Crystal Castles - Crystal Castles (II) (2010)

Canada
Electronic
Label: Fiction

1. Fainting Spells (2:43)
  2. Celestica (3:47)
  3. Doe Deer (1:37)
  4. Baptism (4:12)
  5. Year of Silence (4:53)
  6. Empathy (4:11)
  7. Suffocation (4:02)
  8. Violent Dreams (4:35)
  9. Vietnam (5:08)
  10. Birds (2:30)
  11. Pap Smear (3:42)
  12. Not in Love (3:33)
  13. Intimate (4:45)
  14. I Am Made of Chalk (3:09)
Wat een lekker ruig nummer is Doe Deer zeg Ben best benieuwd of dit net zo'n spannend album word als het debuut..

Luister er nu al naar, en Sigur Rós word gesampled in Year Of Silence.. Belachelijk trouwens dat dit nu al weer gelekt is..

Woei! Benieuwd!

avatar van Smiechtel
Keertje geluisterd, hij is awesome!

Inderdaad weer erg vet, geluid is wel wat verandert sinds de vorige plaat, klinkt allemaal iets duisterder.

avatar van gemaster
Is het alweer gelekt? Leuk! Zag vorige week pas dat ie uitkwam en nu kunnen we dus al luisteren.

avatar van sander.
Doe Deer: WTF? Geweldig! Tweede helft van t album is wat minder, eerste helft is heerlijk futuristisch en niet helemaal te bevatten.

echt een heerlijk album, inderdaad de eerste helft beter dan de tweede helft. Maar echt, Doe Deer, wat een nummer en dan ook Year of Silence met die Sigur Rós sample superlekker, het laatste nummer vind ik ook erg goed, die stem is zo heftig!
5 sterren

spherepeer
Fijne plaat, heb hem tot nu toe 4 of 5 keer geluisterd zonder dat het ging vervelen. Mocht dat zo blijven, dan gaat deze zeker nog wel omhoog naar 4.

Ik word hier een stuk blijer van dan van het debuut. Ook al zorgt dit ook voor een oorblessure als je niet oppast.

avatar van barrett
Is dit de echte naam van deze plaat? De vorige had ook dezelfde naam daarmee....

(verwijderd)
Haha ja lekker verwarrend hea! Maar inderdaad dit is de juiste naam.. Blijft een heerlijk overstuurde cd, met Baptism als het hoogtepunt (voo mij..)

avatar van McSavah
Die tikjes op Celestica zijn wel irritant...

CornelisV
Empathy heeft echt een heerlijke beat! Klinkt wat gepolijster en duisterder dan het origineel. Gelukkig komen de gestoorde nummers à la 'XXZXCUZX Me' ook nog terug zoals 'Doe Deer'. Deze gaat nog zeker vaker gedraaid worden .

avatar van gherdt
Of ik hier net zo van ga houden als van de eersteling weet ik nog niet. Maar het energieke kitschelectroduo maakt wederom een aanstekelijke raveplaat vol gekkigheid, bliepjes en hitpotentie. Baptism is tot nu toe mijn absolute hoogtepunt, wat een knaller!!!!

Uitstekende plaat weer, dit, maar hij haalt in mijn ogen niet het niveau van de vorige Crystal Castles - die was over de hele lijn goed, deze heeft een paar uitschieters en vervalt in mijn ogen te snel in "meer van hetzelfde". Nu, ik blijf fan, zoveel is zeker

avatar van gherdt
Valt me na geconcentreerde herbeluistering toch een klein beetje tegen. Prima dat ze geen carbondoordrukje van de eersteling hebben gemaakt maar ik mis toch het opruiende karakter van dit zootje ongeregeld een beetje. Nu staan er teveel inwisselbare electronische kabbelnummertjes tussen helaas.

avatar van djarend
Zéér overrated vind ik, maar goed, wie ben ik, kan er niet naar luisteren en kom er niet doorheen. Daarom ook maar geen beoordeling want ben niet zo'b anti-stemmer. Overigens klopt de releasedatum niet, heb hem al sinds vorige week in de winkel liggen.

In tegenstellinge tot djarend vind ik het echt een topper en luistert het heerlijk weg.

Wel moet het soort muziek je inderdaad liggen en er zijn volgens mij vrij veel mensen die er niet veel aan vinden. Maar goed, ieder zijn eigen ding.

Ik heb geprobeerd vergelijkbare muziek te vinden, maar dat is nog niet gelukt. Suggesties zijn dus meer dan welkom!

tip_of.yourstar
Johan24 schreef:

Johan, probeer eens Kap Bambino, een Frans duo dat zeker in het CC-straatje past.

Deze tweede cd van Crystal Castles bevalt me overigens erg goed. In vergelijking met de eerste is deze donkerder en subtieler en hij heeft ook meer tijd nodig om tot z'n recht te komen. De nummers die me meteen bevielen zijn Celestica en Year of Silence (met de Sigur Ros-sample).

avatar van Phenix
Vind het een zeer krachtig album. Wel iets zwarter als de vorige plaat maar dat is zeker niet negatief ! Anders als de vorige maar zeker niet slechter. Violent dreams vind ik echt het beste nummer ! Hun vorige cd was voor mij DE cd van 2008 en het ziet er naar uit dat de nieuwe mijn favoriet van dit jaar wordt !

avatar van Yamato
Ik vond het debuut eigenlijk niet zo heel erg goed, alleen Black Panther vond ik ronduit geniaal. Staat op dit album een plaatje zoals die?

avatar van Dridge
Gezellige hoes hoor

avatar van De Daniël
Ze zijn duidelijk niet erg begaafd in het verzinnen van een plaattitel.

avatar van Yamato
Ik vind het wel wat hebben om je eerste twee albums dezelfde naam te geven die ook nog eens gelijk is aan je bandnaam.

avatar van MusicFreak
Ik vind Baptism toch wel een lekker nummer , vooral door de muziek.

avatar van sander.
MusicFreak schreef:
Ik vind Baptism toch wel een lekker nummer , vooral door de muziek.

... verklaar je nader?

avatar van BZN
BZN
hahahahaha ok is dit een grap hieronder? want dit vind ik erg grappig
dank je musicfreak!

avatar van Jannemanneke
Al veel over gehoord en gelezen en dan toch dit album als eerste kennismaking gekocht en vind het heerlijke muziek....

avatar van AstroStart
Wat een herrie. Het eerste album was nog te pruimen - vooral door het meesterlijke Vanished - maar dit album is gewoon irritant. Nee, geen fijne luisterervaring.