menu

Deftones - Diamond Eyes (2010)

mijn stem
3,89 (163)
163 stemmen

Verenigde Staten
Metal
Label: Reprise

 1. Diamond Eyes (3:08)
 2. Royal (3:32)
 3. CMND / CTRL (2:24)
 4. You've Seen the Butcher (3:31)
 5. Beauty School (4:44)
 6. Prince (3:37)
 7. Rocket Skates (4:12)
 8. Sextape (4:01)
 9. Risk (3:39)
 10. 976-EVIL (4:33)
 11. This Place Is Death (3:48)
 12. Do You Believe * (3:28)
 13. Ghosts * (4:27)
 14. Caress * (3:33)
 15. Rocket Skates [M83 Remix] * (5:45)
toon 4 bonustracks
totale tijdsduur: 41:09 (58:22)
zoeken in:
avatar van Djeff-iz-ded
4,5
diamond eyes bowie fan diamond eyes

avatar van R2DeepThroat
5,0
Prachtig album. Mooie mix tussen metal, altenatief, rock.
Diamond Eyes blijft het beste nummer samen met You've Seen The Butcher en Rocket Skates.

avatar van steve666
4,0
goed album.. krijg bij de eerste 3 nummers weer helemaal het oude deftones gevoel..... de enige missers vind ik nummer 10 en 11
topper voor mij RISK!!!!!! hulde

avatar van steph b
5,0
Ik moest dit album wel een paar keer luisteren om een goed oordeel te geven. Maar dit is gewoon weer een heel goed Deftones-album. Het is zeker niet hun beste album, het niveau van White Pony wordt nergens bereikt, maar het hangt een beetje tussen Saturday Night Wrist en White Pony in.
Ik baal wel dat ik die bonustracks niet heb, iets te snel de cd aangeschaft. Maar ja, als de nieuwe Deftones uitkomt, dan koop je die gewoon! Dat kan niet misgaan!

avatar van metalforever78
Ik snap waarom iedereen dit een geweldig album vind maar i kkan er niet egt naa luisteren om 2 redenen

1. het klinkt zo langzaam en 2 het lijkt of ik de heletijd een instrument mis ofzo kweenie

leander?
Waarschijnlijk mis je vooral een solerend instrument
Ik vind hem nog best meevallen, eigenlijk. Had ik niet verwacht.

avatar van meyer
4,5
prachtige nummers, ze kunnen het nog steeds..

4,5*

avatar van metalforever78
Heeey Kaztor niks egen KoRn hé. luister maar eens naa KoRn III remember who you are. die klinkt weer lekekr oldschool. dat is hun 9e en tot nu toe laatste album btw veeeeel beter dan bijvoorbeeld untiteld of untouchables.

en muzikaal ook echy geweldig.

avatar van Don Cappuccino
4,5
Niks tegen Korn, maar Deftones is de enige band van de 3 die Kaztor noemde (Korn, Deftones, Limp Bizkit) die kwalitatief altijd geweldige albums heeft gemaakt. Korn en Limp Bizkit hebben geen durf en maken eigenlijk bijna iedere keer hetzelfde soort album, niet dat dat erg is. Maar Deftones bleef zich ontwikkelen en nog steeds. Het is geen standaard Nu Metal-band. Dat zijn ze echt niet, de band is niet in een hokje te plaatsen.

The Deftone
Toen ik dit album voor het eerst luisterde (toen ie net uit was) was ik redelijk teleurgesteld. Ik vond het geen slecht album, maar heb hem maar heel weinig beluisterd omdat ie anders was geworden dan ik verwacht had.

Nu dacht ik, he, ik zal hem nog eens proberen, omdat het gevoel van teleurstelling wel weggezakt was.
En wat blijkt, hij is eigenlijk gewoon super. Niet zo goed als een Deftones of Around The Fur, maar toch een heel lekker album dat ik nu zeer vaak opzet.

Sextape is een prachtig nummer, mijn favoriet op het album.

24 november staan ze in de 013, en ik weet zeker dat ik er weer bij ben.

avatar van faithdead
3,5
Pas gekocht, was aardig verrast. Was mijn eerste plaat van de deftones. Kende eerst alleen wat uitschieters. Mooie productie en vette sound. Songs zitten goed in elkaar, moet er alleen nog even inkomen.

PriestMaiden
Verrassende plaat deze. Ik had niet veel van de Deftones verwacht en vorig jaar kwamen ze met deze. Klinkt verfrissend.

avatar van Noere
De Mustard Pimp remix van You've seen the butcher is best lekker

avatar van Nubis
Het klinkt wel heel erg gelikt vergeleken met Adrenaline, maar ja wat wil je anno 2011..

avatar van Don Cappuccino
4,5
Gelikt?

Melodieuzer misschien maar zeker niet gelikt. Noem jij een nummer als Rocket Skates gelikt? Beukt net zo hard als de nummers op Adrenaline, misschien nog wel harder.

avatar van bennerd
4,0
Adrenaline komt soms toch iets spastischer uit de hoek dan deze plaat. Ik snap best waarom men het gelikt zou noemen. Al hoeft dat geen slecht punt te zijn.

avatar van DeftonesJP
Deze plaat is na White Pony mijn favoriete plaat van Deftones. Ik kan eigenlijk al hun werk wel waarderen maar deze plaat legt samen met Adrenaline en Around the fur het live gevoel van Deftones het beste vast. Als ik de titelsong bijvoorbeeld met mijn ogen dicht luister dan zie ik de shreddende Carpenter en de schreeuwende Moreno voor me. In vergelijking met Adrenaline en Around the fur is dit echter gelikter, het is meer een warme douche dan die ruwe diamanten (o irony) en er is meer balans in hardheid en er staan ook een paar softe nummers op die zonder hypocriete radiozenders zelfs een hitje hadden kunnen worden. Dat laatste is niet het geval en dus zullen we Deftones komende jaren gewoon weer in de 013's en paradiso's van deze wereld zien. Eerlijk gezegd horen ze daar ook en volgende keer staat deze jongen weer vooraan.

avatar van vanson
4,0
Opgenomen nadat het langverwachte 'Eros' op hold werd gezet na het tragische ongeluk van bassist Chi Cheng. Dit zou een meer optimistisch en minder donker geluid hebben dan 'Eros'. Hoe donker zou dat album dan wel niet zijn?
Al met al misschien wel het beste werk van Deftones, al staat 'White Pony' wat hoger op de sentiment-schaal bij mij.

avatar van oceanvolta
4,0
De opvolger komt als het goed is in oktober.

There's a lot of aggression in some of the music, but there's also this very soothing element where there's a lot of soundscapes rather than attack, attack, attack the whole time.

Klinkt goed!

avatar van steph b
5,0
Een plaat die echt groeit! Eerst was ik nog van mening dat het niveau van White Pony nergens gehaald werd, maar ik ben deze plaat echt gaan waarderen, er staat echt geen slecht nummer op!
Eerst 3, nu 4 sterren en nog steeds groeiende!!!

avatar van stoepkrijt
4,0
steph b schreef:
Een plaat die echt groeit!
Inderdaad. In eerste instantie vond ik het merendeel van de nummers te bleu. Een hoop nummers zijn redelijk rustig en barsten eigenlijk nergens uit hun voegen. Tel daarbij op dat de meeste melodieën niet al te makkelijk in het gehoor liggen (het een en ander klonk eerst wat chaotisch, ongestructureerd) en dan kun je je vast voorstellen dat Diamond Eyes niet meteen een schot in de roos is.

Langzaam maar zeker leerde ik de nummers beter kennen en wist ik steeds beter wat me te wachten stond. Het gevolg was, dat ik met andere oren kon gaan luisteren en daardoor in sneltreinvaart alle nummers op waarde leerde schatten. Ik geef toe dat niet ieder nummer even goed is, maar waardering kan ik voor ieder nummer zeker opbrengen.

De titeltrack en Rocket Skates waren de eerste nummers die ik van dit album luisterde en die bevielen eigenlijk meteen goed. Toch zijn ze in populariteit voorbijgesneld door een hoop andere nummers. Risk, Beauty School en Prince voorop. Ook Sextape maakte al vrij snel indruk en behoort nu tot mijn favorieten. Royal, CMND/CTRL en 976-EVIL zijn de enige nummers die niet echt indruk op me maken, maar dat doen alle andere nummers (sommige in beperkte mate) gelukkig wel.

Diamond Eyes is voor mij 4 sterren waard en is het beste Deftones-album dat ik vooralsnog ken. Laat het nieuwe album maar komen!

avatar van badmuts2
4,0
mijn eerste kennismaking met Deftones, heeft inderdaad even geduurd maar vind hem nu top. krijg keer op keer weer kippenvel bij verschillende nummers.
favorieten:
diamond eyes
beauty school

avatar van herman
Berichten over nieuw album verplaatst naar Deftones

avatar van Noere
Sextape... nu weet ik weer waarom ik deze band nog altijd kan waarderen en het gros van de herrie waar ik als 15-jarige op stond te stuiteren niet meer. Mooie video ook.

avatar van Slowgaze
4,0
Hoewel ik Deftones vaak wat wisselvallig uit de hoek vind komen, staan hun meeste platen hier toch op een solide vier sterren (op hun twee bescheiden meesterwerken na; twee keer 4,5). Diamond Eyes is echter verrassend consistent. Fantastisch openingsnummer weer, waarop die typische Deftonescombinatie van harde riffs en Moreno’s slepende zang weer net wat shoegazingesquer klinkt dan normaal. Op dat vrijwel perfecte nummer na mist de plaat echte uitschieters, al valt er genoeg te genieten, niet in de laatste plaats omdat er veel smakelijke nieuwe elementen toe zijn gevoegd.

Zo’n ritme als op ‘You’ve Seen the Butcher’ heb ik niet eerder op een Deftonesplaat gehoord, of die softere rockkant op het uitstekend opgebouwde ‘Beauty School’ (terwijl ik toch heel wat softe kanten van de band ken). ‘Sextape’ ligt ook wat in de lijn van ‘Beauty School’; mooi nummer. De hardere kant is ook weer goed vertegenwoordigd, met het redelijke ‘CMD/CTRL’ en het ronduit vieze en daarom zo toffe ‘Rocket Skates’, met een ouderwets krijsende Moreno. Ook vertrouwd is het ongemakkelijke ‘Prince’, dat qua ritmiek als een update van ‘RX Queen’ klinkt.

Diamond Eyes is een solide Deftonesplaat waarop de band vrij consistent klinkt. De vuist kan af en toe goed door de lucht gezwaaid worden, maar de beklemming is ook nog altijd aanwezig. Maar er ontbreekt één ding: echt heel vette nummers (op het titel- annex openingsnummer na, maar daar had ik het al over gehad). Gelukkig staan die wel op No Koi Yokan, met gemak de beste Deftonesplaat sinds het onvolprezen Around the Fur. Vandaar dat u me binnekort bij No Koi Yokan aan zult treffen, want ik moet daar toch echt even goed de loftrompet over steken.

avatar van frolunda
4,0
Opnieuw een prima album van een band die eigenlijk zelden teleurstelt.

Diamond Eyes
CMND / CTRL
Rocket Skates &
Sextape

zijn hier in huis de favorieten.

avatar van Ernie
4,5
Prachtig album. Heeft even gekost om het het geniale te horen maar nu zitten we in dat stadium.
Snijdende vocalen en machtige zware Riffs. Ook het meer Atmosferische brede gevoel is hier aanwezig. Beide zijdes van Deftones komen hier schitterend tot uiting. Mooiste voorbeeld daarvan? Na het teringharde Rocket Skates komt het meeslepende Sextape. En het past perfect. Het titelnummer, CMND/CTRL,976-EVIL, You've seen the Butcher en Prince zijn grote favorieten hier.
Dat ze dit gemaakt hebben na al aan de opnames te zijn begonnen van wat normaal Eros ging worden laat je erg nieuwsgierig worden naar hoe die plaat zou geklonken hebben. Na Adrenaline, Around The Fur, Koi No Yokan, en het voor mij pas onlangs goed doorgebroken White Pony is deze Diamond Eyes de 5de maal recht in de roos voor mij en deze geniale band. Ook Gore staat hier in het rek maar is nog niet zo gewaardeerd maar ook slechts een paar beluisteringen achter de rug...

avatar van horizon
4,0
Bijna tien jaar te laat maar wat een tof album is dit eigenlijk.

avatar van jellylips
3,5
3,5 omdat ik de laatste twee tracks maar nooit kan herinneren. T/m Risk heb ik het album aardig in de vingers, maar die laatste twee... toch maar eens proberen.

avatar van Ernie
4,5
jellylips schreef:
3,5 omdat ik de laatste twee tracks maar nooit kan herinneren. T/m Risk heb ik het album aardig in de vingers, maar die laatste twee... toch maar eens proberen.


Ik vond Risk maar gewoontjes in het begin. Na verschillende draaibeurten uitgegroeid tot 1 van de favorieten. 976-EVIL was direct heel geliefd en This place is Death vind ik ook sterk. Deftones platen geven maar langzaamaan hun geheimen vrij

avatar van jellylips
3,5
Ernie schreef:
Deftones platen geven maar langzaamaan hun geheimen vrij


Dat is helemaal waar!

avatar van Stuntovic
4,0
Op mijn tocht door alle Deftones albums achter elkaar te luisteren ben ik aangekomen bij Diamond Eyes. Een album dat door vele geprezen wordt en soms zelfs genoemd wordt als beste werk. Ik vind het een zeer solide album die ik regelmatig opzet. Maar het mist net die kick die ik op andere albums wel heb. Vaak heb ik na Rocket Skates zoiets van, ok next! Wat eigenlijk best jammer is want Sextape, Evil en This place is death zijn prima nummers. De bonus nummers op dit album kijk ik ook nooit naar uit, Caress is nog wel gaaf maar die andere twee zijn meh.
Favoriete nummers:
Diamond Eyes
Cmnd Cntrl
You've Seen the Butcher
Prince
Rocket Skates (misschien wel mijn favoriete nummer van Deftones in het algemeen, sowieso meest gedraaide)

avatar van Yield
4,0
Evenwichtig album zonder missers, maar ook zonder echte uitschieters. Soms zelfs wat glad voor Deftones begrippen. Moreno is als altijd in vorm en is, wat mij betreft, de meest imposante zanger binnen het metalgenre. Hij geeft de band altijd een enorme boost.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:30 uur

geplaatst: vandaag om 17:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.