Ozzy Osbourne - Scream (2010)

Rock / Metal
Label: Epic

1. Let It Die (6:05)
  2. Let Me Hear You Scream (3:25)
  3. Soul Sucker (4:34)
  4. Life Won't Wait (5:06)
  5. Diggin' Me Down (3:29)
  6. Crucify (6:03)
  7. Fearless (3:41)
  8. Time (5:30)
  9. I Want It More (5:36)
  10. Latimer's Mercy (4:27)
  11. I Love You All (1:01)
  12. Hand of the Enemy * (3:41)
  13. One More Time * (3:07)
  14. Jump the Moon * (2:53)
  15. Bark at the Moon [Live] * (4:29)
  16. Let Me Hear You Scream [Live] * (3:25)
  17. No More Tears [Live] * (7:18)
  18. Fairies Wear Boots [Live] * (6:35)
Ducoz schreef:
Volgens de site isie vandaag uitgekomen

Volgens zijn site komt hij 22-6

avatar van master-rens
Klopt, de afgesproken datum van 17-6 maar het werd later uitgesteld...

Rizz
Life won't wait, apart nummer, heel anders dan dat ik van hem verwacht ben.

avatar van Von Helsing
Beter dan verwacht, zo op het eerste gehoor zeker een 4 waard.

Complete album wordt in zijn geheel gestreamd via de officiele site.

avatar van Darkzone
Praten gaat al moeizaam voor Ozzy, als je zijn reallife soap mag geloven. Hoe is dat qua zingen tegenwoordig?

Von Helsing schreef:
Beter dan verwacht, zo op het eerste gehoor zeker een 4 waard.

Complete album wordt in zijn geheel gestreamd via de officiele site.

Ik heb gezocht maar op de Ozzy site vind ik behalve de single niets wat ik kan luisteren ;p

avatar van Nicholas123
De Myspace pagina van Ozzy bedoelt ie.

Nicholas123 schreef:
De Myspace pagina van Ozzy bedoelt ie.

Thanks, ik luister nu. Klinkt lekker.

Rizz
Ik weet niet waarom ik de muziek achter Ozzy altijd te perfect gespeeld vind om écht te kunnen waarderen. Misschien omdat ik er persoonlijk geen gevoel in kan ontdekken.
De zang van Ozzy valt me dit keer mee, klinkt erg goed.

Favo's zijn: Let It Die, Life Won't Wait, Diggin' Me Down.

Time en I Want It More zijn twee sterke nummers.

avatar van ozwald
mooi, die is ook weer binnen!

avatar van Eddie
Ben hem nu voor het eerst aan het luisteren.is geen no more tears, maar om nu te zeggen dat hij enorm tegenvalt, nee dat ook weer niet. zo op het eerste gehoor mis alleen wel het geweldige gitaar spel van Zakk Wylde. Ik denk dat ik met deze plaat voorlopig wel weer ff zoet ben. Op naar de plaatselijke cd-boer volgende week dinsdag.

Snel binnenhalen ! Hopen dat hij het waard is.

Ik ben nu bij nummertje 5 maar ik vind hem best goed eigenlijk! Beter dan Black Rain.

Ik vind hem behoorlijk goed. Nog een paar keer luisteren en dan stemmen.

KrustyKrab schreef:

Zo op het eerste gehoor vind ik hem juist wat minder dan black rain. ik mis de echte killer riffs zoals wylde en vroeger rhoads. Zeker geen slechte plaat, maar ik twijfel of ik hem goed genoeg vindt om ook aan te gaan schaffen.

avatar van master-rens
Na eerste luisterbeurt vind ik het album maar matig klinken.
Het gitaarwerk is vrij saai, de teksten zijn niet veel aan, de composities zijn ongeïnspireerd, nee gaat hem niet worden voor mij ben ik bang

avatar van ozwald
kom, kom, niet te snel afschrijven!

mijn eerste bevindingen waren ook niet louter positief maar na een paar keer beluisteren begint ie wat te beklinken en wordt ie beter en beter.

behoorlijk afwisselende cd met harde stampers en ook wat rustiger werk erop. Gitaarspel van Gus vind ik ook niet verkeerd.

avatar van Eddie
met Ozwald eens. na meerdere luisterbuerten begint het kwartje toch wel te vallen. Ik heb de plaat pas een keer of 5 gehoord maar ik begin hem wel steeds leuker te vinden. ik geef hem voorlopig 3,5*.

Zeker het nummer Diggin me down is een ware topper, lekker veelzijdig en mooi door ozzy gebracht.

avatar van master-rens
Dat maakt me blij. Ik wil het leuk vinden
Ik zal hem nog een aantal luisterbeurten geven en dan kijken of die inderdaad beter gaat klinken dan.

geïnspireerd door je avatar

geïnspireerd door je avatar

blijft lachen

YouTube - Ozzy Osbourne on Beavis and butthead

ja lap

5 minuten geleden op je linkje gedrukt en nu zit dat nummer in mijn kop.

Snel die plaat (vinyl nog hier) es afspelen voor het slapengaan.

avatar van Goldhand
"Vanaf 22 juni te koop"

Heb hem al gekocht bij FRS, dus dat klopt niet helemaal

avatar van master-rens
Is ie ook ergens verkrijgbaar op vinyl?

avatar van SjakBrouwer
Ozzy keeps on Rocking! Weer een prachtig plaatje dat begint met het pakkende 'Let it die' (wat eigenlijk gewoon een opsomming van woorden is, maar Ozzy komt er erg goed mee weg) gevolgd door een schreeuwnummer getiteld 'Let me hear you scream', waar je al snel met mee zingt; ideaal voor de live-shows. 'Soul Sucker' is wederom een pakkend deuntje en het geeft een ideaal beeld van de kunsten van nieuwe gitarist Gus G, gevolgd door 'Life won't wait' wat op deze plaat een van rustigste werken is (normaal heeft ozzy er wel een ballad of 2 bij zitten) geschreven door Ozzman vanwege de ziekte van zijn vrouw en zijn eigen ongeluk een aantal jaren geleden. 'Digging me down' is dan meteen een verzoek dat rechtstreeks naar Jesus Christus gaat, om de wereld beter te maken. 'Crucify' geeft een mooie omschrijving van verraad weer waardoor het volgende nummer 'Fearless' op mij over komt als een wraak-nummer. 'Time' is bijna het zelfde nummer als het even rustige Life won't wait, beide nummers zijn voor de zelfde redenen geschreven. 'I wan't it more' is een kei hard ragnummer, voor de mensen die nooit genoeg hebben. 'Latimer's mercy' is in mijn persoonlijke mening het minste nummer van dit album maar het korte bedankje naar de fans getiteld 'I love you all' sluit voor mij het album perfect af. Het is geen 'Blizzard of Ozz' of 'No More Tears' maar het nieuwste werk van Ozzy mag er weer wezen!

avatar van Sinner
Middelmatig, net zoals Black Rain. Plaatje gaat het ene oor in en het ander net zo makkelijk weer uit, zonder dat er iets blijft hangen. Het klinkt allemaal zo kunstmatig, emotieloos - lijkt er haast op alsof de songs zo ergens van een lopende fabrieksband afgerold komen en door ieder willekeurig muzikant ingespeeld zouden kunnen worden. (het maakt dan ook geen hol uit of er nu een nieuwe gitarist in de band zit of niet - iets van een eigen smoel of geluid heeft Gus G hier in ieder geval niet).

Niet dat alles zo dramatisch slecht is - maar echt warm krijg ik het er niet van. Daarvoor klinkt het allemaal te gewoontjes. Het is best wel genietbaar zo af en toe (en met name songs als Crucify of Digging Me Down) en Ozzy klinkt op zich best redelijk (en zorgt met zijn toch unieke stemgeluid dan ook voor het enige herkenningspunt) maar verder dan een 2,5 kom ik niet. Eventueel zou het nog een 3'tje kunnen worden maar daarvoor moeten de nummers eerst nog wat bezinken.

Ik vind er ook niet veel aan. Het geluid is te zwaar, gekunsteld en te gelikt. Het hele album is vooral lawaaierig. Ik ben het dan ook eens met Sinner's eerste alinea hierboven. Ozzy's stem klinkt ook weer erg onnatuurlijk, vals zingt hij toch wel dus laat die stem gewoon zoals die is.

Te weinig gitaarsolo's is me ook een doorn in het oog, uh.. oor.

Toch is 'Life Won't Wait' het enige nummer dat écht slecht is.

avatar van Edwynn
Een plichtmatig product. Dat is het. Muzikaal heeft Ozzy het spectrum niets meer te bieden.

avatar van master-rens
Begin deze plaat steeds meer te waarderen.

Soul Sucker is wel echt een lekkere rampestamper. Tweede luisterbeurt, ik vind hem prima!

master-rens schreef:
Begin deze plaat steeds meer te waarderen.

Same here