrecht Vredenburg is imo uitstekend. Echt aanrader.

De eerste cd is beetje een vreemde eend. Een aantal nummers van de Jensen sessie heeft een abrupte fade-out die niet in de originele opnames zit. Erg jammer. Geluidskwaliteit is wel goed. Maar waarom niet de hele sessie op cd gezet? De opnames van VRN zijn minder van kwaliteit. Maar leuk voor de heb. Alleen ook hier: waarom niet de hele set?

Talk Talk - Colourblind is ook interessant. Met ook het optreden van 7 mei 1986 in HO, maar met paar andere nummers (o.a. Chameleon Day als fraai intro op LIaW).

En Talk Talk - Nether, Netherland met het optreden van Vredenburg incl. extra tracks en die 4 nummers van de Jensen-sessie en dan hopelijk zonder die hinderlijke fade-outs (dat weet ik niet). Zelfs op vinyl te krijgen.

Mss zijn deze twee onofficiële uitgaven wel interessanter dan de cd-box. En ook voor zachte prijzen op het net te vinden.

avatar van Castle
Het Utrecht optreden staat ook op apple music (en wellicht ook andere stroomdiensten) en met een goede kwaliteit
Of het hierop ook zo wordt ?

avatar van vigil
Ik heb de London cd gelukig wel origineel op cd ( ) maar ik heb wel "gewoon" de box besteld, met de prijs en het gebodene was ik daar snel overuit. Deze zou afgelopen vrijdag op de mat liggen maar helaas nog niet binnen

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
Castle schreef:
Of het hierop ook zo wordt ?
Helaas, da's geen officiële uitgave.

CHIEP schreef:
Helaas, da's geen officiële uitgave.

Maar is er wel te beluisteren

Maartenn (crew)
Ik heb mijn boxset binnengekregen en ik heb goed nieuws voor degenen die deze release nog niet hebben: schijf 3 is dit album. Hoewel er in de liner notes van de boxset staat dat dit het concert van 7 mei betreft en in de release London 1986 staat vermeldt dat het concert 8 mei was, betreft het wel degelijk dezelfde opname.

Setlist.fm bevestigt overigens wel dat er op beide data een concert is geweest, maar mogelijk dat dit in de boxset is gezet om zo rechten te omzeilen van deze officiele release.

Conclusie: voor 15,99 gewoon aanschaffen via bol.com want voor degenen die deze nog niet hebben, is dit een buitenkansje!

NB: de overige 2 schijven heb ik nog niet geluister. Wordt vervolgd dus.

Maartenn schreef:

Weet je dat zeker? Talk Talk - Colourblind is iig wel het concert van 7 mei 86. ‘It’s You’ werd op 8 mei nml. niet gespeeld. Ik heb Colourblind ook maar besteld. Als die binnen is kan ik vergelijken.

avatar van pureshores
vigil schreef:

wel bij Bol? Had je hem zaterdag binnen?
Ik had hem dinsdagavond besteld en hij kwam gistermiddag al binnen.
Geweldige box

pureshores schreef:

wel bij Bol? Had je hem zaterdag binnen?
Ik had hem dinsdagavond besteld en hij kwam gistermiddag al binnen.
Geweldige box

Nee nog steeds niet
Maar goed, ze zijn er mee bezig. De chatbot fase (oei dat is vervelend... wacht nog een dag) is voorbij en nu via de mail

Chameleon Day schreef:

Ik heb geen twee cd-spelers dus ik kan ze niet naast elkaar afspelen, maar ieder detail wat ik herken van deze plaat, zit ook op schijf 3 van de boxset.

Verder heb ik ook schijf 2 inmiddels beluisterd - het concert in mijn thuisstad Utrecht. Ook die stelt niet teleur qua geluidskwaliteit. Het publiek is iets meer op de voorgrond gemixt, maar dat stoort niet. En Mark Hollis 'dank je wel' horen zeggen is natuurlijk goud. Ik durf inmiddels wel de conclusie te trekken dat de boxset blind kan worden aangeschaft.

Maartenn schreef:

Ben ook tevreden. Maar toch zijn Talk Talk - Colourblind en Talk Talk - Nether, Netherland mss meer de aanschaf waard. Zie mijn eerdere bericht.

avatar van Rumour
De 3cd-boxset vandaag blind aangeschaft voor € 9,99 bij Boekenvoordeel. Ben benieuwd!

vigil schreef:

Nee nog steeds niet

Hier vandaag met doe bolle geleverd, post-ennel heeft het fijn afgeleverd, not!
Flink beschadigd, helaas retour
Ik had zo zin in!

avatar van Broem
Ik verwacht 'm ook morgen. Ben benieuwd. Erg lang geleden dat ik nog een cd heb gekocht. Zo jaren 90.

avatar van Mjuman
Zou gisteren komen - was 'afgeleverd' zei postnl (bevestigingsbericht), vanmiddag door de klepperdeklep.
Klinkt goed op werkkamer. Nog niet in woonkamer gedraaid - even kijken of dit OL-vrijstelling heeft

Verschil tussen 7 en 8 mei is dat op de eerste dag 16 nummers ten gehore werden gebracht en op de tweede dertien; verschil: My Foolish Friend, Mirror Man, It's You. Staan geen van alle op die 3e cd. Discogs vermeldt dat het concert van de 7e is opgenomen door de BBC en dat zou matchen met de titel Broadcast Collection.

Ik heb dit album (van de achtste) digitaal, dus ik zou het kunnen verifiëren. Anyway, fijne release, een koopje voor die prijs.

En ja Broem cd's kopen is 'old skool' en een uitzondering, in dit geval de tweede al, na i/o.

Mjuman schreef:

Kleine correctie. De setlist van 7 mei zoals die op setlist.fm wordt vermeld, klopt vermoed ik niet. Mirror Man zal niet volledig gespeeld zijn. Alleen een deel van de zanglijn werd door Hollis gebruikt om Does Caroline Know? in te leiden. Zoals je ook op de 3e cd van de box kunt horen. Heel fraai trouwens!

Chameleon Day schreef:

Klopt helemaal: op London 8 mei duurde dat 1:08; in Salamanca (sept. '86) 0:48. Bij die twee concerten werd Chameleon Day trouwens voorafgaand aan Living in Another World - beide gevallen ca 1:22, een vloeiende overgang. Een raadsel waarom ze dat voor dit album en de evenknie in de box hebben weggepoetst.

avatar van vigil
Voor de users die zich ernstige zorgen maakte, en dat kan ik me goed voorstellen, met een week vertraging is ook mijn 3 cd boxje afgeleverd

avatar van perrospicados
Ook hier vandaag binnengekomen. Mooi voor bij de vrijmibo.
Dank voor de posts hierover mannen!

avatar van Roxy6
Gisteravond besteld en vanmiddag bezorgd door Post.Nl