Metallica - Master of Puppets (1986)

Label: Elektra

1. Battery (5:10)
  2. Master of Puppets (8:38)
  3. The Thing That Should Not Be (6:32)
  4. Welcome Home (Sanitarium) (6:28)
  5. Disposable Heroes (8:14)
  6. Leper Messiah (5:38)
  7. Orion (8:12)
  8. Damage, Inc. (5:30)
  9. Battery [Live] * (4:53)
  10. The Thing That Should Not Be [Live] * (7:02)
Bobiej
Odelay schreef:
Vergelijk de zangmelodie van Leper messiah van Metallica maar met Drain you of On a plain van Nirvana en jullie snappen misschien wat ik met briek bedoel

Niet echt iets vergelijkbaars, Metallica is (op dit album nog) Thrash, en Nirvana Grunge, en dat is totaal niet met elkaar te vergelijken.

Odelay
Nou ja, ik vergelijk ook graag verschillende muziekstukken als ze in twee behoorlijk verschillende genres vallen, zeker ook op het punt van schoonheid.

Maar op Master of puppets staan ook zeker mooie stukken naar mijn mening (en dat zijn niet alleen ingetogen stukken)

Bobiej schreef:

ja maar sowieso..wie begint nu over zangmelodieen bij een album als dit?
het is toch geen opera ?hetfield heeft niet de allerbeste stem ofzo maar dit wordt ook echt niet gevraagd voor dit werk in deze genre.het gaat meer om power en nóg meer om het presteren op het podium.
en dan is hij in mijn ogen één van de beste frontmannen die je kan wensen als metallica zijnde.

DonDijk schreef:

ja maar sowieso..wie begint nu over zangmelodieen bij een album als dit?

sterker nog..een operastem zou op dit album niet heel handig zijn Hetfield is gewoon de beste zanger die je kan bedenken voor Metallica.. zijn stijl kan je aanspreken of niet, maar zingen kan hij wel degelijk

MetalDex

zoals ik al eerder zei:

MetalDex schreef:
...er zijn wel een paar thrashzangers die Hetfield kunnen overtreffen zonder 'de sound' van Metallica verloren te laten gaan: denk hier vooral aan Chuck Billy (Testament) en John Bush (Armored Saint, Anthrax).

Natuurlijk zou het onzin zijn om nu Hetfield te gaan vervangen: hij ís (het gezicht van) Metallica, en live staat hij nog steeds zijn mannetje. En natuurlijk is deze speedmetal periode van Metallica al bijna twee decenia geleden, dus voor het nieuwere materiaal zijn de eerder genoemde zangers niet echt geschikt.

Odelay
Ik ben geen groot opera-liefhebber

Odelay schreef:
Ik ben geen groot opera-liefhebber

dat mag nog.. maar een Metallica-fan schijn je ook al niet te zijn als je dit album een 3,0 geeft

avatar van Yak
Yak
Berichten verplaatst naar Metallica

avatar van rusty nail
Beluister eens de EP van Def Leppard First Strike uit 1984 en daarna deze!! En dan vooral het rifje van Master of Puppets Toeval Of......

rusty nail schreef:

dat heb ik in dit forum ook al een paar keer geopperd. Het riffje van MoP en Wasted zijn bijna exact hetzelfde

frankvankesteren schreef:

Tis niet exact gekopieerd maar het loopje heeft er wat van weg

mugken
Net iets minder als zijn voorganer Ride the Lightning, neemt niet weg dat dit ook een super album is.Hoogtepunten zijn voor mij : Master of Puppets, Damage, Inc. en Leper Messiah.In één woord KLASSEKLASIEKER!!!!!!!

Waldo Jeffers schreef:
Sorry, beste lezer, maar na intensief luisteren ben ik genoodzaakt m'n stem te verlagen tot 2,5 (dat is 1 punt voor Master, 1 voor Sanitarium & 0,5 voor Orion & het feit dat het wel degelijk een klassieker is in z'n genre). Waarvan akte.

mugken schreef:

En als er dan 5 nummers opstonden die 1* waard waren, had je dan 5* gegeven?
Op die manier stem ik niet

mugken schreef:

En als er dan 5 nummers opstonden die 1* waard waren, had je dan 5* gegeven?

dat is flauw... als je het anders moet zeggen is zijn 2,5 voor 40 % opgebouwd uit de kwaliteit van Master, 40 voor Sanitarium en 20 voor Orion & het feit dat het wel degelijk een klassieker is in z'n genre..

Als we dan toch moelijk gaan doen

avatar van AGE-411

AGE-411 schreef:

AGE-411 schreef:
gewoon 5 geven.

Omdat moeilijk doen de grootste voldoening geeft een conclusie trekken na 10 luisterbeurten is altijd prettiger dan na 1 luisterbeurt niet?

Master of Puppets !!! Deze heeft al paar honderd luisterbeurten gehad

ze kunnen hoogstens breken

ze kunnen hoogstens breken

gebeurt mij gelukkig ook niet al te vaak hoor

gebeurt mij gelukkig ook niet al te vaak hoor

nee, je moet natuurlijk wel met de juiste cd's gooien enzo en niet met een schoonheid als MoP.

voltazy
DonDijk schreef:

en zo lag kerstfeest met bert en ernie al snel in heel veel kleine stukjes , met MoP moet zeker heel voorzichtig omgaan

Als we dan toch moelijk gaan doen

Als je het zo bekijkt...

Bobiej
frankvankesteren schreef:

Op naar het Kicks van Niks topic!

Pim Latuny
Qua Metallica-albums staat dit album bij mij op de derde plaats in de Metallica-top drie. Waarom? Productie vind ik te dof. Verder zijn de nummers wel goed hoor. Al de up-tempo-nummers zijn echt goed. Sanitarium is het enige mid-temponummer wat ik goed vind. Leper Messiah vind ik niets spectaculairs hebben.
Vind And Justice For All stukkie beter dan dit album.

Pim Latuny schreef:
Vind And Justice For All stukkie beter dan dit album.
qua produktie is dit album beter maar qua nummers heb ik ook liever justice

TwistedAngel
Metallica is echt helemaal te gek..
Nooit zo fan van gewest, maar sinds concert Geldredome 2006 helemaal toppie!
Battery is dan wel het beste nummer van dit album