The National - High Violet (2010)

Label: 4AD

1. Terrible Love (4:39)
  2. Sorrow (3:25)
  3. Anyone's Ghost (2:54)
  4. Little Faith (4:36)
  5. Afraid of Everyone (4:19)
  6. Bloodbuzz Ohio (4:35)
  7. Lemonworld (3:23)
  8. Runaway (5:33)
  9. Conversation 16 (4:18)
  10. England (5:40)
  11. Vanderlyle Crybaby Geeks (4:12)
  12. Terrible Love [Alternate Version] * (4:18)
  13. Wake Up Your Saints * (4:14)
  14. You Were a Kindness * (4:25)
  15. Walk Off * (2:40)
  16. Sin-Eaters * (3:39)
  17. Bloodbuzz Ohio [Live at Current] * (3:53)
  18. Anyone's Ghost [Live] * (2:58)
  19. England [Live] * (5:26)
avatar van laboomzaa
Ik heb ze gezien in Bloemendaal, ook live vind ik het wat saai!! Maar toch de cd gekocht en nu een paar keer beluisterd in de auto! Hoewel er liedjes in je hoofd nestelen...kan ik er niets aan doen maar ik vind het een soort Teletubbie muziek! Zinnen worden maar herhaald met een monotone zang. Elk woord benadrukt!! Kan nog niet goed overweg met The National. Geef nog niet op want ik heb vaker gehad dat het kwartje later valt.

avatar van Eveningguard
Teletubbie's kunnen mij niet zo raken als The National af en toe, maar ik snap je punt.

avatar van Guinness1980
Vanderlyle Crybaby Geeks is het enige nummer waar ik niet veel mee heb. Voor de rest een mooi album.

avatar van Murdoc023
Vanderlyle is het nummer dat het mij meeste raakt. Gaat door merg en been.

Germ Stoned
Het is zomer 2010, ik loop in de cd winkel wat rond te neuzen tot mijn oog valt op deze cd. Ik werd meteen aangesproken door de mooie, kleurige cover van High Violet.
Ik heb deze cd op de gok gekocht en ik vond het de beste cd van 2010 en een vd beste cd's die ik ooit beluisterd heb. Vanderlyle Crybaby Geeks en Anyone's Ghost vind ik echt prachtige nummers die me echt weten te raken. Als ik dit aan mijn vrienden laten horen dan bekijken ze mij vreemd maar ik weet dat dit een meesterwerk is.

avatar van Bardt1980
Germ Stoned schreef:
Ik werd meteen aangesproken door de mooie, kleurige cover van High Violet.

Hmm, dat vind ik juist het enige minpunt aan het hele album... Maar goed smaken verschillen

Nieuwstad
Guinness1980 schreef:
Vanderlyle Crybaby Geeks is het enige nummer waar ik niet veel mee heb.

Kan er ook niks mee! Beetje een zeurderig nummer. Nee na het magistrale England had het gewoon afgelopen moeten zijn. De perfecte climax wat mij betreft.

avatar van crosskip
Bardt1980 schreef:

Vind die cover wel wat hebben. Is deze week dan ook aan de beurt om als wandversiering te dienen =D

avatar van Nautilus
Guinness1980 schreef:
Vanderlyle Crybaby Geeks is het enige nummer waar ik niet veel mee heb.

Dat en Runaway weerhouden me ervan om deze plaat net als Alligator en Boxer 4,5* te geven.

Verder bevat het album aan de andere kant juist één van de mooiste liedjes van The National: Sorrow...

avatar van devel-hunt
Eerst vond ik er geen moer aan, toen ging ik het wel aardig vinden, vervolgens toch wel goed, en nu ben ik een verslaafde.

avatar van Murdoc023
Volgens mij hebben meer mensen last gehad van dit proces. Ik in ieder geval wel. En mijn zus trouwens ook. Toch apart, maar wel leuk

avatar van KKOPPI
devel-hunt schreef:

Platen die je in het begin helemaal niks vindt raak je meestal het meest verslaafd aan

avatar van dumb_helicopter
Het album volgt trouwens echt het principe van 1+1 = 3, want als ik de nummers afzonderlijk beluister vind ik ze opeens minder klinken dan wanneer ik volledige album beluister.

avatar van Murdoc023
Ja het sfeertje is hier echt bepalend.

avatar van Blue88
Exile vilify.... Wat een prachtige bonus. Zijn stem komt prachtig uit in dit minimalistische nummer.

* correctie: ik zie dat het voor een Game geschreven is? Huh?

avatar van pim556
Blue88 schreef:
* correctie: ik zie dat het voor een Game geschreven is? Huh?

Voor Portal toch? Tsja, Ferre Clabau omschreef het al perfect in zijn ondertitel:

Melancholy goes mainstream

avatar van Don Cappuccino
Vandaag gekocht bij de FRS voor 7,50 en daar ben ik toch wel heel blij. Deze hoort echt bij de zeldzame platen waar alles aan klopt. Ik snap echt niet dat ik deze op 3,5* had staan want dat is echt veel en veel te laag. Die stem van Matt Berringer gaat door merg en been en je gelooft echt ieder woord wat hij zegt. En de instrumentatie is zo mooi! Runaway is mijn favoriet, vooral die climax aan het eind zorgt er voor dat ik bijna in huilen uit barst!

vanson
Alles klopt aan dit album. Van de hoes tot en met het laatste nummer. Jammer dat er inmiddels tig special editions zijn uitgekomen met bonus- en livetracks. Niet dat ik die tracks niet wil horen. Graag zelfs. Maar ik voel me dan als 'early adepter' een beetje in de kou gezet. Koop je een album de dag na verschijnen, had je beter een half jaar kunnen wachten. En voor een lagere prijs en met meer nummers.

Conversation 16 was voor mij het nummer dat me het album inzoog. Geweldig dat dit ook een single is geweest, en wat een geweldige video ook weer.

Voor diegenen die nog steeds twijfelen: luister dit album, al was het maar 1 keer, je gaat er geen spijt van krijgen.

vanson schreef:

Op 1 keer ben je normaal nog niet gepakt door het album. Bij mij duurde het toch minstens 5 beurten voor ik de genialiteit van dit album begon door te hebben en met elke luisterbeurt groeit die nog steeds aan. Dus blijven luisteren ook al lijkt het de eerste keer nog niet je ding.

avatar van sierrra
Ik vind dit ook een goed album maar een term als geniaal zal ik niet zo snel gebruiken. Ik hoor echter graag wat het geniale aan dit album dan is. Conversation 16 is voor mij ook een hoogtepunt.

avatar van dumb_helicopter
De sfeer die het oproept, het concept van het album die de nummers apart boven zichzelf doet uitstijgen, dat over elk miniscuul detail duidelijk overdacht is, de teksten die van enorme schoonheid zijn en de prachtige stem van Matt Berninger die alles prachtig aan elkaar lijmt. Ach de beleving zal wel uniek zijn, maar ik heb van alle albums die ik heb er nog maar één de volle 5 sterren geven en dat is dit album!

avatar van midnight boom
De band speelde gister twee nieuwe nummer bij Q. 'Ryan' en 'I Need My Girl'. Ze zijn weer mooi.

avatar van hallo!
Ik verwacht er toch pas een in 2013. Ze zijn nog altijd aan het touren. Ik luisterde net naar Rylan. Het is inderdaad een prachtig nummer.

midnight boom schreef:
Zou er een nieuw album aankomen? Dat is vooralsnog onbekend, maar ik hoop het

The National maakt vaak wel wat nummers tussen de LP's door. Meestal spelen ze de nieuwe nummers ook al een lange tijd voor dat er een nieuwe plaat uitkomt. Dit zouden dus best weleens vroege versies of kandidaten voor een volgend album kunnen zijn...

avatar van Snoeperd
Ze moeten wel weer met wat geweldigs komen willen ze dit overtreffen. Momenteel is dit qua albumniveau gewoon de beste actieve band ter wereld.

Zo na een jaar is het muntje gevallen.

avatar van AOVV
Zonet 'Wake Up Your Saints', 'You Were a Kindness', 'Walk Off' en 'Sin-Eaters' beluisterd, en dat zijn erg goeie bonusnummers. Had ik nog niet eerder beluisterd, maar zeker de moeite.

avatar van jassn
midnight boom schreef:
2 prachtige nummers

avatar van jacobz
The cover van Birdy ''Terrible Love'' is erg goed vind ik. Meestal hou ik niet echt van covers, maar zij heeft er wel een eigen draai aangegeven.

avatar van Screenager
Snoeperd schreef:

Dat vind ik wel een vrij straffe uitspraak. Ik vind een Arctic Monkeys of een Elbow toch wel minstens in de buurt komen. Maar dat is dan weer smaak natuurlijk