Sage Francis - A Healthy Distrust (2005)

Label: Epitaph

1. The Buzz Kill (4:05)
  2. Sea Lion (3:01)

met Will Oldham

3. Gunz Yo (3:03)
  4. Escape Artist (4:16)
  5. Product Placement (2:16)
  6. Voicemail Bomb Threat (1:39)
  7. Dance Monkey (2:53)
  8. Sun Vs Moon (3:29)
  9. Agony in Her Body (4:17)
  10. Crumble (2:00)
  11. Ground Control (3:52)
  12. Lie Detector Test (2:48)
  13. Bridle (2:11)
  14. Slow Down Gandhi (4:52)
  15. Jah Didn't Kill Johnny (2:49)
  16. Slow Down Ghandi Rmx 1 * (4:18)
  17. Slow Down Ghandi Rmx 2 * (4:30)
  18. Slow Down Ghandi Rmx 3 * (2:03)
avatar van J.M.
Wat is Dance Monkey een verschrikkelijk nummer zeg. Wat een geschreeuw. Krijg er koppijn van. Dat vind ik ook op meer nummers het geval. Er zitten ook nog wel wat goede nummers tussen. Maar dat zijn nou ook niet echt toppers ofso. Dit is teveel rock achtig voor mij, en ook totaal niks voor mij. Crumble bijv. begint dan nog wel goed, maar dan moet het weer overgaan in zo'n zwaar irritante rock beat.
Lie Detector Test vind ik dan nog wel een goed nummer. Tenminste niet zo veel geschreeuw en een wat rustigere beat. Ook het nummer erna is nog wel te pruimen.
Ik vind zijn stem zo slecht nog niet, maar de beats verpesten het echt voor mij.
Omdat zijn stem nog wel redelijk is en een paar redelijke nummers toch nog 2,5*.
Kzal hem nog wel een paar x beluisteren. Kan nog hoger en lager worden.

avatar van BoordAppel
Zijn jullie nu echt zo weinig gewend? Geschreeuw... ik kan er niet bij...

avatar van Osiris Apis
J.M. schreef:

Van dat nummer krijg juist energie en ga ik springen...whohoe

Harco
Welk geschreeuw op dit album?

kArIzMa_TuRk
een vrij goede album! ik dacht eerst dat hij 'Black' was...

maar goed.

Sun vs. Moon.. wow die intro dat viel me nooit op:
The devil only excists cause you believe in him

avatar van hiphopmaster
Één van de beste hiphop albums ooit. Jammer dat het album zo kort is en dat geldt ook voor Bridle. Dit nummer gaat bij mij altijd op replay.
Twee jaar gelden live in de Melkweg gezien.Op stage zet hij ook een perfecte show neer. Naar verluidt komt hij eind dit jaar wel naar Nederland. Kan niet wachten.....

5 sterren!

Social_Mask
Relax schreef:
Sun vs. Moon.. wow die intro dat viel me nooit op:
The devil only excists cause you believe in him

Vette line! Ik moest direct denken aan deze quote uit een film: The greatest trick the devil ever pulled was convincing the world he did not exist.
Moet toch eens gaan beginnen aan de beste man. Lijkt me een interessante rapper.

avatar van MJ_DA_MAN
Verhoogd naar 3,5*. De beats liggen me grotendeels nog steeds niet 100% (vaak te druk en overgeproduceerd) maar door de rest is eigenlijk alles goed. Sage is een top-MC die me vaak aan Brother Ali doet denken, zowel qua tekst als flow. Ik fantaseer er wel eens over dat Sage een album gaat uitbrengen, geheel geproduceerd door Ant. Dan komt de man denk ik het best (voor mij dan). Gunz Yo (dikke Danger Mouse-beat) en Bridle zijn de toppers voor mij.

avatar van Chrisseh
Hm, ik weet nog dat ik toen ik dit de eerste keer (lááánge tijd geleden) luisterde, vond ik het bar weinig. Nu... klinkt het al een heel stuk beter!
Ik moet nog maar even kijken of ik het een heel uur kan volhouden, zulke albums zijn nog wel eens te veel van het goede. We gaan kijken.

Relax
Ik begrijp echt niet wat er zo mis is aan de beats, ik vind ze niet overgeproduceerd klinken of veel te druk.
Ze zijn precies goed, ik luister naar 1 nummer en krijg gelijk zin in het hele album.

Social_Mask
Sage vind ik een erg goede rapper. Zijn nieuwste album behoort naar mijn mening bij de beste albums van dit jaar. Dat album is echt geweldig. Ik verwachtte dus wel veel van dit album..en ik moet zeggen dat ook dit weer een erg goed album is. Wel minder dan zijn laatste, maar alsnog erg goed.

Het album begint best vet. Beat is best vet. Hij begint wat langzaam
maar wordt steeds sneller. En BAM, erg vet hoe de beat erin komt. Fijn gerapt ook. Sea Lion heeft een aparte rockachtigrefrein, maar vind het wel mooi. Het album klinkt ook een beetje rockachtig. Gunz Yo is ook weer een goed nummer. Beat goed, Sage komt natuurlijk sterk en de tekst is ook goed. Escape Artist heeft een erg vette beat. When I say Hip..you say Shut the fuck up!

...

Het is een erg goed album. Producties zijn geweldig, Sage is ook een erg goede rapper. Behoort in het rijtje van Slug, Intuitions etc. Beetje emo-rap om in hokjes te denken. Het album is kort en dat vind ik altijd erg fijn. Het luistert goed weg, fijne beats en een sterke Sage. Het zit tussen de 4* en 4,5*. Ik ga toch voor 4,5*, omdat er geen slechte nrs te vinden zijn en elk nummer goed klinkt, of iig een goede beat heeft. Het album sluit ook best mooi af. Een ode aan Johnny Cash met een country achtige beat. Mooi nummer.

En ik begrijp wel waarom sommige de beats overgeproduceerd vinden of te druk. Het is zoals ik al zei wel wat Rock achtig. Maar ik heb er geen moeite mee.

MJ_DA_MAN schreef:
Gunz Yo (dikke Danger Mouse-beat) en Bridle zijn de toppers voor mij.

Hier wil ik Sea Lion aan toevoegen, misschien wel het beste nummer.

Ma, Ma, look what i did, Ma. Look what i did to my hands, I broke 'em.

avatar van Reijersen
Erg fijne rapper is die Sage. Goede stijl die mij wel aanspreekt. De producties zijn daarnaast ook nog eens sterk en dan krijg je dus een goed album.

4 sterren.,

kArIzMa_TuRk schreef:
dacht eerst dat hij 'Black' was...

maar goed.

Als je een beetje naar zijn teksten luistert (of ze begrijpt) kun je al gelijk opmerken dat hij absoluut niet ''black'' is.

Maar goed.

kArIzMa_TuRk
Ik had het over z'n stem. Op het eerste zicht kwam het zo over.

Later kreeg ik inderdaad door dat hij blank is.

Wat reageer je trouwens op een bericht dat al bijna een jaar geleden is gepost?

avatar van MJ_DA_MAN
Vaak kom je erachter dat een rapper blank is als je zijn foto ziet (heb ik ook wel eens gehad, niet bij Francis). Maar jij dacht bij de tweede luisterbeurt dus, toen je de teksten beter beluisterde, dat het wel heel sterk zou zijn als ie ''black'' was?

En je bericht was gepost in juni .

avatar van Nakur
Een rapper op het punk label Epitaph, geproduceerd en meegezongen door countr/americana legende Bonnie 'prince' Billy. Wat wil je nog meer? 4*

Harco
Ik denk al: hoe kom je daar nou bij? Maar Bonnie 'Prince' Billy is dus ook bekend als Will Oldham. Dat wist ik niet.

Hij heeft trouwens niks geproduceerd, hoor: alleen een gastbijdrage op Sea Lion.

avatar van BoordAppel
De beat is van Alias. De gitaar van Oldham.

Harco
Dat refrein is ook van hem, dacht ik?

Discogs zegt het ook, in ieder geval.

Allicht.

avatar van Conway Twitty
Ja is ook wel duidelijk lijkt me.

avatar van Nakur
Voicemail Bomb Thread

Maar een tegekke plaat zeg. Goede afwisseling, luchtig en ernstig tegelijk en fijne muzikale ondersteuning (gitaar, elekronic etc.)

lambf
Op Sea Lion verpest die Will Oldham het wel. wat een suffe, zoutloze zang heeft die man, jagh, gelukkig doet hij maar 1 nummer mee. Gelukkig zijn de raps erg sterk en dat melodietje, dat ken ik van een film! Het volgende nummer is minder goed, hij vooral wat minder energiek en mist helaas wat pit. Escape Artist is een geweldig nummer. Deze wordt helaas niet meer overtreft, maar dat is met zo'n nummer natuurlijk ook moeilijk. Voicemail Bomb Threat is helaas wat minder, vooral het 2de gedeelte van het nummer. Dan begint het een beetje suf te worden vanwege de rap / zang. Dance Monkey is een grappig nummer, maar ik vind er eigenlijk niks aan. Stom vrolijk refreintje, en het nummer zit voor mijn gevoel niet helemaal in elkaar.

Gellukig is Sun Vs Moon weer een er lekker nummer, en samen met Escape Artist het beste nummer. Lekker donker, creepy sfeertje door de donkere beats, stoere rap erbij, en de zang van de andere mensen versterkt het nummer. Agony in Her Body heeft een heerlijk snare-geluid. Klinkt echt heerlijk zo'n snare achter de raps, Fonky Damily had ook al zo'n nummer en ook dat vond ik een erg nummer. Op de helft van het nummer word de beat explosiever en worden de raps wat energieker, helaas hoor je de snare nu minder duidelijk. Crumble is lekker melancholiek. Alhoewel ik de rap op dit nummer wel zwak vindt, maar gelukkig komt op het einde nog een soort van explosief climax, dat vind ik dan wel weer leuk

Ground Control is echt heerlijk, vooral die elektronische beats Ook die mondharmonica is leuk gedaan, hierdoor heeft het bijna een country sfeertje, zij het niet dat de beats harder zijn, maar dit geeft niet. Helaas is de hi-hat wat storrend, maar verder is het gewoon een erg sterk nummer. Lie Detector Test vind ik erg zeurderig, raps zijn nog wel aardig, maar vooral die beats en die belletjes vind ik erg storend, een van de slechtere nummers.

Gelukkig is Bridle dan erg sterk. Ook een gevoelig nummer, mar niet zodat het gelijk klef word. Dat komt vooral omdat de raps energieker zijn en vooral de beats sterker zijn. Slow Down Ghandi is lekker explosief. Oeh, en dan komt er ook nog een erg lekkere melodie om de hoek kijken, beetje sporadisch piano op de achtergrond. En ook nog wat zang, erg leuk gevuld nummer. Alhoewel het nummer beter zou zijn als het mischien iets minder gevuld zou zijn, zodat het meer inpakt zou hebben en het beter blijft hangen.

En dan het laatste nummer, Aaaaaaaaahhhrg, nee, die cleane hoge zang lijkt wel op Seth Putham die clean zingt voor AC, neee. Het nummer vind ik maar zeurderig, ik mis een beat, daarentegen is er country voor in de plaats. Gatsie, jammer dat de plaat zo heeft moeten afsluiten. jammer, gemiste kans helaas.

Relax
Ik vind het laatste nummer toch wel redelijk 'melig' en leuk als afsluiter.

lambf
Ik ben dan ook niet echt liefhebber van country (-achtige muziek)

avatar van prodi9y9
Super album gewoon:)

avatar van MuchTheSame
Het mooiste vind ik zelfs dat hij is doorgebroken met een forse baard en een Metallica shirt aan

1 van de rappers die ik erg goed vindt samen met Atmosphere (door deze artiest is nog bekender geworden doordat hij mocht optreden tijdens 1 van hun tours)

Atmosphere is een duo .