Trentemøller - Into the Great Wide Yonder (2010)

Denemarken
Electronic / Rock
Label: In My Room

1. The Mash and the Fury (7:01)
  2. Sycamore Feeling (6:06)

met Marie Fisker

3. Past the Beginning of the End (6:20)
  4. Shades of Marble (5:54)
  5. ... Even Though You're with Another Girl (4:53)

met Josephine Philip

6. Häxan (5:11)
  7. Metamorphis (2:05)
  8. Silver Surfer, Ghost Rider Go!!! (4:23)
  9. Neverglade (4:33)

met Fyfe Dangerfield

10. Tide (7:45)

met Solveig Sandnes

avatar van vlsander
Komt er een nieuwe trentemoller! Verlangen is groot!

Ein-de-lijk!

Geweldig nieuws!

avatar van John Doe
Hij zegt meer instrumenten en analoge middelen gebruikt te hebben dan voorheen om een organischer en warmer geluid te bereiken.
De clip voor het tweede nummer: 'Sycamore Feeling'.

avatar van Arrie
Inderdaad een erg warm en organisch geluid, maar dat vond ik ook al van z'n debuut eigenlijk. Vind het wel een mooi nummer, belooft veel goeds. Het blaast me niet zo weg als sommige dingen van het debuut maar het is gewoon een erg degelijke track.

avatar van Lennart_M
Een stuk subtieler vind ik deze. Ik ben nu nog meer benieuwd naar de rest.

avatar van barrett
Hier kijk ik ook echt naar uit maar het is nog zo lang ...

avatar van T.O.
Arrie schreef:

Ik vind er niks aan.

avatar van VanDeGriend
Ik vind het prima klinken. Ben benieuwd hoor.

avatar van Oepsje
Ook ik vind sycamore feeling erg lekker klinken!
4 juni is het voor we het in de gaten hebben

avatar van Ramonr
Ow, tof! Hier kijk ik zeker naar uit. Eindelijk weer een volledig album van deze man.

twnmrs
Sycamore Feeling doet het album al heel wat beloven!
Ik ben altijd erg onder de indruk van Trentemøller, vooral van de wat relaxtere "luistermuziek" die hij maakt. Ik hoop dus dat ik vooral dat kan verwachten. Iemand een idee wat trentemoller zelf heeft gezegd van dit album?

Edit:
www.conzoom.com | smart audio shopping | hosted by mp3 mart
Kun je voorbeluisteren en voorbestellen.

Die samples klinken goed

Ik vind de zang wel een beetje prominent aanwezig, hoop dat dat uiteindelijk toch zal meevallen.

avatar van Arrie
Ik wil eigenlijk sowieso geen Trentemoller met zang.

avatar van hawkins
Op de site van het label kun je wat overzichtelijker samples beluisteren.

Arrie schreef:
Ik wil eigenlijk sowieso geen Trentemoller met zang.

Van mij hoeft het ook niet zo eigenlijk. Ben sowieso niet zo benieuwd meer naar dit album op de een of andere manier.

Nah, herman hoe kan dit opeens?

Lukk0
Ik ga hem uiteraard ook wel luisteren, maar ik heb ook wel een beetje het idee dat deze in verhouding tot The Last Resort nogal tegen gaat vallen. Ik hoop dat dit gevoel ongegrond blijkt, een echte goeie electronica-plaat (daar valt Greg Haines bij mij niet onder) heb ik dit jaar nog niet gehoord.

Freekje schreef:
Nah, herman hoe kan dit opeens?

Voorgevoel. Een single die prima klinkt, maar me niet raakt. Maar we zullen zien. Ik negeer verder alle voortekenen, lekjes, ed. en laat het album wel over me heen komen als het er eenmaal is.

Ach jah, na de samples gehoord te hebben ben ik ook een beetje bang. Maar goed we zullen zien.

Coffee
Trentemøller gaat voor akoestische geluiden, oehhh. Youtube linkje van Sycamore Feeling klinkt wel nice.

avatar van djarend
Verrassend goed nieuwe plaat. Niet totaal anders, maar hij durft zeker wat nieuwe dingen te doen. Iets meer vocalen enzo, maar af en toe blijft het heerlijk knetteren en knisperen.

twnmrs
Na één keer luisteren durf ik het al een 4,0* te geven.
Erg meeslepend album. Emotioneel, Rustgevend en Trentemøller.
Ik denk dan ook dat het nog gaat stijgen met 1,0* of 0,5*

avatar van Lost
net op de luisterpaal... Klinkt goed, afwisselend, instrumentaal, zang...

avatar van vlsander
Trentemoller slaagt wel een beetje een andere weg in. De muziek wordt eenvoudiger, rustiger en instrumentaler. Klinkt allemaal goed, maar weet niet of het dezelfde impact als een Last Resort gaat hebben.
Voorlopige favoriet is voor mij het meest dansbare Shades of Marble.

avatar van FlyLo
De "dance" ontgaat me momenteel. Eerder electronic/pop. Verder is het allemaal veel te zoet (met name Everglade en Tide), te makkelijk en daardoor saai (vooral richting het einde).

avatar van vlsander
Kan u volgen hoor Flylo. Buiten Shades of Marble staat er weinig dansbaars op. Het is idd allemaal een stuk gemakkelijker, maar ik vind het daarom niet noodzakelijk saaier. Het was natuurlijk ook niet gemakkelijk op The Last Resort te overtreffen...

Tot nu toe vind ik alleen de eerste track sterk, misschien dat de rest nog komt.

tuktak
oei oei mooie plaat geworden dit. mooier dan the last resort ook wat mij betreft. meer uitgebalanceerd en een stuk meeslepender. alle minimalbliepjes (hebben hun beste tijd gehad) zijn vervangen voor een veel warmer en organischer klankenpalet. er valt genoeg te ontdekken ook. the last resort was technisch en melodieus een mooie plaat, maar miste bij mij net de extra beleving, deze plaat heeft dat wel. trentemoller blijft bij zichzelf maar weet toch te vernieuwen en te verbeteren.