The Baseballs - Strike! (2009)

Alternatieve titel: Strike! Back

Duitsland
Label: Warner Bros.

1. Umbrella (3:07)
  2. Love in This Club (3:20)
  3. Hey There Delilah (3:43)
  4. Bleeding Love (3:52)
  5. Hot N Cold (3:37)
  6. I Don't Feel Like Dancin' (4:06)
  7. Don't Cha (4:07)
  8. Let's Get Loud (3:30)
  9. Angels (3:18)
  10. Crazy in Love (3:16)
  11. This Love (3:24)
  12. The Look (3:24)
  13. No One * (3:38)
  14. Chasing Cars * (2:51)
  15. Monday Morning * (3:55)
  16. Poker Face * (2:23)
  17. Jungle Drum * (2:28)
  18. I'm Yours * (3:41)
Geen idee of dit wat is. Umbrella vind ik erg grappig, beter dan het origineel en leuk voor in de radiouitzending maandag.

Dit is een zeer goede CD , alle nieuwe nummers worden in een heerlijk jasje gestoken.
De CD die iedereen leuk vind van hardcore tot opera dit is gewoon leuk 5*

avatar van vigil
Zeker leuk, maar voor leuk geef ik geen 5 sterren. Het idee is natuurlijk ook al erg oud en door vele al eerder gedaan (van Richard Cheese tot Dick Brave). Het blijft tenslotte een coveralbum en voor coveralbums kan ik toch echt geen volle mep geven.

avatar van Guinness1980
Staan inderdaad leuke/goede covers op dit album! Heb ze al veel slechter gehoord.

Ik zag ze voorbij schieten op MTV,
my umbrella klonk wel aardig.....
Maar de rest is net alsof ik naar een musical zit te luisteren, weinig rock 'n roll.

vigil schreef:

Die Dick Brave is wel aardig, voor een Duitser. Toch kan het in de verste verte niet tippen aan een Brian Setzer of Darrel Higham.

avatar van Guinness1980
Guinness1980 schreef:

Heb er nu al een paar keer naar geluisterd.
Enkele covers klinken wel leuk, maar vraag me af of ik dit nog vaak zal luisteren.

avatar van Bert Wasbeer
Aardige uitvoering, verder niets bijzonders

avatar van Carolaah
Sluit me aan bij Bert..

Alleen ga ik denk ik nog iets lager zitten..
Ik vind de covers echt leuk gedaan hoor, daar niet van..
Maar ik vind het wel een beetje saai worden op den duur..
dat Elvis-achtige is na een paar nummers wel weer mooi geweest.
En ik denk dat ik deze plaat ook niet vaak zal draaien.

avatar van Ceriel
Ik vind dit erg origineel en geweldig uitgevoerd. Vanavond had ik mijn verjaardagspartijtje en bracht meerdere mensen ermee in verwarring toen ik deze versie van Angels draaide en zei: 'Robbie Williams had het dus tóch gejat van een liedje uit de 60's'.
Ik heb zoiets als dit nog nooit gehoord. Kunnen degenen die zeggen dat dit eerder is gedaan me concrete links geven naar de desbetreffende albums? Thanks alvast.

avatar van Ceriel
En overigens de issue lager zitten of hoger zitten, ménn daar gaat het bij dit album in mijn ogen niet om.... dit is uiteraard geen album dat je blijft luisteren. Dat was denk ik ook niet de intentie van de makers. Het idee, dat is het. Moderne liedjes als een sixties-track laten klinken om verwarring te scheppen. Innovatief zijn, roem krijgen, maar weten dat dat tijdelijk is.

Ceriel schreef:

The Mike Flowers Pops - A Groovy Place (1996)
Richard Cheese - Lounge Against the Machine (2000)

Ook tof is El Vez (Mexicaanse Elvis impersonator), maar die albums staan nog niet op MusicMeter. Heb wel een Wiki-link: El Vez - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

Geen dank.

Dit is ook wel geinig.
The King - Gravelands (1998)

avatar van bikkel2
Leuk idee wel en toch wel iets om vrolijk van te worden . Rockabilly versies van nummers die bestaan . Elvis stemmetjes , doowoop coirtjes en strak gemusiceerd .
Tuurlijk is het geen album die je moet zien als wereldschokkend , maar dit doet het volgens mij prima op een fuif .
Het heeft iets cools en het swingt als een tierelier . Voor de rest moet je dit volgens mij gewoon zien als een prettige leuke plaat .

Leuk , maar het blijven covers en andermans werk.
Meer dan drie kan ik dus ook niet geven.

Leuke CD, vooral de hey there delilah versie vond ik erg cool gedaan. Umbrella vind ik persoonlijk nog een van de minste. Geen klassieke topper, maar wel leuk voor afwisseling.

Een groot deel van de nummers is, denk ik, niet geschreven door de uitvoerend artiest, maar door iemand anders en voorgeschoteld aan de betreffende artiest. Daarom raakt het me totaal niet dat het geen eigen nummers zijn, het zijn nou niet echt singer-songwriter covers.

avatar van NewYorkCityLight
Umbrella heb ik al een aantal maanden gehoord, maar zo goed klonk het allemaal niet.

avatar van Darkzone
Errug vermoeiende muziek. Leuk idee en de reclame van Bol.com heeft veel succes, aangezien dit album ná Caro Emerald de best verkochte cd is in NL op dit moment. Typisch een Apres Ski-cd voor jolige en feestende jongelui IMO.

avatar van Karlijn_
Geweldig!
Een vriendin sprak me erop aan, ze zijn niet allemaal even leuk maar het Umbrella is sowieso beter dan het origineel!

avatar van Wauze
Ja wel leuk, maar vooral niet meer dan dat. Staat erg in de belangstelling. Ik vind het meer een makkelijk kunstje, denk aan de "Buena Vista saus" of zoals de Global Krainer die hetzelfde deden maar er dan Tiroler varianten van maken.
Beetje overgewaardeerd naar mijn mening.

avatar van Arrie
Veel te gemaakt dit, ik kan er echt niks mee.

avatar van Thomzic
Ideale muziek voor in de feesttent.

avatar van Eddie
Erg leuke plaat. Het verveeld allen wel erg snel. Dit is echt zo'n plaat waar ik bij de eerste luisterbeurt helemaal wild van ben maar na een een keer of drie luisteren zet ik hem halverwege af. Ik denk echt dat je dit live moet zien.

avatar van OldRottenhat
0,5
Arrie schreef:
Veel te gemaakt dit, ik kan er echt niks mee.

Eens. Bijzonder kinderachtige poging om grappig te zijn, deze Baseballs. Het enige compliment dat ik deze band kan geven is dat ze de tweede band ooit zijn die mij dusdanig weten te irriteren dat ik hier een halve ster voor ga geven. Bravo!

avatar van revadebe
Beetje jammer dat het bij elk nummer min of meer hetzelfde trucje is. Het was echt een ultiem album geweest als ze de nummers hadden gecoverd op basis van verschillende klassieke genres.

Maar toch 3* omdat ze me toch knap op het verkeerde been hebben gezet met hun cover van Umbrella. Erg lekker nummer en zowel het nummer als de clip komen over als de klassieke en originele versie van Umbrella. Toch wel bewonderenswaardig. En een aantal andere nummers van dit album zijn toch ook best wel geslaagd.

Kadafi
Het balletje rolt snel volgens mij. Veel mensen in mijn omgeving hebben al van de Baseballs gehoord. Ik kan ook niets anders doen dan mensen die van popmuziek houden deze aanraden. Gezapige popliedjes van de laatste pak en beet 10 jaar in een rock'n'roll jasje gezet met stemmen a la die van Elvis Presley. Telkens dezelfde truc zoals revadebe al aangeeft, en toch erg aanstekelijk.

Toen ik de eerste seconden van deze cover van "hey there delilah" hoorde barstte ik in lachen uit; geniaal grappig. Ik vind het nogal gay klinken. Dat ooooo en aaaa en dat "pa-pa-pa-da-da" tijdens de coupletten is hilarisch. Verder vind ik die van de cover van de Scissor Sisters erg geslaagd.

avatar van musicfriek
Ik hoor ook iedereen hierover in mijn omgeving. Ach, wel schattig allemaal, maar het doet me vrij weinig.

avatar van Emile93
Umbrella is heel erg leuk! Ik ga zo de rest luisteren! Ben benieuwd!

avatar van Emile93
Leuke muziek maar niet echt heel bijzonder! Bij het 10e nummer was ik het een beetje zat. Niet slecht, dus toch 3,5 sterren!

avatar van Poeha
Umbrella is top uitgevoerd.
Nu ben ik ook een Elvis fan, dus weer blij om te horen dat er weer zulk soort muziek (rooooock aaaaand roooooolll) wordt gemaakt, ook al zijn het covers.

Nu de rest van het album maar eens snel beluisteren voor een waardering.