The National - High Violet (2010)

Label: 4AD

1. Terrible Love (4:39)
  2. Sorrow (3:25)
  3. Anyone's Ghost (2:54)
  4. Little Faith (4:36)
  5. Afraid of Everyone (4:19)
  6. Bloodbuzz Ohio (4:35)
  7. Lemonworld (3:23)
  8. Runaway (5:33)
  9. Conversation 16 (4:18)
  10. England (5:40)
  11. Vanderlyle Crybaby Geeks (4:12)
  12. Terrible Love [Alternate Version] * (4:18)
  13. Wake Up Your Saints * (4:14)
  14. You Were a Kindness * (4:25)
  15. Walk Off * (2:40)
  16. Sin-Eaters * (3:39)
  17. Bloodbuzz Ohio [Live at Current] * (3:53)
  18. Anyone's Ghost [Live] * (2:58)
  19. England [Live] * (5:26)
avatar van dynamo d
Ik zag de lovende kritieken en dacht eerst maar eens Boxer kopen. Dat vond ik echter niet zo bijzonder. Toen wat fragmenten van High Violet op Amazon beluisterd en dat klonk wel erg goed. Daarom maar meteen de Japanse versie met de bonus tracks gekocht. En het is inderdaad een steengoed album. Vooral de eerste helft met uitschieter Bloodbuzz Ohio is erg goed. Bonus track Sin-Eaters is ook mooi en apart. Verder vind ik Afraid of Everyone, Anyone's Ghost, Little Faith en Sorrow prachtig. Ach en de rest is ook mooi.

avatar van My Addiction
Ik ben er positief niet goed van van deze ontdekking. Ik ken ze nu niet zo lang The National, al een paar nummers gehoord maar wauw wat een groep. De enige groep dat dit bij mij kan doen is Bon Iver en wat zie ik daar staan, Vanderlyle Crybaby Geeks met JUSTIN VERNON. Kan het toeval zijn?

Sven Bersee
Het spijt me om te zeggen, maar van jouw zinsopbouw word ik in negatieve zin niet goed.

avatar van lowieke
Verhoogd naar het maximale. Dit gaat mijn all-time favourite band worden. Het klopt van alle kanten.

Sven Bersee
Er staan erg sterke nummers op, maar soms vind ik dat ze toch te veel op safe spelen, wat saaie nummers oplevert. Niet helemaal een band naar mijn smaak, waar hoorbaar net zo lang in de studio wordt doorgegaan tot het perfect is. Ik vind imperfectie vaak veel lekkerder. Maar ja, dit is wel lekker als tussendoortje.

My Addiction schreef:

Hierop inpikkend: wie is die onnozelaar die hier compulsief de gastartiesten verwijdert eigenlijk?

avatar van Chronos85
Ja, idioot, misschien tijd voor een schorsinkje...

avatar van dynamo d
Schors mij dan maar! Maar ik vind termen als onnozelaar eerder in aanmerking komen voor schorsing.
Op welke tracklist worden de gastartiesten dan speciaal vermeld? Ik heb het album en ik zie het er niet bij staan. Ik kreeg eerder te horen van MuMe dat dat de regels hier zijn.

dynamo d schreef:

Relax, dat was om zeker te zijn dat je zou antwoorden.
dynamo d schreef:

Ze krijgen wel degelijk een credit voor die respectieve tracks in het boekje, en tja... "op de tracklist", 't is maar hoe je het interpreteert natuurlijk. Bij rock-albums staat toch maar zelden expliciet "featuring artiest x" op de achterkant ofzo.

Sven Bersee schreef:

Altijd al mijn grote probleem geweest, heb erg veel moeite om mijn gedacht in goede zinnen neer te schrijven.

avatar van lowieke
Ik vind het echt magie deze band.

avatar van Joren999
Hoe lang staat dit album nou al bovenaan de rotatielijst?

avatar van RensZ
Ik denk vanaf 20 april of in die buurt, want sindsdien heb ik het album op m'n laptop staan.

Chronos85 schreef:
Ja, idioot, misschien tijd voor een schorsinkje...

mwa ik denk dat diegene dat gedaan heeft omdat het is dat je ze gewoon niet hoor. Je gaat toch geen gastartiesten bijzetten als ze er op het gehoor niet zijn.

avatar van RensZ
Blijf dan consequent, de ene keer de gast artiesten verwijderen en vervolgens ze er weer bijzetten.

avatar van raymondkeuters
My Addiction schreef:

Pfff.... gewoon dooschrijven hoor! Zinsopbouw is erg onbelangrijk op een beoordelingssite!

Blijft overigens een fantastisch album! Ben benieuwd naar hun Lowlands optreden

raymondkeuters schreef:

Blijft overigens een fantastisch album! Ben benieuwd naar hun Lowlands optreden

Haha thx

Net gekocht deze cd en ik begin de nummers nu wat gewoon te worden maar elk nummer is echt aan het uitgroeien tot iets prachtig. Maar iets erg erg goed en prachtig. Het zou mij verwonderen moest het niet in mijn top 10 belanden en zelf veel kans op de eerste plaats. Waarom zijn ze niet bekender? Deze band wordt ZWAAR onderschat.

RensZ schreef:

Ik hoop dat je het niet tegen mij hebt.. want ik heb dat niet gedaan RensZZ

Deze band is best wel bekend hoor. Ik hoor Anyone's Ghost regelmatig op 3FM op mijn werk.

avatar van coldwarkids
Nou en of.. door dit album hebben ze weer duizenden fans extra bij.. dat is nogal veel als The National voor High Violet al een top band was in het alternatief circuit. en dan heb ik het niet zozeer alleen maar vanwege Boxer.. maar ook daarvoor waren ze al bekend.

avatar van My Addiction
Als ik aan al mijn vrienden vraag wie the national is zal 10 percent mij antwoorden dat ze al van die naam gehoord hebben. Je moet echt al 'into music' zijn voor je kennis maakt met deze groep vind ik. 614 stemmen vind ik belachelijk weinig voor zo'n sterke en goede muziek.

avatar van twelve
My Addiction schreef:

614 stemmen voor een album dat nog geen drie maanden uit is vind ik vrij veel. Anderzijds, ik vind het wel bij deze band passen, de bescheidenheid, een groep die zich eigenlijk op heel discrete wijze manifesteert.

coldwarkids schreef:

Ik hoop dat je het niet tegen mij hebt.. want ik heb dat niet gedaan RensZZ

Mijn bericht was natuurlijk niet op jou gericht, maar aan diegene die steeds niet weet of ze er nou wel of de gast artiesten er wel of niet bij moeten staan.

twelve schreef:

Precies, het is geen band die alle aandacht naar zich toe trekt van een groter publiek. Dit past perfect bij The National en dat maakt deze band ook zo geweldig.

LoveStoned
Ik begrijp het toch niet helemaal... Natuurlijk is dit goede muziek! Maar ik vind dit album toch zwaar overschat. De muziek is zeker niet slecht, maar ook niet geweldig. Soms zelfs slap. Ik kan me vooral niet vinden in hoe heet hij ook al weer, die zanger.

avatar van RensZ
Je hoeft het ook niet te begrijpen, maar wat is er mis met Matt?

avatar van sjostie
LoveStoned schreef:
De muziek is zeker niet slecht, maar ook niet geweldig. Soms zelfs slap.

Je kunt veel van deze muziek zeggen, maar niet dat het slap is. Muzikaal gezien zit het zelfs heel strak in elkaar, de drumlijn neemt je op sleeptouw.
Qua zang kan ik me voorstellen dat de stem van de zanger je niet aanstaat, wanneer je hier niet van houdt kan het eentonig klinken. Slap vind ik hier niet de juiste benaming.

twelve schreef:

Ja je hebt gelijk, ik maak net de vergelijking met 'the boxer'. Dat is al 3 jaar uit en heeft maar 700+ stemmen . Maar de gemiddeldes van de beide albums zijn wel enorm hoog, en terecht

LoveStoned
sjostie schreef:

Het is precies hoe jij het zegt. Door de eentonige stem wordt de muziek, ja, sorry, ik kan het niet anders zeggen, slap. Ik vind dit trouwens niet alleen het geval bij The National. Ik merk dit al langer, sinds eind jaren 2000. Ook de zanger van The White Lies en Tom Smith van The Editors zijn nog altijd wennen voor mij. Terwijl velen deze stemmen juist heel doordringend vinden, wat ook snap, daar niet van. Maar voor mij voelt het een beetje emotieloos, iets wat ik na Depeche Mode in jaren niet meer had gehoord.

avatar van stef212
Runaway: 4*
Conversation 16: 5*
England: 4.5*
Vanderlyle Crybaby Geeks: 4.5*

Dat maakt dan een prachtige 4.5* voor een wondermooi album!