Anathema - We're Here Because We're Here (2010)

Label: KScope

1. Thin Air (5:58)
  2. Summer Night Horizon (4:11)
  3. Dreaming Light (5:45)
  4. Everything (5:04)
  5. Angels Walk Among Us (5:16)

met Ville Valo

6. Presence (2:57)
  7. A Simple Mistake (8:12)
  8. Get Off, Get Out (5:00)
  9. Universal (7:17)
  10. Hindsight (8:08)
avatar van rafke pafke
Dat nummer is inderdaad nog vertimmerd. Samples zijn al te horen op Amazon en de K-scope website.

Op de nieuwe versie van Angels... doet nu ook Ville Valo van Him mee.

Op de nieuwe minisite waarvan de link hier iets hoger staat is ook al een volledig nieuw nummer te downloaden en dat is alvast erg goed!

avatar van THEMARSVOLTA
Lees dat ie ook als DVD-A komt!

avatar van vigil
ozwald schreef:
top, nieuwe nummers spelen voordat de cd uit is...

een beetje Anathema plaat heeft toch wat draaibeurten nodig om te beklijven. zonder die draaibeurten gaat zo'n set behoorlijk reddeloos aan je voorbij.

blij dat ik niet gegaan ben. .

Komt toch een beetje over als een aanname...

avatar van THEMARSVOLTA
Thin Air: heerlijke opener, iig alvast 1 hard nummer op het album.
Zeer benieuwd naar de rest, kan weleens de release van het jaar worden.

avatar van snarf349
Daar worden wij erg vrolijk van, eindelijk nieuw materiaal. Nog maar een paar weken, Thin Air is een perfect opfokkertje.

THEMARSVOLTA schreef:
Thin Air: heerlijke opener, iig alvast 1 hard nummer op het album.
Zeer benieuwd naar de rest, kan weleens de release van het jaar worden.

Als het tweede gedeelte van A Simple Mistake ongeveer hetzelfde gebleven is mag je je aan nog een hard stuk verwachten!

avatar van strebge
Wat een prachtige nummers zeg, simple mistake en thin air.

avatar van THEMARSVOLTA
Podcast, met interviews van Steven Wilson, Anathema en nummers die voorbijkomen: Thin Air, Dreaming light:

Kscope - kscopemusic.com

avatar van rafke pafke
Dreaming Light: ongeloofelijk mooi. Misschien het beste wat de band ooit gemaakt heeft!

avatar van snarf349
Zeker een goed nummer, maar ik krijg toch een beetje het gevoel dat het allemaal een beetje te glad is geworden.

avatar van rafke pafke
Bwah te glad. Dreaming Light is een nummer zonder weerhaakjes, maar dat hoeft toch ook niet altijd.

Thin Air is heel wat ruwer en het einde van A Simple Mistake zeker. Wat ik gehoord heb van Summernight Horizon is ook niet bepaald radio vriendelijk.

avatar van clayhill
Na de meesterwerkjes A Fine Day To Exit, A Natural Disaster en vooruit, ook Hindsight, is dit een flinke stap terug....Heel gewoontjes en heel gladjes geproduceerd...

Nieuwstad
Anathema laat met dit album horen dat ze nog steeds ontzettend goede songwriters zijn. Helaas is 7 jaar lang sleutelen de uitvoering van de nummers niet ten goede gekomen. Ik mis een beetje de spontaniteit. Het klinkt allemaal zo overgeproduceerd.

Universal bijv. is een geniaal nummer, maar hebben ze aardig om zeep geholpen door de toevoeging van een orkest en door Vincent door een telefoon te laten zingen. Vergelijk de originele live uitvoering maar eens met het uiteindelijk resultaat:
Universal - Live in Potsdam...

Sowieso begrijp ik het nut van al die soundeffecten over Vincents zangpartijen niet zo... die gast heeft van zichzelf zo'n ongelooflijke goeie stem... Ik vind het daarom aardig frustrerend om naar deze plaat te luisteren. Aan de ene kant heb je ijzersterke nummers, aan de andere kant verliezen ze hun kracht door de toevoeging van allemaal overbodige details. Je hebt constant het gevoel dat het beter had gekund als ze alles gewoon zo onbevangen op plaat hadden gekwakt. Vergelijk het maar eens met Judgement en je komt tot de conclusie dat het toen allemaal veel spontaner en ongekunstelder overkwam. Daarnaast vind ik de verhouding ballads/ up tempo songs ook niet helemaal kloppen. Het album gaat nog wel lekker van start met Thin Air, maar halverwege kakt het wat in.

Gelukkig valt er ook nog wel wat positiefs te vermelden. Naast de nummers die ik al door en door ken vanwege de demo's en liverversies die al tijden rondzwierven op het net zijn er "nieuwe" nummers als Summernight Horizon, Dreaming Light en vooral Get Off, Get Out waar ik enorm van kan genieten.

Een uiteindelijke score hier aan geven vind ik vrij lastig. Ik weet dat veel mensen hier ontzettend naar hebben uitgekeken. Naar mate de jaren verstreken werden de verwachtingen natuurlijk ook steeds hoger. Iets waar ze zelf met alle poeha rond dit album ook een nodig steentje aan hebben bijgedragen. Helaas hebben ze het (in mij ogen) toch niet helemaal weten waar te maken.

4,5* voor het songmateriaal
2,5* voor de uitvoering

Nouja 3,5* als gemiddelde dan maar.

avatar van rafke pafke
Hoe hebben jullie dit album al volledig kunnen beluisteren?

avatar van LZA
LZA
Ik denk niet met een koffiezetapparaat .

Hij is dus reeds gelekt.

Jammer

the x

Antagoon
1,5 van clayhill en 2,5 gemiddeld? Dat belooft weinig goeds op het eerste gezicht of is dit op weinig gebaseerd? Het eerste nummer klinkt mij niet verkeerd in de oren, over-geproduceerd wellicht, zoals Nieuwstad beschrijft.
P.S. Vernoemd naar de Nieuwstad in Groningen?

avatar van snarf349
Pfffft, valt me niet mee. Op zich goede nummers. maar de sound vind ik helemaal niets. Wie heeft dit geproduceerd? Geef die iemand eens flink straf.

Thin Air en Everything zijn mijn favorieten van dit weer zeer degelijke album. Ben toch weer blij verrast.

nicoot
snarf349 schreef:

Haha Steven Wilson. Die overtref je nauwelijks. Lees er zijn bio maar eens op na.

voltazy
nicoot schreef:

? zo'n fantastische producer is steven wilson niet

en dit album doet idd wat gladjes aan. Uiteraard schaf ik het wel aan en dan pas kom ik met een verder oordeel.

nicoot schreef:

Nou, ik was dan toch één van de weinigen die niet blij was met het nieuws dat Wilson deze plaat zou gaan produceren. Uiteindelijk heeft hij enkel de mix gedaan, maar ik heb geen idee in welke mate dit het geluid heeft bepaald.

Ik heb nog maar 2 nummers gehoord (Thin Air en Dreaming Light) maar die klinken me qua geluid best goed in de oren, en het zijn iig erg sterke songs.

avatar van crosskip
Het album stelt me tot nu toe niet teleur, stuk voor stuk sterke nummers. Natuurlijk klinkt het allemaal wat gladder en minder spontaan vergeleken albums als Jugdement, maar deze cd is naar mijn mening een hele logische stap in de ontwikkeling van Anathema.

Op dit album zijn de postrock invloeden, die voor het eerst opdoken bij nummers als Violence, nog meer aanwezig. Dit juich ik alleen maar toe, want dit levert prachtige nummers op als Hindsight, Universal en A Simple Mistake.

Ik wacht nog even met de uiteindelijke beoordeling tot mijn vinyl versie over twee weken binnenkomt, maar hier zit een mooi cijfer aan te komen!

avatar van strebge
Ik vind het echt een prachtige plaat. kan me dan ook niet vinden in bovenstaande reacties.
Nummer 1 van 2010 tot nu toe..

avatar van Lost
Wat is er met a simple mistake gebeurd??? Ik vind de versie die reeds een tijdje op het net/hun website circuleerde stukken sterker dan deze die op plaat is beland. Zo versoft: vooral het beginstuk met de zang. Als Vincent Cavanagh nog een beetje angelieker zingt, dan kan hij mee met de koorknapen...

Rest van de plaat is even wennen, maar stuk voor stuk ontplooien de nummers zich en vormt alles een sterk geheel... Alleen a simple mistake is een lichte ontgoocheling...

avatar van snarf349
Nou vooruit, na wat meer luisterbeurten, wat meer gewend aan de "sound". Goed begin met "Thin Air" dan een nummer of vijf waar ik helemaal niets mee heb, om vervolgens behoorlijk goed te eindigen met de laatste vier nummers. Fifty-fifty.

avatar van siepie
OK, ik behoor tot het positieve kamp! Erg mooi, maar dat laatste nummer kan zo op een album van Mogwai terecht komen...

avatar van strebge
Vond het na de 2de luisterbeurt al prachtig, voor mij dus ook geen "moet je even doorheen" plaat...

snarf349 schreef:

Heb het zelf juist andersom, kan nog maar weinig met Get Off, Get Out.