Army of the Pharaohs - The Unholy Terror (2010)

Label: Enemy Soil

1. Agony Fires (3:46)
  2. Ripped to Shreds (4:04)
  3. Bust 'Em In (3:35)
  4. Prisoner (3:54)
  5. Godzilla (4:26)
  6. Suplex (4:30)
  7. Contra Mantra (4:32)
  8. Drenched in Blood (3:54)
  9. Spaz Out (3:10)
  10. 44 Magnum (3:42)
  11. Dead Shall Rise (4:57)
  12. Cookin' Keys (5:34)
  13. Burn You Alive (4:09)
  14. Hollow Points (5:18)
  15. Suicide Girl (4:34)
  16. The Ultimatum (6:31)
avatar van MJ_DA_MAN
Nou, daar staat ie dan eindelijk. Alles is te beluisteren op nummer 14 (of ja, die is ''corrupt'', wat dat ook is) en 16 na. Ik wacht nog even op de retail. Wat ik heb gehoord klonk vrij goed, hier en daar wellicht een mindere beat, maar ik vind dit gewoon zo'n boeiende formatie rappers (paar uitzonderingen) dat in principe elke track wel wat kan worden.

avatar van Rhythm & Poetry
Wat ik gehoord heb, ik neem aan precies dezelfde versie was nogal slecht. Ik heb het idee dat de beats steeds kitscheriger worden en de rappers steeds meer herhalen wat ze op vorige albums al wisten te melden. Maar goed, ik wacht ook even op de goede versie.

avatar van MJ_DA_MAN
De tracks staan trouwens voor een deel door elkaar (en ik had ze toch echt correct ingevoerd). Ik ben lui, dus wie het wil wijzigen...

avatar van He$$el_01
Wat is er mis met Hollow Points? Die kan je op youtube iniedergeval gewoon luisteren.

avatar van Kill_illuminati
Dit zal weer een dik uur rauwe tekstuele oorlog zijn. Een heel album kan ik niet echt trekken maar misschien brengt dit daar verandering in.

MAS
Vind het tot nu toe allemaal best goed klinken. Ben nu wel heel erg benieuwd naar het laatste nummer.

avatar van fabblwaps
Ik heb ff de tracks in de volgorde gezet zoals ie op wiki en meerdere hiphopsites staat, dus binnenkort staat ie er waarschijnlijk goed.

Haha luister net Agony Fires, geweldig dat stukje autotune daarin.

avatar van fabblwaps
Jus Allah staat maar op 1 nummer!
En Celph Titled op 7 nummers.

avatar van Jorge-E
Blijkbaar is iemand een grotere fan van Celph Titled dan van Jus Allah.

avatar van MJ_DA_MAN
Uiteraard, ik verklaar iedereen voor gek die dat dezer dagen niet is.

avatar van Jorge-E
Nou als ik de discussie bij Jus Allah zijn artiestenpagina bekijk zie ik waarom.

avatar van He$$el_01
Het refrein van Burn You Alive is wel heel erg slecht zeg . De rest klinkt tot nu toe wel lekker.

avatar van fabblwaps
Zou trouwens lachen zijn als Jus Allah die raps die hier op zijn artiestenpagina staan voor de grap echt een keer zou doen.
Zou wel een vooruitgang zij, kun je er tenminste nog om lachen.

fabblwaps schreef:
Jus Allah staat maar op 1 nummer!
En Celph Titled op 7 nummers.

En dat ene nummer verpest Jus Allah volkomen. De anti-held.

avatar van fabblwaps
Dat is ook een zeldzaam talent hoor, helemaal in je eentje een nummer met allemaal top-MC's verpesten.
Het is denk ik ook niet voor niks dat ze hem maar op 1 nr. laten, ik denk dat ze hem eerder tolereren dan dat ze 'm als een aanwinst zien.

avatar van MJ_DA_MAN
Ach ja, de nieuwe leden Block McCloud en Journalist werden ook met trots gepresenteerd en ook zij komen maar op één nummer voor.

avatar van He$$el_01
Heeft iemand hier al The Ultimatum (gehoord)? Ik kan hem nergens vinden.

MAS
Dat is ook het enige nummer wat nog niet gelekt is.

avatar van Bartje..
Klinkt allemaal wel wat veel van hetzelfde helaas.

MAS
Ik vond het toch wel vet klinken. Ik ben wel even gestopt met luisteren tot het laatste nummer er is en ik hem in betere kwaliteit heb.

avatar van Rhythm & Poetry
Prisoner zou zo met de hulp van DJ Muggs geproduceerd kunnen zijn, zitten van die typische 'Muggs-elementen' in de beat. The Ultimatum is de enige track die ik nog steeds niet ken, verwacht niet dat die track veel gaat veranderen aan mijn oordeel, maar ik hoop dat het toch nog enigszins een knaller wordt. Want van dit album word ik zelf niet zo vrolijk. Staat een sterke track op: Agony Fires en voor de rest stellen de tracks mij stuk voor stuk teleur. Esoteric (echt een schande dat zijn bijdrage aan dit album zo klein is) en Celph Titled redden het nog wel voor een deel, maar helaas halen de overige leden hun niveau bij lange na niet.

avatar van Rhythm & Poetry
The Ultimatum ken ik nu dus ook en dat is een nummer dat totaal niet bij de rappers van AOtP past. Op een dergelijke beat moet je kwaliteit tonen en kom je niet weg met matige raps. Slechts Celph Titled kan het aan (Esoteric zou het ook kunnen, maar hey die doet nauwelijks mee op dit album) en de rest maakt er gewoon een potje van.

The Unholy Terror is samengevat een mislukt album.

Rene1979
Ik schrik van de uitspraken van Rob. Ik heb goed hoop omdat Rob een hater is...

avatar van thgryda
Ik heb het album in de vlucht geluisterd. Rob is misschien een hater, ik zou het niet weten maar feit is dat ik dit maar een erg matig om nie te zeggen zwak album vond. Natuurlijk zou ik het eens grondiger moeten checken eer ik echt een oordeel zou mogen vellen maar denk niet dat het de moeite waard is om echt te checken. Ik lees het wel als het anders uitdraait

thgryda schreef:
Rob is misschien een hater

Dat misschien kan weg.

Rene1979
Ik ga bij dit album meer uit van MJ, want inderdaad dat misschien kan weg... Rob is de hater van 2010....

Openeningstrack is iig wel vet.. imo

avatar van P.O.W.
Cookin' Keys is echt lekker.

avatar van MJ_DA_MAN
Meen je dat nou echt? Dat is wel zo'n simplistische en eentonige beat; minste van de plaat sowieso.

avatar van hiphopmaster
Klinkt als 16 in een dozijn. Simpele beats met eenvoudige geluidjes. Bij deze rappers verwacht je rauwe beats en keiharde scratches. Dit genre beleeft echt een dieptepunt met formaties als deze, Snowgoons en andere Babygrande-achtige acts.
Ik ga nog geen sterretjes uitdelen, heb deze pas anderhalve keer gehoord, maar ik denk dat ik de rating van R&P nog hoog vind

Harco
Rene1979 schreef:

Openeningstrack is iig wel vet.. imo

Rob is gewoon realistisch. Altijd die 4*, 4,5* en 5* zijn ook niet goed.