The Gaslight Anthem - American Slang (2010)

Label: SideOneDummy

1. American Slang (3:44)
  2. Stay Lucky (3:08)
  3. Bring It On (3:26)
  4. The Diamond Church Street Choir (3:12)
  5. The Queen of Lower Chelsea (3:39)
  6. Orphans (3:23)
  7. Boxer (2:46)
  8. Old Haunts (3:29)
  9. The Spirit of Jazz (3:13)
  10. We Did It When We Were Young (4:16)
  11. She Loves You * (3:42)
  12. American Slang [Acoustic] * (3:46)
  13. Boxer [Acoustic] *
  14. The Queen of Lower Chelsea [Acoustic] *
  15. Antonia Jane *
  16. Tumbling Dice *
avatar van RensZ
Bij mij is het ook alweer een tijdje geleden dat ik dit album heb opgezet. Nu heb ik ook niet de neiging daarvoor, misschien dat ik het laatste nummer nog ga luisteren, want die blijft mooi. Verder ben ik ook teleurgesteld.

Misschien dat ik de plaat van de 'concurrent' eens ga beluisteren.

avatar van Ryan
Luky12 schreef:
Wat een goed album vind ik dit! 59 sound was een aardig album maar ze worden steeds beter. Wat een lekkere nummers staan er toch weer op: American Slang, Old Haunts,Boxer,The Diamond Church Street Choir en en slot nummer zijn voor mij de uitschieters van dit album! Ik denk dat een groeier gaat worden wat ik bij 59 sound absoluut niet had. Laat ze maar snel naar Nederland komen voor een optreden!
Dan ben je al te laat. Het concert op 1 juli is al een paar weken uitverkocht.

Ik vind het nog steeds geen bijzondere plaat. Ik hoop op veel oude nummers bij het komende concert, net als vorig jaar.

avatar van hallo!
Ik vind het echt een leuk album, maar ook niet veel meer dan dat. American Slang en The Queen Of Lower Chelsea zijn mijn favorieten. Ze hebben allebei een leuke riff.

avatar van Braam502
Na het geweldige vorige album dat alles heeft wat een pop/rock album nodig heeft (lekkere refreinen, goede zang en sterke nummers), vind ik dit derde album op het eerste gehoor wat tegenvallen. Ik mis de pakkende refreinen en de sterke songs.

Op mij komt deze over als het verlengde van het vorige album, maar dan meer de B-kantjes. Jammer! Ik had namelijk uitgekeken naar dit album. Misschien dat het album meer luisterbeurten nodig heeft om te vallen. Voor nu, voldoende, maar niet meer dan dat!

avatar van lowieke
RensZ schreef:

Misschien dat ik de plaat van de 'concurrent' eens ga beluisteren.

Ja concurrent is een beetje slechte woordkeuze. Maar moet je zeker doen! Dat is echt een ijzersterke plaat.

avatar van Mr. B
Voor een echte concurrent is dit echt een vette aanrader!

avatar van Mctijn
Nee, dit gaat 'm niet worden. Het lijkt een albums met leftovers van "The 59 Sound". Heel matig....

avatar van RensZ
Ik had best hoge verwachtingen na Sink or Swim and The 59' Sound, want dat zijn echt heerlijke albums met als beste hun debuut plaat. Misschien waren de verwachtingen wel té hoog want dit is echt een zware tegenvaller. Ik heb het album in het begin een aantal keren geluisterd, de derde luisterbeurt was misschien dat ik dacht, ja het klinkt wel lekker maar het pakt me niet. Jammer, heel jammer.

avatar van gherdt
Mctijn zegt het vrij duidelijk. Ten opzichte van The 59 Sound is er weinig veranderd maar dat betekent dus geen gegarandeerd succes. Bijzonder matige en soms tenenkrommende nummers die helaas meer doen denken aan een Bruce Springsteen-parodie dan aan de subtiele magie van The 59 Sound. Next!

avatar van andnino
De hele spirit van de voorganger mis ik hier. Ik mis vooral pit en goede songs.

avatar van Tommeh
Kan goed begrijpen dat dit album AMERICAN Slang heet, want veel Amerikaanser dan dit komen ze niet. Waar het bij The 59' Sound nog fris klonk, zijn de nummertjes hier veel te plat en simpel. Voor een keertje in de auto is het wel oké, maar daar moet je het ook echt bij laten.

The Spirit of Jazz is wel een typisch snel afgeraffeld nummertje.
De rest is gelukkig beter.

avatar van RensZ
Het klinkt gewoon afgezaagd en inspiratieloos. Het enige fijne nummer is de afsluiter. Na het geweldige debuut en een goed tweede album had ik toch hogere verwachtingen, dan dit album.

Zoals iemand al eerder zei: 'Het lijkt een albums met leftovers van "The 59 Sound". Heel matig....'

34 minuten is natuurlijk ook erg weinig.

avatar van pinker
Ik vind dat The Gaslight Anthem opnieuw een erg sterk album heeft afgeleverd. Misschien minder goed dan 'The 59 Sound', maar dat is ook moeilijk te overtreffen. Toch vind ik dat TGA met 'American Slang' laat horen muzikaal verder gegroeid te zijn. Op deze plaat wordt wat meer geflirt met het blues- en soulgenre dan voorheen. Daarnaast zijn de gitaarriffjes van Alex Rosamilia opnieuw ruimschoots, en misschien wel meer dan ooit, vertegenwoordigd. Een meer dan waardige opvolger van hun meesterwerk uit 2008.

avatar van Henjo
Ik vind hem ook niet zo slecht, de sound vind ik zeer goed!

avatar van ChrisCarver
Dit is een heeeeeerlijke plaat.
Punkie/ rock / bluesie en een prachtige, prachtige ballad " We did it when we were young"
Aanrader !
Deze zomer lekker in je auto draaien.... en dan nog een keer... en daarna nog eens...

Ai, dit is toch wel een flinke tegenvaller zeg! Het is niets meer dan een herhalingsoefening van de eerste plaat, maar dan minder goed en catchy. Geen van de nummers blijft me bij helaas. Erg jammer, want deze band heeft wel laten zien in staat te zijn tot het schrijven van sterke pop/rocksongs.

avatar van RestLove
Op de meeste sites staat een releasedatum van 18 juni ?

avatar van Coentje
volgens mij was de limited edition voor 11 juni op vinyl... Tweet van Fallon:

American Slang hits stores this Tuesday! Here we go!

Dus dinsdag ligt ie er als t goed is.

avatar van Japser84
Hij staat op de Luisterpaal van 3voor12.

Klinkt lekker, precies wat je verwacht.
Ik ga nog geen cijfer geven. FF geduld.

avatar van Braam502
Nu inmiddels een aantal keren geluisterd en het kwartje begint te vallen. Van een drie naar 3,5. Minder pakkend dan '59 maar toch sterke songs.

avatar van Snoeperd
Raar dat hier zo negatief gedaan wordt over het album. De recensie van nu.nl is zeer lovend over dit album, ik ga hem wel beluisteren

avatar van RensZ
Ik heb die recensie ook gelezen en wat mij betreft is die recensie veel te positief, want als je kijkt naar de voorgaande albums is dit een magere herhaling van het laatste album en een stuk minder.

avatar van Boris1
De recensie van nu.nl staat natuurlijk niet alleen. Ik lees veel meer recensies waarin het nieuwe album wordt geprezen en het is de band van harte gegund, sympathieke jongens. Of American Slang van mij net zoveel waardering krijgt als The 59 sound is afwachten maar dat het album de deuren opent naar een veel groter publiek is een zekerheid.

avatar van douwef
ik vindt het een goed album. het is inderdaad wat rustiger dan de vorige albums maar dat maakt het zeker niet minder. als geheel vindt ik het een zeer geslaagde plaat. hij is inderdaad wat aan de korte kant maar beter tekort dan dat er veel villers op staan. ik denk dat deze plaat wel de deuren opent naar een groter publiek. ik heb de plaat een 4 gegeven vooral omdat het een lekkere plaat is om naar te luisteren.

avatar van Japser84
Vooralsnog vind ik 'American Slang' een mindere god dan 'The 59 Sound', maar ik moet 'm nog aan een echt grondige luisterbeurt onderwerpen. 't Lijkt of de 'drang' van de liedjes iets minder is... de zanger lijkt iets minder begeesterd te zijn.
Niettemin, lekkere plaat, laat daar geen misverstand over bestaan!

Ik vind 'm toch zwaar underrated hier... In feite vind ik enkel Orphans en Old Haunts niet goed genoeg. We krijgen opnieuw enkele geniale, aanstekelijke nummers voorgeschoteld (Boxer en Stay Lucky!), de teksten zijn opnieuw fantastisch en er staat weer een magistrale "ballad" op het einde. De andere nummers vond ik aanvankelijk niet zo speciaal, maar zijn serieus gegroeid bij mij. Ik vond 'm zelfs iets te kort, hadden nog gerust twee extra nummers opgemogen.

Heb hem zelf ook gereviewd, misschien wat overdreven positief, maar ik kan me echt niet van de indruk ontdoen dat ze hier minstens even ver mee gaan geraken als met The '59 Sound. Ik kan snappen dat sommigen hen liever niet zien uitgroeien tot "stadionact" of iets dergelijks, maar ik vind dit een geweldige band die echt een veel groter publiek verdient.

Hopelijk kunnen ze deze zomer hun definitieve doorbraak forceren. Ik hoop alvast op een stevig optreden op Werchter én op nog een zaalshow in België in het najaar. Maar soit, tussendoor zie ik ze zelfs live in Los Angeles, toevallig op vakantie daar Stay lucky!!

avatar van Nakkie13
Vond dit album ook een beetje tegenvallen.
Nog steeds wel goed, maar lang niet zo indrukwekkend als twee voorgaande albums.

Hopen dat ze bij het volgende album hun drive beetje terugvinden.

Gregson
Toegegeven, ik ken de vorige platen niet. Desondankts vind ik dit een heel mooi album. Niks mis mee. Ik geef hem 4 sterren.

avatar van Nakkie13
Dan moet je zeker '59 Sound en Sink or Swim luisteren.
Geniale albums.

Heb zin in donderdag, wie gaat er nog meer?