Army of the Pharaohs - The Unholy Terror (2010)

Label: Enemy Soil

1. Agony Fires (3:46)
  2. Ripped to Shreds (4:04)
  3. Bust 'Em In (3:35)
  4. Prisoner (3:54)
  5. Godzilla (4:26)
  6. Suplex (4:30)
  7. Contra Mantra (4:32)
  8. Drenched in Blood (3:54)
  9. Spaz Out (3:10)
  10. 44 Magnum (3:42)
  11. Dead Shall Rise (4:57)
  12. Cookin' Keys (5:34)
  13. Burn You Alive (4:09)
  14. Hollow Points (5:18)
  15. Suicide Girl (4:34)
  16. The Ultimatum (6:31)

avatar van Brains
Ik vind het ook erg tegenvallen. Het eerste nummer is aardig maar daarna stort het in als een kaartenhuis. Vooral doordat je na het nog aardige intro nummer gelijk in 't afschuwelijke Ripped to Shreds wordt gegooid. Wat een ruknummer is dat, en dat in de negatieve zin van 't woord.
Na deze tegenslag weten zowel de rappers als de beats 't geheel niet meer uit de modder te trekken. Voor elke track die dat toch een beetje doet, volgt wel weer een slecht nummer.
Hierdoor is het gewoon een slecht album geworden. Het laatste nummer heeft nog wel een lekkere beat, maar tegen de tijd dat ik daar aan ben gekomen heb ik al wel genoeg van die rappers gehoord. Maar ach, kan je in ieder geval nog een beetje vieren dat het eindelijk afgelopen is.

Een zeer krappe 2.0* met kans op verlaging.

Rene1979
Ik ga hier ook zeker geen 4 voor geven...

MAS
Op dit moment een 3,5. Ik vind het erg wisselvallig heb wel het gevoel dat er veel meer in had gezeten. Van nummers zoals Agony Fires, Suicide Girl en Ultimatum kan ik echter wel erg genieten.

avatar van Brains
MAS schreef:

Daar noem je ook precies de drie nummers op die ik wél goed vind. Steken gelijk ook met nek en schouders boven de rest uit.

avatar van Apathie
Is zeker wel een goed album! is even wenne aan het begin is ook anders dan we normaal gewend zijn van AOTP maar ik vind het zeker wel een sterk album!

Haha jullie konden wel gek zijn, dit is tot nu toe het ruigste album van het jaar.
Ripped to sheds niet goed??
En what about spaz out, daar kan geen enkel nummer van de afgelopen snowgoons albums aan tippen, king mag en esoteric gaan helemaal los

Het is bijna niet mogelijk om het 1e aotp album te overtreffen, maar als je dit album vergelijkt met de rest van de hiphop die de laatste tijd uitkomt, dan is het 1 van de beste albums imo.

Smaken verschillen duidelijk

P-DawG
Wat maakt het dan zo goed?

MAS
Door een fout stond elk nummer 2 x op mijn ipod. Daardoor heb ik vandaag het album iets van 4 keer gehoord en alle nummers 2 x achter elkaar. Dan vallen veel nummers helaas toch door de mand. Er zit genoeg talent maar dat wordt op dit album niet optimaal benut. Productioneel is het ook een stuk minder sterk dan zijn voorgangers. Na Contra Manta zakt het niveau snel. Pas bij Suicide Girl en The Ultimatum hoor ik AotP pas weer zoals ik ze graag hoor. Ik verlaag dit naar een 3.

P-DawG schreef:
Wat maakt het dan zo goed?

De sfeer waardoor ik hun vorige albums kapot geluisterd heb, is hier wederom duidelijk aanwezig. De verwachtingen bij een 2e of 3e album zijn altijd groot als de 1e geniaal is. Dan is het moeilijk om de opvolgers objectief/apart te beoordelen.

Flowtechnisch is zit het sterk in elkaar bij practisch elke rapper op het album, zelfs beter dan hun vorige album imo. Vinnie Paz, Celph Titled, Planetary, King Magnetic en Apathy zijn op elke track sterk. Esoteric vond ik op het vorige album tegenvallen, maar zet hier een paar sterke verses neer. Doap Nixon en Jus Allah vind ik de mindere rappers in de groep, maar ook die dragen hun steentje prima bij.

De producties zijn misschien iets minder dan op de vorige 2 albums, maar toch zitten er een aantal echt goede beats op dit album.

Dat het eentonig is, klopt wel. Maar als je deze stijl digged, dan zou ik niet weten waarom dat een probleem is

avatar van thgryda
Ik heb het album nog eens geluister niet mijn ding gewoon, net als bij slaughterhouse kan ik er maar niet inkomen

avatar van fabblwaps
Ik luister 'm nu voor de 2e keer, vind 'm toch wel leuk klinken. Nog een paar keertjes luisteren om te kijken of ik 'm leuk blijf vinden. Beats zijn meestal wat minder dan bij de vorige 2. Ben wel bang dat ie na een paar keer luisteren minder gaat worden.
Jammer inderdaad dat Esoteric maar 1 keer te horen is.

Mr_White
Weer een stapje minder. Met name de beats vallen hier een beetje tegen, niet erg origineel (met uitzondering van The Ultimatum) en inmiddels klinkt het allemaal een beetje hetzelfde. Natuurlijk, van de rappers weten we inmiddels ook wel wat we kunnen verwachten. Apathy en Celph Titled komen het sterkst, Esoteric is veel te weinig aanwezig en godzijdank doet Jus Allah slechts op een nummer mee (maar dat is eigenlijk al een nummer teveel). Het is allemaal nog uiterst vermakelijk en goed te hebben maar de groep zit inmiddels toch wel een beetje op de automatische piloot.

Relax
Ik schrok me kapot toen ik Mccloud ineens met autotune hoorde zingen op Burn You Alive.

Het is toch niet te geloven hoe erg AoTP is afgezakt.

avatar van fabblwaps
Vind het sowieso stom om in het eerste nummer autotune belachelijk te maken en het later zelf te gebruiken.

avatar van MJ_DA_MAN
Dat is volgens mij geen autotune.

MJ_DA_MAN schreef:
Dat is volgens mij geen autotune.

Het is overduidelijk autotune, er zitten wat effectjes overheen om het een beetje te verbergen, maar als je goed luisterd hoor je gewoon dat de stem verfijnd word door de autotune, vooral met een koptelefoon op.

avatar van MJ_DA_MAN
Staat vervormen dan direct verbonden met auto-tune (heb niet veel verstand daarvan)?

MJ_DA_MAN schreef:

Nee de auto-tune effect is al op de vocal gegooid, daarna hebben ze veel effecten eroverheen gegooid zodat het minder op zal vallen, meerdere vocals, maar als je goed luisterd als hij van toonhoogtes veranderd merk je het heel goed, het klinkt zo onnatuurlijk.
Ook als hij een toon aanhoud hoor je ineens een soort hapering en dat zijn stem robot achtig klinkt.

MJ_DA_MAN schreef:
Hoe het ook heet, ik vind 't maar niks en het past imo niet bij AOTP.

avatar van MJ_DA_MAN
Ok, wel een beetje raar idd.

Minste AotP tot nu toe, maar toch nog wel genoeg interessants te vinden. 3,5* en een review is coming.

Wat en dramatisch album, Contra Mantra en Ripped To Shreds zijn vet, de rest is kak.

- Niet originele samples
- Uitgekauwde formules
- Vinnie Paz raptopics en rijmschema's
- Block McCloud op zn x-factor shit
- ...
- ...

De JMT/AOTP tijden zijn over and done with.

avatar van MJ_DA_MAN
Nummer 1, 3, 9 en 11 vind jij toch ook wel goed?

avatar van fabblwaps
Ik vind 't allemaal veel van hetzelfde worden, zowel de producties als de raps. Daarom niet hoger dan 3 * voor The Unholy Terror.

Beste line van de CD, door Jus Allah.
Not a lot of promise in me
Kennelijk heeft ie 't zelf ook door.

Rene1979
Ik hoop niet dat ze deze lijn doorzetten nu ze van Babygrande af zijn. Ook omdat het nieuwe album van Pazman al geflopt is voor het uit is.

MAS
Hoezo is die al geflopt?

BSound
Vinnie Paz' album komt in mei uit. Als alle nummers dit niveau hebben, wordt het hard: YouTube - Vinnie Paz (Jedi Mind Tricks) - Same Story (My Dedication)

avatar van J.M.
Verwacht wel een dope album van Vinnie, album sampler klinkt goed!

Relax
Godzilla vind ik persoonlijk het beste nummer van het album, ik vind Jus Allah daar wel erg lekker rappen, alhoewel zijn rijms gewoon nergens opslaan.
Voorderest valt alles me tegen, het voeld niet als een geheel.