The National - High Violet (2010)

Label: 4AD

1. Terrible Love (4:39)
  2. Sorrow (3:25)
  3. Anyone's Ghost (2:54)
  4. Little Faith (4:36)
  5. Afraid of Everyone (4:19)
  6. Bloodbuzz Ohio (4:35)
  7. Lemonworld (3:23)
  8. Runaway (5:33)
  9. Conversation 16 (4:18)
  10. England (5:40)
  11. Vanderlyle Crybaby Geeks (4:12)
  12. Terrible Love [Alternate Version] * (4:18)
  13. Wake Up Your Saints * (4:14)
  14. You Were a Kindness * (4:25)
  15. Walk Off * (2:40)
  16. Sin-Eaters * (3:39)
  17. Bloodbuzz Ohio [Live at Current] * (3:53)
  18. Anyone's Ghost [Live] * (2:58)
  19. England [Live] * (5:26)
avatar van Bardt1980
laboomzaa schreef:
Stem verwijderd, ik ga ze zien 12 Juli Caprera Bloemendaal (zie Patronaatsite), Ben benieuwd of ik het hele National gebeuren dan kan begrijpen!!

Thanks voor de tip! Net ook nog effe snel 2 kaartjes gehaald
Ik denk dat The National live je wel over streep zal trekken.

Eveningguard schreef:

Het feit dat het nummer er is, is niet erg. Het duurt gewoon te lang om intressant te blijven.

Ikzelf vind het het beste nummer van het album, maar ik snap wel waarom het jou gaat vervelen. Er zit nogal veel herhaling in en niet veel variatie.

avatar van Lakai
Wat stemmen weinig mensen Little Faith favoriet!
Ik vind dat een van de mooiere!

Lekkere meezinger, heerlijk dromerig maar toch wel aardig op tempo!

Overigens vind ik het hele album ontzettend mooi!

avatar van midnight boom
Conversation 16 is de nieuwe singel, de videoclip staat al op het net.

avatar van Joren999
En die is onderhand alweer verdwenen uit de Kink 40

avatar van RensZ
Dat ie verdwenen is uit de Kink 40 vind ik niet zo heel erg. Ik vind de videoclip wel een beetje vreemd.

avatar van Blue88
Eveningguard schreef:

Tip: Accepteer aub dat er bepaalde mensen zijn die dit nummer wél waarderen en de daarbij behorende lengte Drie keer hetzelfde zeggen... tja de kracht van herhaling is dat het uiteindelijk een beetje vervelend gaat worden.

Toen ik dit album na al het oude werk ging luisteren op de dag van de release was ik minder onder de indruk dan bij Boxer. Naarmate de maanden voorbij vliegen begon dit album toch uiteindelijk een beetje onder mijn huid te kruipen. Wel moet ik zeggen het mij qua productie op sommige momenten een beetje tegen staat. Onder andere de drums die bij het openingsnummer weggemurft worden vind ik tamelijk zonde. Desalniettemin een goede plaat die bij mij live nog iets beter over kwam dan uit mijn speakers. De emotie stroomde uit elke porie van de zanger.

Sorrow, zoals gezegd, met de backingvocals is hemels. Anyone's Ghost is het enige skipmomentje

avatar van music4life
Het album dat de meeste indruk op mij heeft weten te maken in 2010!!

avatar van juventino
Zit hier een beetje de recencies te lezen over dit toch wel indrukwekkende album,lees ik het bericht dat ze komen spelen in het prachtige openluchttheather van Bloemendaal.Aangezien dit bij om de hoek is meteen maar kaarten gekocht..Ben benieuwd..

avatar van Leeds
music4life schreef:
Het album dat de meeste indruk op mij heeft weten te maken in 2010!!

Absoluut 1 van de beste platen van 2010. Persoonlijk vind ik High Violet een stuk beter dan Boxer.

avatar van Slow
Okay, ik ben overtuigd. Dit album is beter dan Boxer.

Na een paar weken toch maar weer eens opgezet, en ik werd meer dan aangenaam verrast.

avatar van stoepkrijt
Wat is dit een heerlijk album zeg! In eerste instantie klonk dit nog saai, maar inmiddels weet ik wel beter.
Anyone's Ghost is een van mijn favorieten, jammer dat dat nummer zo kort is. Gelukkig duren Runaway en England dan weer een stuk langer Dat maakt een hoop goed. En Bloodbuzz Ohio is natuurlijk fenomenaal.

avatar van RensZ
Wat een prachtig nummer wat mij behoorlijk raakt. Bewijst nog maar eens waarom dit mijn favoriete band is, op dit moment.

avatar van AOVV
RensZ schreef:

Mooi zeg! Als ze deze weg inslaan na 'High Violet', dan zou het wederom een prachtplaat kunnen opleveren. Maar dat is louter speculatie, uiteraard.

avatar van RensZ
Dat zou wederom een prachtplaat kunnen worden. Dan zal de discussie waarschijnlijk wel weer oplaaien of het vernieuwend is of niet, want dat is tegenwoordig toch zo'n hot issue. Maar zelfs als The National een album maakt met 100 van dat soort nummer klinkt het nog prachtig.

Bardt1980 schreef:

Thanks voor de tip! Net ook nog effe snel 2 kaartjes gehaald
Ik denk dat The National live je wel over streep zal trekken.

Huizenhoge favoriet in het CD-aanbod van 2010. Mooiste nummers Conversation 16, Little Faith en England. Ach, eigenlijk zijn alle nummers prachtig. Ik zag ze afgelopen maand in Vredenburg en was diep onder de indruk. Nu lees ik hier dat ze in juli in Bloemendaal komen. The National in zo'n mooie setting als deze, dat moet een gedenkwaardige avond worden. Helaas is het concert al uitverkocht. Wie helpt mij aan 2 kaartjes?

avatar van sbstnptrs
Sandow schreef:
YouTube - The National - Think You Can Wait
Zomaar uit het niets.

Goud, gewoon goud!

Zijn stem draagt het nummer!

Aan het einde een fantastisch in elkaar verstengelde samenzang van twee stemmen die heel mooi bij elkaar passen.

avatar van pim556
Is er iemand die de geheime code van de woorden op de hoes al heeft gekraakt?

avatar van stoepkrijt
pim556 schreef:
Is er iemand die de geheime code van de woorden op de hoes al heeft gekraakt?

Zit daar een geheime code in dan? Het zouden ook gewoon lukraak wat woorden uit hun songteksten kunnen zijn toch? Het is in ieder geval vreselijk moeilijk te lezen...

avatar van pim556
Geen idee, ik wilde de hoes gewoon weer eens een beetje onder de aandacht brengen

Maar het zijn volgens mij niet random woorden. Een zin die ik heb weten te onderscheiden:
"Judgement that they have"

Maar weet niet of dit een aparte zin is of een onderdeel van een zin.

avatar van jellecomicgek72
Luister deze plaat de laatste paar dagen weer heel veel en ben tot de conclussie gekomen dat dit één van de beste platen van de afgelopen 5 jaar is. Punt.

avatar van Timo-otje
jellecomicgek72 schreef:

Dat is een juiste conlusie jelle, dat vind ik namelijk ook. Kon The National niet voordat ik op musicmeter was. Was overdondert toen ik deze plaat een paar keer had gehoord. Geweldige plaat...

avatar van Ashton
Was hier in het begin niet echt weg van, maar mijn god hier staan alleen maar pareltjes op.

avatar van Eveningguard
Heb nog altijd een gevoel dat er iets mist. Als ik luister vind ik het geweldig, maar daarna denk ik amper aan dit album.

avatar van Sandow
stoepkrijt schreef:

Nogmaals: The sculpture on the album cover was created by artist Mark Fox, and is called The Binding Force - bron: Wiki

Het kunstwerk bestond al voor de plaat, The National heeft er gewoon een foto van gemaakt en gebruikt voor de hoes, ze hebben de woorden dus ook niet zelf verzonnen en het zou me verbazen als er een code of iets dergelijks inzit. Helaas, want het zou wel een mooi verhaal geweest zijn.

avatar van pim556
Het zou een mooi verhaal zijn, maar als ik het zo zie zijn er inderdaad niet veel woorden die bij elkaar passen.

Hem
Album om telkens weer stil van te worden. Heerlijke band, heerlijk optreden enkele maanden terug in Luxemburg...

avatar van jassn
Bijna een jaar geleden op een mooie dag dacht ik om nog eens naar mediamarkt te gaan om nog eens wat cd’s aan te schaffen. Het plan was om alleen cd’s te kopen die ik al eens beluisterd had en heel goed vond, maar sommigen zullen zich er wel in herkennen dat ze altijd meer geld verdoen dan wat het plan was. Zo gebeurde ook op die dag want ik zat wat rond te kijken weet niet meer welke groep ik zocht maar ik zat te kijken naar de nieuwe cd van The National: High Violet. Had wel eens van die groep gehoord maar nog nooit iets van beluisterd dus dacht ik maar laat ik eens wat fragmentjes beluisteren in mediamarkt zelf gewoon voor te weten hoe het klinkt. Toen ik het nog maar op had staan wist ik deze CD kan ik niet laten liggen, wat klinkt dit goed zeg.

Eenmaal thuis gekomen met onder andere nog wat andere cd’s die ik heel graag hoor. Wou ik toch eerst eens High Violet beluisteren want ik was wel benieuwd. Terrible Love kwam uit mijn boxen en 1ste seconden dacht ik echt wat een miskoop heb ik hier gedaan. Wat een herrie vond ik dat zeg. De volgende liedjes vond ik al iets beter maar echt goed vond ik het allemaal niet maar dan kwam lemonworld wat ik op 1 slag heel goed vond en nog altijd. De laatste liedjes kwamen allemaal stuk voor stuk goed en vooral Vanderlyle Crybaby Geeks vond ik een pareltje. Na 1 keer luisteren was ik verre van overtuigd maar er stonden wel een paar mooie liedjes en vooral de laatste dat ik dacht laat ik het nog eens afspelen. De CD werd iedere keer beter en tegen dat ik ging gaan slapen had ik hem zeker al 8 keer beluisterd. Ook de volgende dag wou ik direct luisteren naar deze cd ik was officieel verslaafd, zo verslaafd dat ik direct een ticket wou kopen voor The National in de Ancienne Belgique, ik was nog juist op tijd (tickets waren op 1 dag of zoiets uitverkocht). Was ik blij dat ik die CD gekocht had. Mijn favorieten zijn nog altijd Vanderlyle Crybaby Geeks en Lemonworld, maar de rest vind ik nu ook allemaal prachtig nu. Nu bijna een jaar later ligt deze CD nog altijd af en toe eens op en ik vind deze CD nog altijd goed.

Ondertussen heb ik ze ook al 2 keer live gezien en per concert dat ik van hen zie hoe beter ik hen vindt. Ook heb ik al de andere albums al beluisterd maar deze vind ik toch iets beters, het is een beter geheel, daarom staat dit album ook geheel terecht in mijn top 10. Deze CD is dan ook volgens mij mijn beste spontane koop ooit. Ik raad dan ook iedereen aan om deze CD zonder voorkennis te kopen het maakt hem alleen nog prachtiger dan het album al is.

Nieuwstad
Iemand de nieuwe single Think You Can Wait al gehoord? Had niet misstaan op dit album. Het lijkt zelfs wel of de band steeds een beetje beter wordt.

Ook mooi: Matt Berninger (The National) and the Forms - Fire To The Ground