Norah Jones - Feels Like Home (2004)

Pop / Jazz
Label: Blue Note

1. Sunrise (3:21)
  2. What Am I to You? (3:30)
  3. Those Sweet Words (3:23)
  4. Carnival Town (3:12)
  5. In the Morning (4:07)
  6. Be Here to Love Me (3:29)
  7. Creepin' In (3:04)

met Dolly Parton

8. Toes (3:46)
  9. Humble Me (4:37)
  10. Above Ground (3:44)
  11. The Long Way Home (3:13)
  12. The Prettiest Thing (3:52)
  13. Don't Miss You at All (3:08)
  14. Sleepless Nights * (4:13)
  15. Moon Song * (2:44)
  16. I Turned Your Picture to the Wall * (3:01)
avatar van Tommeh
Lekker rustig album met relaxte jazznummers. Op een gegeven moment vond ik het wel een beetje teveel van hetzelfde.

Ik ben er nog niet uit wat ik beter vind: deze of Come Away With Me. Ik weet wel dat ik enorm uitkijk naar haar concert in Amsterdam in juni.

avatar van jordybeukeboom
Ben het helemaal eens met Tommeh. Sunrise en Those sweet words zijn wel wat origineler dan de rest van het album.

avatar van bonothecat
saai

pabostudent
Lekker jazzy album, ik kan hier eindeloos naar luisteren, echt een lekker relaxed album.

Beste nummer van deze cd is imo "Sunrise". (ook meteen het bekendste nr van dit album)

Volgens mij is dit een album met gewoon meer van het zelfde.

Heerlijke muziek en gewoon lekker als je een drukke dag hebt gehad. Lekker jazzie en lekkere meezing muziek Geen commentaar!
4.5 Sterretjes *

Favourite
Minder dan de eerste, maar toch lekker album hoor

avatar van HiLL
zeker minder dan de eerste, wel gewoon lekker...iets meer country..

concert was trouwens erg goed wel, lekkere band en zij heeft een stem van een engel

Favourite
Hehe, mooie stem heeft ze, hoe zeg je dat? een eigen stemgeluid

Het is wel een lekker snoepje! Daar zou ik eigenlijk wat extra punten voor moeten geven..

Overigens op die live DVD staan ook wat nummers die er daar weer beter uit komen vind ik..

SAcd

Heerlijke Jazz muziek zoals het hoort.
En ze is en blijft gewoon normaal dat is wat
zo mooi is aan haar...

Heel Goed!!!

enorm jazzie, geweldig om jezelf tot rust te laten komen...

avatar van FunkStar
Na het luisteren van deze cd krijg is de indruk dat alle nummers behalve Sunrise dienen om het album vol te maken. De afwisseling is ver te zoeken. De country-nummers bieden ook geen oplossing. Sunrise is erg 'intiem' opgenomen, zodat je je inderdaad thuis voelt bij dit nummer. Helaas wekt deze techniek bij andere nummers juist de indruk dat het allemaal erg amateuristisch is. Het is kortom erg jammer dat deze cd slechts 1 goed nummer bevat. Tot die tijd zet ik Sunrise op 'repeat'...

EVANSHEWSON
Lekker ontspannen jazzy zingende zangeres, mooie plaat vooral de country-getinte dingetjes en het moment waarop ook Dolly Parton haar vervoegt ! ideale plaat voor als je wat gespannen bent, zet maar op en je begrijpt het !

Dit tweede album vond ik in het begin nog best leuk, alleen merkte ik al snel dat dit me i.t.t. het debuut wel heel snel ging vervelen. De verassing was weg, de songs waren minder en het bleef allemaal niet meer hangen.
Best jammer natuurlijk, want volgens mij had Norah Jones best meer mogen en kunnen experimenteren.
Opener Sunrise werd ooit gedraaid bij een begrafenis van een nog vrij jonge vrouw die ik kende. Sindsdien kan ik dat nummer daar niet meer los van zien (dat is wel eens een nadeel van nummers tijdens begrafenissen en crematies voorbij horen komen).

aERodynamIC schreef:

Ja dit gevoel had ik ook...van dat vervelen. Ze mocht idd wel wat meer experimenteren, maar ik ben niet teleurgesteld. Daarvoor vind ik haar stem veelste mooi voor. Ik weet niet waarom maar zoerg verveelt het mij niet. Wel een beetje maar dat ligt meestal aan mn stemming. En ik zet dit album niet vaak op. Alleen soms en in de avond. En dan is dit een Godsgeschenk.....

Prachtig album van Norah Jones een 4,5*

En dat over die nrs bij begrafenissen en creamaties heb je gelijk. Dat heb ik ook....egt jammer want het zijn egt mooie nrs...

Social_Mask
Verhoog dit naar 5*. Haar stem vind ik zó mooi. Onbegrijpelijk...Zoveel rust, gevoel gwn magisch. Als ik 1 artiets kon noemen waarnaar ik mn hele leven lang moest luisteren zou dat Norah Jones zijn.

Social_Mask
Deze haal ik uit mijn top10. Nog steeds prachtig en behoort tot de mooiste albums die ik ooit heb gehoord, alleen iets te Country. En het midden is geweldig maar stukken minder dan haar vorige album.

5* blijven staan door haar prachtige stem

1,0
wat een mateloos saaie hap-slik-weg brol zeg. Muziek die als diarree door de speakers heen glijdt.
Een welverdiende 1.

Ataronchronon schreef:
Een welverdiende 1.

Helemaal niet ...

1,0
jawel hoor, kijk maar naast dat sterretje.

Harald
Beet jazzy maar geen Jazz, aardig in het begin maar dan wordt het toch een beetje saai

Imagine.
Ik vind het ook best een aardig album om zo nu en dan naar te luisteren. Tenslotte staat hier ook mijn favoriete Norah Jones nummers op: The Long Way Home.

avatar van Reijersen
Easylistening schijnen ze dit te noemen, en ik moet zeggen: het listens ook easy ja. Norah heeft een prachtige stem en weet wederom te boeien.

4 sterren.

avatar van blur8
Easylistening hoeft niet slaapverwekkend te zijn, Dit album is dat voor mij wel. Jammer voor de lekkere single Sunrise.

beaster1256
wat minder dan haar debuut maar toch weer mooi album

WernerGSF
Prachtige muziek, al die mensen die hier het hardst roepen dat dit saai is e.d. moeten echt ff dimmen

avatar van Joeri_000
Dit is zoooo chill !!
Hele fijne cd, zeg ik als metalfan

avatar van stef212
Sunrise is echt prachtig, een klassieker in spe.