Janet - The Velvet Rope (1997)

Funk / R&B
Label: Virgin

1. Twisted Elegance (Interlude) (0:42)
  2. Velvet Rope (4:56)

met Vanessa-Mae

3. You (4:43)
  4. Got 'Til It's Gone (4:02)

met Q-Tip en Joni Mitchell

5. Speaker Phone (Interlude) (0:54)
  6. My Need (3:44)
  7. Fasten Your Seatbelts (Interlude) (0:19)
  8. Go Deep (4:42)
  9. Free Xone (4:57)
  10. Memory (Interlude) (0:05)
  11. Together Again (5:01)
  12. Online (Interlude) (0:19)
  13. Empty (4:33)
  14. Full (Interlude) (0:13)
  15. What About (4:24)
  16. Every Time (4:17)
  17. Tonight's the Night (5:08)
  18. I Get Lonely (5:18)
  19. Rope Burn (4:16)
  20. Anything (4:55)
  21. Sad (Interlude) (0:11)
  22. Special / Can't Be Stopped (7:55)
avatar van Kos
Kos
Blijft leuk om te horen hoe Got til its Gone zo'n overduidelijke Q-tip productie is haha.

avatar van lennon
Don Broccoli schreef:

Mijn opmerking (als witte man) over een wit mannenbolwerk was bij nader inzien niet zo handig, maar had geen racistische intentie. Het was wel licht provocerend bedoeld, maar ik had hem beter achterwege kunnen laten. Ik heb de indruk dat muziek van vrouwen en van zwarte artiesten hier over het algemeen relatief laag scoort. En dat (in mijn ogen) doodnormale mannenbands juist relatief vaak hoge scores toebedeeld krijgen. Dat contrast schiet mij regelmatig fel in het oog, en in dit geval leidde dat tot mijn reactie. Maar ik heb er geen studie naar gedaan, dus ik had me wellicht beter minder zwaar kunnen uiten.

Het is mij niet opgevallen, maar het zou natuurlijk zomaar kunnen. Wel fijn dat je m even onderbouwd zo.

Het mooie van muziek is wel dat ieder het anders beleefd, Jij vind het een meesterwerk, ik vind m vooral heel goed, en anderen vinden het niks. En dat maakt muziek zo leuk.

Wat ik wel jammer vind, is dat Janet hierna dit niveau nooit meer heeft gehaald met de opvolgers.

avatar van fluidvirgo
Misschien wel haar beste plaat, nergens anders komt ze zo dichtbij.
Was een aardige Janet-fan in de jaren '90, dus dit album had ik bij release vrijwel direct in de kast liggen. Vanaf de eerste draaibeurt sprong de song Empty er bij mij direct uit en 30 jaar later is dat onveranderd. Die track was zijn tijd eigenlijk ver vooruit, zeker als je luistert naar al die wilde 808 beats die tegenwoordig een beetje de standaard lijken te zijn geworden.

avatar van StefanK
Eén van de weinige albums uit de jaren '90 waar ik van begin tot eind geboeid naar kon luisteren. En 29 jaar later doe ik dat nog steeds. Een waar meesterwerk, dit album.