Exodus - The Atrocity Exhibition... Exhibit B: The Human Condition (2010)

Label: Nuclear Blast

1. The Ballad of Leonard and Charles (7:14)
  2. Beyond the Pale (7:39)
  3. Hammer and Life (3:31)
  4. Class Dismissed (A Hate Primer) (7:14)
  5. Downfall (6:21)
  6. March of the Sycophants (6:45)
  7. Nanking (7:22)
  8. Burn, Hollywood, Burn (4:05)
  9. Democide (6:36)
  10. The Sun Is My Destroyer (9:32)
  11. A Perpetual State of Indifference (2:24)
  12. Good Riddance (5:33)
  13. Devil's Teeth * (4:14)
avatar van paulisdik
ik kan niet wachten!

avatar van Don Cappuccino
Hier verwacht ik echt veel van, laat het maar komen

avatar van andnino
De promo loopt binnen! ENORM benieuwd

avatar van andnino
Gemengde indrukken tot zover. Binnenkort eens op vol volume draaien.

avatar van andnino
Valt sterk tegen. Veel melodieuzer, te lang, lelijk artwork, en weinig sterke songs. 3,5* voor de leuke momenten, maar dit is wat mij betreft een gemiste kans.

avatar van Dexter
Eerste nummers staan op MySpace (Class Dismissed en een demo van Hammer and Life). Het doet me nog niet echt bizar veel. 't Klinkt wat geforceerd en inderdaad te melodieus. De combinatie Exodus + Rob Dukes is toch het beste tot zijn recht gekomen op Shovel Headed Kill Machine.

avatar van Nicholas123
Ik ben wat positiever aan de hand van de Myspace-nummers. Om de lijn van de vorige 3 albums voort te zetten en maar steeds maar voor harder en agressiever te gaan was denk ik uiteindelijk ten koste van de kwaliteit gegaan. Hierbij bedoel ik niets tegen hun vorige album (ik heb het niet voor niets 4,5 * gegeven) maar het is goed om nieuwe dingen te blijven proberen.

avatar van Kef
Kef
Exodus=Thrash metal op zijn best!! Deze schaf ik gewoon blind aan.

Joy

hopen dat het een demo is want het geluid is alvast ongelooflijk kut

Joy schreef:

hopen dat het een demo is want het geluid is alvast ongelooflijk kut

Het is een webcam opname van het origineel. Niet echt representatief dus.

avatar van mxfnck
4 x geluisterd nu, en het bevalt goed. Of ik hem net zo goed ga vinden als Exhibit A is de vraag, maar voor nu 4*

avatar van Don Cappuccino
Ik heb het nu tot March of the Sycophants gehoord en ze doen me zeker niet teleurstellen tot nu toe!

avatar van Nicholas123
Wat me trouwens behoorlijk opvalt: Dit album is een stuk minder hard gemixt dan de vorige. De loudness war begint toch een zekere tegenreactie te krijgen. De laatste van Mastodon en de laatste twee van Porcupine Tree zijn bijvoorbeeld ook veel zachter gemixt. Geeft toch een imeer open en dynamisch geluid.

avatar van Metalhead88
Wat een smakelijk plaatje is dit! 3 sterren plus een half voor The Sun Is My Destroyer.

avatar van james_cameron
Uitstekende plaat, wel wat aan de lange kant, maar dat mag de pret niet drukken, aangezien alle songs ijzersterk zijn. Wat een riffs en wat een tomeloze energie! Klinkt allemaal erg fijn. De langere songs zijn gelukkig ook de beste van de plaat, alhoewel relatief 'korte' songs als Burn, Hollywood, Burn er ook lekker inhakken. Deze oudjes laten de meeste (jongere) genregenoten ver achter zich.

avatar van exodus
Yes! Eindelijk! Ik heb 'm in mijn afspeelmachine...Ik zal 'm vaak en goed moeten beluisteren wil ik definitief een goed oordeel kunnen vellen over deze lange melodieuze laatste Exodus cd. Mijn eerste indruk is dat het gaat. Soms verrassende riffs/melodieën en ideeën en natuurlijke die heerlijke knallende verslavende Tom Hunting-drums. Die "macho-schreeuwer" Rob Dukes begin ik behoorlijk zat te worden trouwens; ben benieuwd hoeveel cd's we hem nog moeten aanhoren...hij maakt het wel agressief allemaal een aantal albums al, maar of dat alleen voldoende is op den duur?!?! We zullen het allemaal wel zien. Ik geef het album voorlopig 3 sterren. Hopen dat ie gaat groeien...vast wel!

P.s. The Sun Is My Destroyer knalt er behoorlijk IN! Wat een oorlogsmachine dit nummer! Maar goed dat dit nummer niet in de jaren 80 verschenen is...waren heel wat podia/zalen compleet afgebroken vrees ik. Anno 2010 zijn we qua alles verwoestende beuk-partijen al wel iets meer gewend, maar Thrash blijft voor mij persoonlijk toch het lekkerst knallen en ik zeg het nogmaals: drumbeest Tom Hunting in het bijzonder!

Ozric Spacefolk
Ik ben momenteel helemaal verslaafd aan deze plaat.
Hij staat eindeloos op repeat...

Hunting is een meesterdrummer en Rob Dukes vind ik een waanzinnig zanger... Thrashy maar ook een beetje metalcore achtig... Ik dig het behoorlijk....

avatar van sinkthepink
Ik ook, super logge riffs....ik vind hem behoorlijk gevarieerder dan zeg maar "Shovel headed kill machine" waardoor ik de nummers mij meer eigen kan maken. De klasse spat er aan alle kanten af.

avatar van exodus
Mijn waardering blijft op 3 sterren. Ze kunnen enorm spelen, maar ik mis het goede pakkende. Enkele nummers hebben het wel, maar als het wat dit betreft bij enkelen blijft vind ik dat toch jammer en genieten van bepaalde aspecten, zoals bijv. de waanzinnige gave hakkende drums, vind ik dat eind concluderend voor een compleet album te weinig. De zang vind ik steeds irritanter worden...ook live! Had deel 1 nog zowat alles, precies goed/raak; hier op dit album is 't wat mij betreft te veel van het goede en mijn inziens pakken de nummers me ook niet. Een verzameling aan riffs etc. vol geschreeuwd. 3 sterren voor een stel muzikanten die behoorlijk kunnen spelen. Konden ze dat ook niet, dan was de score lager geweest.

avatar van Rick53
Nou, goh wat een beuker dit, geweldig dit!
Ben sinds kort Exodus aan het luisteren en dit bevalt me prima!
Let The Be Blood vind ik persoonlijk de beste, maar dit (nieuwe) album kan er van mij ook wel in!

Aangezien sommige van jullie zeggen dat jonge genregenoten dit niet zo waarderen, moet ik er natuurlijk wel even bij zeggen dat ik 16 jaar ben.

Echt top dit werk!

PriestMaiden
Sterk album van Exodus: Beyond the Pale, Downfall en de openingstrack zijn machtig goed.

avatar van Don Cappuccino
Exodus is juist een van mijn favoriete Thrash Metal-bands, deze zet ik vaak op. De riffs zijn echt zeer herkenbaar en je hoort gelijk dat het Exodus is. Ook de langere nummers vervelen compleet niet. Zijn voorganger is wel beter.

avatar van wizard
De laatste paar dagen is dit album enorm gestegen in mijn waardering. Tekstueel is het een interessante tentoonstelling over 'de menselijke conditie' geworden die de bezoeker met weinig hoop over de goedheid van de mens achterlaat. Oorlogsmisdaden, slachtpartijen op scholen, dom-rechtse achterlijkheid en seriemoordenaars...
De muziek past er wat dat betreft prima bij. Rob Dukes' vocalen ademen agressie, en daarnaast vind ik de riffs ook behoorlijk onvriendelijk overkomen. Dat dit album veel melodieuzer zou zijn dan Exhibit A was me nog niet meteen opgevallen, maar heb beide albums ook nog niet achter elkaar gehoord.

De eerste 2 minuten van dit album zie ik als een soort intro, en komt me heel erg bekend voor van een ander Exodusalbum (ik denk dat het op A Call To Arms lijkt, maar die heb ik even niet bij de hand). Is dat iemand anders ook opgevallen of ligt het aan mij?

avatar van andnino
Neemt Exodus eigenlijk expliciet een bepaald politiek standpunt in? Is mij nooit echt heel duidelijk geworden, heb me er ook niet echt in verdiept trouwens.

avatar van wizard
Ik heb alleen op Wikipedia gelezen dat Gary Holt tijdens de vorige verkiezingen Obama steunde, en de tekst van March of the Sycophants laat weinig tot de verbeelding over wat betreft christelijk rechts.

avatar van wizard
Anderhalf jaar na mijn vorige berichtje hier, wordt het tijd om ook maar eens een stem bij Exhibit B achter te laten. Eigenlijk ben ik nog steeds wel tevreden over wat ik hier eerder schreef:
Hoewel ik dat 'interessant' in de eerste zin misschien zou vervangen door morbide, en daarbij zou toevoegen dat dit album volstaat met hele goede riffs en prima drumwerk.
Helaas is het niet noodzakelijkerwijs zo dat goede riffs ook automatisch resulteren in goede nummers. Bijvoorbeeld Nanking, Democide en in mindere mate Downfallv vind ik weinig interessante nummers. Daar staan dan weer knallers als The Ballad of Leonard and Charles, March of the Sycophants en Good Riddance tegenover. Om over The Sun is my Destroyer nog maar te zwijgen.

Was dit album (minimaal) een kwarier korter geweest, dan had ik wellicht een halve ster meer gegeven, maar nu blijf ik toch op 4 sterren steken. Overdaad schaadt.

avatar van Metalhead88
Enkele jaren na de release had ik niet verwacht dat ik dit album nog zo vaak met plezier zou luisteren. Ik ga naar een 4. Ik vind het totaalplaatje iets te onorigineel om van een klassieker te spreken en live doen de nummers het redelijk, maar niet super.

Maar behalve dat vind ik het echt een topplaat die nog steeds helemaal grijs gedraaid wordt in mijn auto.

avatar van Edwynn
Het is echt zo'n album waar niet veel op aan te merken valt, maar waar ik ook maar geen klik mee krijg. Wellicht dat dat met de verwachtingen rondom Exodus te maken heeft. Dat had altijd een wat obstinaat/cynisch karakter. Pleasures of The Flesh,Fabulous Disaster en ook Tempo Of The Damned dwarrelen dan door mijn mijmerende geest. Met de komst van Lee Altus is het allemaal zo serieus geworden. Exodus is heden ten dage een agressieve variant op Heathen. Wie weet komt het nog, want aan het vakmanschap light het allemaal niet.

avatar van gigage
Edwynn schreef:

Of is Heathen in Exodus light? Ook een prima album dat evolution of chaos. Gitaarsound lijkt soms wel op dat van Exodus.

avatar van Edwynn
Common factor is natuurlijk Lee Altus. Geen wonder dat de gitaarsound dan op Heathen lijkt. Heathen klonk vroeger al heel lang zo en Exodus klonk vroeger anders. Ik was gewoon een beetje teleurgesteld dat na de vlammende comebackplaat Tempo Of The Damned Exodus ineens zo'n serieuze koers ging varen. Een Heathenkoers. Niet dat het slecht is, integendeel. Maar Exodus is voor mij altijd die band die lekker obstinaat en cynisch klonk en dat mis ik op het laatste tweeluik. Die zanger helpt ook niet echt ofschoon dat echt een hele toffe gast is. Maar ja, daar kan ik geen platen op beoordelen.

avatar van Edwynn
Ook hier heb ik mijn bekrompen geest wat weten op te rekken.
Want ja, het is geen Exodus meer. Maar verder is dit wel een vakkundig in elkaar getimmerd thrashding. De toon is bitter en serieus. Maar wel heel explosief. Dit is een goede hernieuwde kennismaking.