Önder & FS Green - De Kassier (2010)

Alternatieve titel: Een Monnie Album

Label: Noah's Ark

1. Ik Hoor Ze Zeggen (Sure Thang) (3:47)
  2. De Kassier (2:24)
  3. De Boy (On Fire) (3:51)
  4. Ik Ken Hem (3:55)

9. Alles of Niets (3:33)

met Wudstik

10. Zo Dichtbij (3:53)

met April

11. Nog Meer Succes (4:32)

met Kempi, Jiggy Djé en Winne

12. Hou van Mij (4:08)
  13. Lekker Bezig (3:41)

met Spacekees

14. Zo Vies (3:17)
  15. YUH! (4:02)

met Feis en Ghaza

16. Terug op Me Bullshit (2:11)
avatar van tovast
ik heb hem nu 2x geluisterd en ik ben nog neit helemaal zeker van mijn stem.
ik hou meer van de soulbeats van FS dan van de 'bangende' zoals de Boy (die ook niet slecht is).
favorieten tot nu toe zijn Zo Dichtbij en de Kassier.
ik kan Turk steeds beter verdragen.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik heb deze gisteren een keer beluisterd en ik heb toch steeds het gevoel dat we hier met een b-versie van The Stimulus Package te maken hebben. FS Green is een zeer aardige producer, en zorgt op De Kassier voor aardig wat hoogtepunten met heerlijke knallers. Oneerlijk zou het zijn om hem met Jake One te vergelijken, doe je dit wel dan merk je dat FS nog heel wat te kort komt. Önder aka Turk is helaas een te matige (lees: slechte) rapper. Opschepper pur sang en ik erger me soms aan het mengelmoesje Engels/Nederlands. Als Hef en Jiggy Djé op een FS Green beat rappen hoor je ook meteen het grote niveau verschil, Hef en met name Jiggy kunnen veel beter uit de voeten met een dergelijke productie en lijken ook dichter bij zichzelf te blijven. De bijdrages van Kempi (niet eens zijn slechtste), Dio, Sef, Feis en Ghaza vind ik ronduit jammer, terwijl ik Spacekees, Wudstik en Winne ook niet echt geweldig vind. En toch, ondanks al deze kritiek kan ik me er denk ik soms best wel mee vermaken. Wat dat betreft toch mijn complimenten voor FS Green.

Edit. De titel klopt volgens mij niet. Ik zie 'Een Monnie Album' eerder als alternative titel.

MAS
Heb hem gisteren een keer geluisterd maar was nog niet heel erg onder de indruk. Turk zijn aandeel is precies zoals verwacht. Het gaat vooral over geld en zijn filmrol. Dit weet je echter van te voren als je een Turk album gaat luisteren. De producties klinken wel goed.

avatar van TheLegacy
Tis gewoon Turk-style je weet wat je kan verwachten van deze man..
Hij vervult mijn verwachtingen dan ook. FS Green doet ook wat ie moet doen. Toen ik een tijdje terug hoorde dat Turk zei dat het een "america-style" album werd was ik nog wel benieuwd, dit kan er inderdaad voor door gaan.
Cijfer volgt nog..

ik vind het en beetje vreemd dat iedereen loopt te zeggen dat Önder teveel over geld rapt of teveel opschept... Aangezien de meer de helft van de hiphop wereld nergens anders over praat vraag ik me af of de personen die dit zeggen nooit biggie of jay-z hebben geluiseterd.. Ik vind het een hele harde album top producties van fs green ik heb alleen het gevoel dat het slecht is afgemixt.

Hier een Quote van Sean Price "ik heb net aan Turk gevraagd om bij mijn team spitters te komen: Bars of Rust. Ik hou niet van het woord swagger, maar Turk heeft stijl, ik hou ervan."

avatar van dilladawg
Gek album: beatwise vind ik het erg sterk, alleen heb ik het gevoel dat turk op elk nummer hetzelfde zegt.
Hoogtepunt vind ik nr. 10 en 11, heerlijke producties Fs Green heeft me positiev verrast.
4* voor de beats en 2* voor de raps, maakt ik er 3* van.
Kan zeker nog groeien.

ozzie-bu schreef:

Omdat er ook nog een groot niveau verschil zit tussen Turk en rappers als Biggie en Jay-Z. Biggie en Jay-Z hebben trouwens allebei ook een hoop nummers over andere onderwerpen. Wat Sean Price er van vind zal me verder een worst wezen.

EDIT: Er staat trouwens de verkeerde Dio bij als featuring.

avatar van tovast
videoclip van Ik Ken Hem is online

avatar van Stapler
En hij is master .

MAS
Clip vind ik wel vet wel jammer van die censuur.

Vind de beats echt slecht. FS kan zoveel beter. Klinkt allemaal zo simpel en het lijkt allemaal op elkaar. Past wel goed bij de rapper, want Turk is ook alleen maar van hetzelfde. Zag in een interview dat je volgens Turk elke track kunt vergelijken met een scene van een film. Wat een schijt film is het dan, elke scene is hetzelfde.

Waar Jiggy ook mee bezig is de laatste tijd, dat begin van Monnie, sjonge jonge zeg

Heb het wel gehad met Noah's Ark

Rhythm & Poetry schreef:

Grappig dat gevoel had ik dus ook over dit album. Vind de producties wel lekker maar na een kleine 20 minuten word ik gestoord door turk omdat die steedse de zelfde shit lult. Ondanks dit luister ik wel af en toe een nummertje maar nooit hele album achterelkaar

MAS
Ik gooi hier toch een halfje boven op. Ondanks al de tekstuele herhalingen klinken de beats over het algemeen goed en dat maakt het een schrale voldoende.

Misschien is dit album niet helemaal wat je verwacht maar toch is het wel een redelijk album. Een nummer dat ik al dagen op repeat heb is 'Nog Meer Succes' met sterke featurings. De allertofste verse op dit album is niet van Onder maar van Sef. Die verse is echt genius.

avatar van thgryda
HotChiliPepper schreef:

Dat zegt voor mij dan genoeg enige album dat goed was waar een gastartiest er op een track boven de rest van het album uitstak was blueprint... En dit lijkt me toch niet die kwaliteit te hebben... Ik zal em wel eens checken maar voorlopig geen tijd voor...

Vraag om downloadlink verwijderd. Is niet toegestaan op MuMe.

Tevens daaropvolgende slowchat verwijderd.

avatar van dusso
Zonde van de beats!! Ik snap niet waarom FS Green denkt dat Turk de enigste rapper is uit NL die zo goed over zijn beats zouden passen...Ook snap ik niet dat mensen een heel album van Turk kunnen verdragen. Weinig variatie in de teksten, flow, en sound die hij brengt. Daarnaast kan ik ook niet wennen aan dat half Nederlands half Engels..

avatar van nega
Ben van FS wel wat beter gewend eigenlijk. En ja Onder doet gewoon zn eigen ding, zoals je het ook verwacht,

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Sja, dat je kan verwachten dat hij zijn ding doet en dat hij dat dan ook doet maakt het niet gelijk interessanter... Ik ben wél benieuwd naar de beats want FS is natuurlijk wel een megatalent, en de verwijzing van R&P naar dit als mindere, Nederlandse evenknie van The Stimulus Package maakt het toch ook wel weer aantrekkelijk.

avatar van dilladawg
sommige beats hebben heerlijke melodien, alleen van die "dirty south" drums. Ben ik niet van FS gewend maar toch vind ik dat hij er wel weer iets tofs van maakt. Het is echt een multitalent: dubstep,soul,hiphop ik denk dat we nog veel van deze man gaan horen.

RedLightCityBoy
Turk

WAT een schenkie. (kan ff niet meer woorden bedenken voor hem)...

avatar van Arrie
Verschrikkelijke rapper idd, erg jammer dat FS Green nou net een album met hem maakt Die 2 sterren zijn namelijk puur voor de beats, die ik gewoon sterk vind.

Harco
Ik dacht altijd dat Turk en Murda Turk twee verschillende rappers waren.

Maar goed, gisteren hoorde ik Ik Ken Hem op Radio 538, en die was best bazig. Swaggershit, brah, terwijl ik met die Turkse Pizza EP echt niks had.

0,5

The Opinionated
In één woord: vermakelijk.
Eindelijk klinkt commerciële (vreselijk woord) Nederlandse hiphop ook kwalitatief goed.
Dat is vooral de verdienste van FS Green, die verzorgde dirty south-achtige beats afleverd. Turk doet me denken aan The Game: heeft heel weinig te melden, maar flowt goed en luistert goed weg.
Een minpuntje is wel de lengte van het album: 18 tracks gemaakt met hetzelfde recept is me wat teveel.

avatar van MJ_DA_MAN
Semmie R schreef:
*kijkt naar gegeven 5* van user
* ziet Klemma, K-Liber, Dio en Big2 staan*
* plaatst vervolgens een voorspelbare smiley*

Semmie R schreef:

Sterk argumenten.
Je stemgedrag is trouwens wel erg zwart/wit. Ook heel slecht.

The Opinionated schreef:
In één woord: vermakelijk.

Hij doet me eerder denken aan 50 of Lil Wayne. Het is duidelijk dat dat 2 van zijn grootste inspiratiebronnen zijn. Het voordeel van Turk is dat hij wel charisma heeft en het vaak wel lekker brengt. Maar 18 tracks is inderdaad veel te lang.

The Opinionated
50 past er inderdaad ook bij. Hoe dan ook: vermaak zonder inhoud. (Lil Wayne doet me eerder denken aan Kempi: qua stemgebruik dan)

Ik typte 18 tracks maar ik zie nu dat het er 16 zijn. Maar goed: nog steeds teveel.

MAS
Hehe heb ook nu pas in de gaten dat het er 16 zijn. Maar het is zowiezo te lang,