Triptykon - Eparistera Daimones (2010)

Zwitserland
Label: Century Media

1. Goetia (11:00)
  2. Abyss Within My Soul (9:26)
  3. In Shrouds Decayed (6:56)
  4. Shrine (1:43)
  5. A Thousand Lies (5:28)
  6. Descendant (7:41)
  7. Myopic Empire (5:47)
  8. My Pain (5:19)
  9. The Prolonging (19:22)
avatar van Kronos
Joepie, een nieuwe van Tom Warrior, Celtic Frost.

Zie en hoor ook op MySpace.

avatar van Fake_world
Hier wacht ik dus al eventjes op, hopelijk is hij snel te beluisteren!

avatar van Edwynn
Het artwork ziet er heel erg Celtic Frost uit. Ik kan hier de samples niet beluisteren, wachten tot ik thuis ben.
De ingeslagen weg met Monotheist beviel mij iig enorm.

avatar van Kronos
A Thousand Lies is wel een lekker venijnig nummer. Maar ik probeer er niet te vaak naar te luisteren zodat het album als geheel nog nieuw genoeg blijft als ik er volgende week voor de stereo mee in mijn handen zit.

avatar van Kronos
Het artwork is weer van de hand van H.R. Giger, gekend van zijn werk op Mega Therion, en het heet 'Vlad Tepes'. Het werk fascineerde Warrior al jaren en was een uitgangspunt van inspiratie voor het album. Toen Giger had toegestemd dat het voor de cover gebruikt mocht worden kregen ze van hem een kopie van twee vierkante meter groot wat in de repetitieruimte werd opgehangen.

avatar van Edwynn
Ik geloof zelfs dat de plannen voor dit project een behoorlijke tijd geleden al ontstonden. Er schiet mij een interview in Aardschok ofzo te binnen waar Warrior en Giger gebroederlijk met elkaar op de foto stonden.

avatar van Fake_world
Mijne heren en dames, hij is te pindakazen!
Indien hij goed is, wordt hij gelijk op LP bestelt!

@edwynn: die aardschok heb ik nog liggen, maar weet niet meer direct of er al gesproken werd over deze band toen.
Dat artikel was meer over hun vriendschap en Giger's werk voor metalbands.
Dit project bestaat al langer wel, indertijd opgericht na de uitgave van Monotheist omdat Tom zijn ideëen niet meer kwijt kon in CF, dus gebruikte hij deze band om ze te bewaren, hetgeen nu zijn hoofdproject geworden is.

avatar van Fake_world
Heb hem nu net snel even beluistert in stilte (ze slapen hier al allemaal) en ik slaap ook half.

Tot nu toe vind ik hem Monotheist niet overtreffen, het tempo ligt ook vaak veel trager, en my pain is gewoon 6 min pianomuziek met een vrouwenstem.

Wel is het eerste nummer een goede 11 min lang en het laatste 19 min. Tussen "In Shrouds" en "a Thousand" zit ook een nummer van anderhalve minuut lang maar dat is slechts wat sfeerscheppend. (totale speelduur is 1u12min)

Misschien dat ik morgen van mening verander na hem deftig en luid beluistert te hebben, en misschien moet hij ook nog groeien, maar een eerste indruk is toch maar wat flauwtjes.

Fake_world schreef:

Ik weet niet waar je dat vandaan hebt, maar Tom Warrior heeft Celtic Frost verlaten omdat hij onmogelijk verder kon blijven samenwerken met drummer Franco Sesa. Dat is wat hij er zelf over vertelt in Rock Tribune. Triptykon is dus geen project naast Celtic Frost, maar een voortzetting ervan onder een andere naam.

Kronos schreef:

Ik heb het eens ergens gelezen, nog niet zolang geleden dat hij triptykon als een klein side-project had in de nadagen van CF, om zo zijn ideëen kwijt te raken. Ik ga nog eens zoeken waar ik dat gevonden had.

Edit: Gevonden Delineation II: Insomnia - fischerisdead.blogspot.com

avatar van Kronos
Daar staat toch iets anders te lezen dan wat jij eerst schreef. Er waren teveel ideeën om allemaal op Monotheist kwijt te kunnen, maar het was wel de bedoeling ze te gebruiken voor het volgende album van Celtic Frost.

Kronos schreef:

Ja, heb ondertussen al beseft dat ik wat verkeerd gelezen en geformuleerd had. My bad

Strax een 3de keer luisteren al.

Fake_world schreef:
Strax een 3de keer luisteren al.

En vier sterren al. Dat is dus twee sterren per luisterbeurt. Staat ie straks op zes.

Haha, het zullen er helaas 4 blijven
Vind hem even sterk als monotheist, alleen klinkt hij iets donkerder en minder toegankelijk. Heb jij hem nog niet dan?

avatar van Kronos
Nee, ik heb het album nog niet want het is nog niet te koop hè. Met een album als dit wacht ik liever tot dan.

Maar nog duisterder en minder toegankelijk, dat belooft wat.

Kronos schreef:

Maar nog duisterder en minder toegankelijk, dat belooft wat.

Ik luister alles op voorhand, puur omdat ik mijn geld niet meer wil uitgeven aan een dure LP en dan te blijken dat hij op niets trekt, Heb het twee keer aan men laars gehad met de laatste korn en linkin park enkele jaartjes terug.
Vandaag nog eens luisteren en dan mijn recensie

avatar van Kronos
Ik meen met deze amper tot geen risico te lopen op een miskoop. Maar soms kan dat inderdaad gebeuren. Maar nog vaker heb ik meegemaakt dat ik een album net een keer meer draai omdát ik het gekocht heb en er dan zo de schoonheid van ontdek terwijl ik het op mp3 al lang aan de kant zou hebben geschoven.

Een ander bijkomend plezier om het op deze manier te doen is de bijzondere eerste luisterervaring met al het artwork erbij. Er meteen speciaal voor gaan zitten. Er speciaal tijd voor maken. Heel anders dan even outchecken op het internet en die eerste ervaring blijft dan vaak ook echt bij.

Genoeg redenen voor mij om af en toe een beetje risico te lopen. Maar bij twijfel, zoals ik die heb bij de nieuwe van Armored Saint, dan wil ik ook op voorhand eerst beluisteren hoor.

avatar van Edwynn
Interessant interview overigens in Aardschok. Onbestaanbaar hoe 1 persoon die maar heel even in de band zit, de verhoudingen zo op scherp kon zetten, dat de hele boel uit elkaar plofte.
Ook de uiteenzetting dat het aanvankelijk een zijproject was. Pas toen bleek dat Celtic Frost niet meer doorging, is het als een voortzetting van Celtic Frost gepresenteerd. Met een combinatie van de oude zijproject ideeën en ideeën voor een nieuw Celtic Frost album. Eveneens doet Warrior de aankondiging veel Celtic Frost materiaal in de liveshows te gaan verwerken.

Edwynn schreef:

Ik vind dat ook wel straf. In Rock Tribune ook een interview maar over wat er nu precies gebeurd is blijft hij erg vaag. De drummer zou hem een mes in de rug gestoken hebben, maar hoe en wat precies is onduidelijk. In ieder geval zonde, dat Celtic Frost nu onder een andere naam verdergaat en eigenlijk geen Celtic Frost meer is zonder Martin Ain die er van in het begin bij was en regelmatig in het schrijven van nummers zijn bijdrage had.

avatar van Edwynn
En dat naar aanleiding van die ellende de geplande concertfilm ook op de plank blijft omdat Warrior geen 10 seconden beeld van Franco Sesa op beeld wil zien, is ook betreurenswaardig.
Op de bijzonderheden gaat Warrior overigens ook in Aardschok niet in.

avatar van Kronos
Ik zie op internet dat deze bij de plaatselijke platenboer is binnengekomen. Straks eens even de dubbel lp gaan halen dus.

...wordt vervolgd.

avatar van Kronos
Bij de lp zitten nog twee posters. Van het artwork van HR Giger zoals te zien op de cover en van Vincent Castiglia die de bandleden geportretteerd heeft. Deze artiest gebruikt enkel zijn eigen bloed als verf.

avatar van Kronos
Wordt vervolgd schreef ik, maar eigenlijk heb ik (nog) niets zinnigs over dit album te vertellen. Behalve dan dat ik er stil van ben.

Kronos schreef:

Stil in goede of slechte zin?

avatar van laboomzaa
Mmmh....ik ben helemaal niet thuis in de muziek van Celtic Frost, maar werd omver geblazen door de laatste cd van ze. Dit zou de doorstart zijn...maar hij valt mij wat tegen..:?

laboomzaa schreef:

Blijven doorluisteren zeggen velen, hij pakt je of hij pakt je niet.
En hoewel hij me niet zo pakt, blijft hij toch al weekje door men hoofd spelen continue

avatar van laboomzaa
Nou, ik heb hem nog eens een paar geluisterd, en hij pakt me niet echt, soms kom ik er een beetje in, maar over het algemeen is het teleurstelling wat ik ervaar!

laboomzaa schreef:

Zeer vreemd dan toch dat ongeveer heel de media er lyrisch over is toch?

avatar van Kronos
Omdat jullie dat niet zijn?

Kronos schreef:
Omdat jullie dat niet zijn?

Als iedereen zegt dat dit het meesterwerk is dat Monotheist omver blaast, en ik Monotheist zeer goed vind maar dit niet, mag ik toch enkele twijfels hebben? Plus lees ik overal dat de reviewers er gek van zijn, en de andere mensen er maar zozo naar kijken.