King Diamond - Abigail (1987)

Denemarken
Label: Roadrunner

1. Funeral (1:31)
  2. Arrival (5:27)
  3. A Mansion in Darkness (4:34)
  4. The Family Ghost (4:06)
  5. The 7th Day of July 1777 (4:50)
  6. Omens (3:56)
  7. The Possession (3:26)
  8. Abigail (4:51)
  9. Black Horsemen (7:39)
  10. Shrine * (4:22)
avatar van lennert
Flinke verbetering ten opzichte van het debuut! De productie is beter, de songstructuren zijn veel beter uitgewerkt en King zorgt voor een veel betere afwisseling in zijn ijzingwekkende gillen lagere stemmen. De toetsen zorgen ook voor een fantastische sfeertoevoeging en de solo's zijn subliem. Het verhaaltje is niet heel hoogstaand, maar alsnog komt het in de teksten nu wat beter tot leven dan bij Fatal Portrait het geval was. Eentje die ik met alle plezier vaker zal beluisteren en een terechte klassieker!

Voorlopige tussenstand:
1. Abigail
2. Fatal Portrait

avatar van RuudC
Toch een stuk beter dan ik me herinnerde. Ik zette deze plaat nog wel eens op voor de titeltrack, maar eigenlijk zitten er geen songs bij die daar niet voor onder doen. Wat ook fijn is, zeker ten opzichte van het debuut, is dat er veel zaken verbeterd zijn. Er is een betere productie en de songs spreken veel meer aan. Er zit meer afwisseling in. De opbouw is niet zo standaard als op het debuut vaak het geval was. Zo'n concept hoeft van mij niet per se, maar in Abigail's geval pakt het prima uit en het verhaal is best geinig. Dikke pluim voor de solo's. Godzijdank geen zelfgeilerij, maar echt in dienst van de songs. Die solo's zorgen voor extra sfeer en zo hoort het. Laat ik maar eerlijk wezen. Ik dacht dit niet hoger zou komen dan 3,5 a 4*, maar dit is een terechte klassieker wat mij betreft.

Tussenstand:
1. Abigail
2. Fatal Portrait

avatar van Kondoro0614
Toch wel een stukje beter dan het debuut naar mijn mening. Ik ben nooit erge King fan geweest maar na mate ik deze plaat wat meer heb aangezet en het verhaal wat meer volgde heb ik er toch stukken meer plezier in. De zang van King kan ik erg waarderen in deze plaat, en de productie is uitstekend. Toch ook voor mij was het vaak dat ik deze plaat eens luisterde voor het nummer 'Abigail' die ik erg vet vind. Voor de rest is na het meerdere malen luisteren mij opgevallen dat ik ook de nummers 'Arrival' en 'A Mansion in Darkness' best wel kan waarderen.

De solo's zijn erg vet en die maken het totaal plaatje af. Zo vond ik dat einde in 'Black Horsemen' erg gaaf. En uiteraard de solo's die verder te horen zijn klinken ook heerlijk. De plaat is duister en leuk om te volgen te gelijk. Erg tof en tot nu toe toch wel mijn favoriete King plaat.

Voorlopige Tussenstand:

01. Abigail