Makaveli - The Don Killuminati: The 7 Day Theory (1996)

Label: Death Row

1. Intro: Bomb First (My Second Reply) (4:56)

met E.D.I. Mean en Young Noble

2. Hail Mary (5:09)

3. Toss It Up (5:06)

met Danny Boy, K-Ci & Jojo en Aaron Hall

4. To Live & Die in L.A. (4:33)

met Val Young

5. Blasphemy (4:38)
  6. Life of an Outlaw (4:55)

met Outlawz

7. Just Like Daddy (5:07)

8. Krazy (5:15)

met Bad Azz

9. White Man'z World (5:38)
  10. Me and My Girlfriend (5:08)
  11. Hold Ya Head (3:58)

met Tyrone Wrice

12. Against All Odds (4:36)
Nee ik ook niet.
1Snoop zat in een krappe situatie met z'n murder trial en toen bij een rechtzaak moest verschijnen moest Dr dre getuigen,maar kwam niet opdagen.
Snoop was erg goede vriend van 2pac,eerste punt van frustratie.
2 2pac is een snelle werker,hij kan het niet hebben als andere niet zijn snelheidslevel match. Vandaar zijn fustratie op de set van Gang Related want hij wou alles het liefst alles in een 1shot terwijl de andere acteur meerdere wou.Dr Dre was een slomme werker.hij had al jaren niks gedropt en dan ineens droppen ze california love waarvan pac geen greintje propz krijgt,dat vond ie niet eerlijk.
3 En dan word Snoop voor een blok gezet met Doggfather als Dr dre the deathrow family verlaat. Het is mede door de Loyalty van 2pac aan dethrow dat hij boos is geworden. Ik denk sterk dat Suge hem heeft opgefokt net als mensen dat deden in de gevangenis bij hem door te zeggen dat "biggie hem beschoot." Door de shooting houd hij niet meer zo van "verraders".

Mezelf
Dr. Dre is dacht ik degene die het minste respect kreeg voor California Love. En verder is het Dr. Dre geweest die Death Row op de map zette, waarvan 2Pac later weer profiteerde.

En verder vind ik het nog geen redenen om iemand zo aan te vallen op een track. Ik denk zelfs dat dit puur en alleen is gedaan omdat Dr. Dre Death Row verliet en iedereen dit zag als "verraad".

Klopt helemaal

avatar van MJ_DA_MAN
Klopt geen reet van, het is bullshit dat Dre verantwoordelijk is geweest voor 2Pac's status als rapper. 2Pac die profiteert van Dre via Death Row . Je bent zo'n beetje de koning van de slechte argumenten aan het worden.

RedLightCityBoy
Alleen zonder Dr. Dre was All Eyez On Me nooit zo'n succes geworden. Niet dat hij alles produceerde maar hij was wel een van de vaste mannen van deathrow achter het album. En om Dr. Dre na vertrek bij Deathrow dan te 'dissen' in To Live and die in L.A. Hij was jaloers op Dr.Dre omdat hij de droom van Tupac (een eigenlabel te hebben) wel waar maakte en Tupac niet. Verder was Suge Knight na het vertrek van Dr.Dre ook even de wegkwijt want veel succes hadden ze daarna niet meer. Dat zag Tupac gebeuren dus hij diste Dr. Dre in totale jalozie

avatar van Kill_illuminati
Dr Dre heeft maar 2 tracks geproduceerd op "All Eyez on me" dat zijn "california love Remix" en Can't C me die tevens samen is geproduced met George clinton.

RedLightCityBoy
Ik zei daarom ook: Niet dat hij alles produceerde maar hij was wel een van de vaste mannen van deathrow achter het album.

avatar van Kill_illuminati
in "Against All Odds" verteld 2pac het hele verhaal achter de 1994 beschieting en ook daarbij alle mensen die erbij betrokken waren.

RedLightCityBoy
Als je Resurrection kijkt zie je dat de daders uit de zaak van '94 al zijn opgepakt en hij biet zijn verontschuldigingen aan, aan o/a Dr.Dre. Maar daar ging het in 1e instantie niet over maar goed

avatar van No Surrender
Echt waar? Ik heb dat niet gezien.

Mezelf schreef:

Nee, Pac zei zelf dat die niet blij was dat Dre's album zo lang duurde, en hij was belangrijke getuige voor Snoop ofzo, maar dat deed die niet. Maar zonder Death Row was Pac er ook wel gekomen, zo belangrijk was Death Row niet voor Pac.

RedLightCityBoy
Dat betwijfel ik, niet dat hij het talent niet had, maar hij had bij veel underground labels geen goede naam, en commerciële labels namen hem niet aan vanwege de sound. (op deathrow na dan)

avatar van Kill_illuminati
Ruthles wou hem anders ook hebben alleen Deathrow offerde hem meer of eerder.
Alles klopt gewoon aan "against all odds", 1 van de beste disstracks in mijn opzichten .2nd round K.O is voor mij nog de beste,dikketrack trouwens.
Ik vind word trouwens hier niet gedaandat je "I gave you power en My and my girlfriend niet kan vergelijken met elkaar

Trouwens is er nog een odere rap track genaamd Bonnie & Clyde?
want pac zegt "96 Bonny and clyde" plus the fact dat Em's versie Bonny & clyde '97 heet.

avatar van No Surrender
Ja Ruthless wou Pac ook hebben. En ik ben ervan overtuigd dat als Death Row er niet was geweest, een ander groot label was langs gelopen.

RedLightCityBoy
Oke Ruthless was dan de enige want als je Resurrection kijkt zie je dat hij echt niet geliefd was bij grote labels. En niet dat Ruthless erg groot was (wel voor hip-hop maar niet altijd voor de bilboard)

avatar van gweah
Dit vind ik stiekem een erg lekker album.
Ik heb me altijd afgevraagd waarom ze na zo'n megaproject als All Eyez On Me ze zo'n low budget afgeraffeld album als dit hebben gemaakt. Ik bedoel dit was niet echt een postuum project of zo toch??
Weet iemand dit?

Dit bedoel ik trouwens niet negatief want zoals ik al zei, ondanks het duidelijke low budget & haastwerk gehalte, vind ik het een heerlijke plaat. Zo vurig als hier vind ik Pac echt vet, volop namen droppend, vuurspuwend, heerlijk.

avatar van gweah
Duidelijk.

E.Norton
Nog even over Death Row, was Suge Knight niet degene die het label opzette? ipv Dre?
Of werd Dre later afgeperst door Suge. kan ook he die man is een beest

CaliLove
Death Row is destijds opgericht door Suge Knight en mede opgericht door Dr.Dre....

Zalig album gewoon, het heeft echt een mysterieuze sfeer. De producties zijn weer om te smullen evenals 2Pac's diepe raps. Je voelt gewoon de pijn in zijn stem als hij rapt.

Het is niet het Thuglife-gedrag maar de diepe teksten met emotie die 2Pac zo een heerlijke rapper maken. Enig in z'n soort, altijd al gevonden.

Ook zijn band met God komt weer naar voren...Het raakt me altijd weer als hij om vergeving vraagd aan God...

Goed album met zuivere teksten,

Heel wat anders dan All eyez on me
maar dit album is zeker beter qua teksten dan AEOM!

avatar van Rhythm & Poetry
Sorry Kill_illuminati, maar tot op heden vind ik ook hier te weinig aan, maar omdat het al een tijd geleden is dat ik de plaat heb opgezet zal ik binnekort weer eens proberen. 2Pac kan me tot op heden niet voldoende boeien, vind hem qua lyrics zeer overschat en zijn stem kan ik zo nu en dan waarderen, maar dan niet te lang. Hier staan dan weer wel producties op die mij beter liggen.

Rhythm & Poetry schreef:

Ik waardeer hem meer om z'n delivery & flow.

avatar van No Surrender
Blasphemy, komt in mijn top 5 beste Pac nummers ooit. De intro, is erg creepy. Tekstueel is Tupac op zijn best, en het refrein klinkt ongeloofelijk lekker. Dit album nooit helemaal geluisterd, tot aan vorige week. Toen ik vond, dat ik hem toch moest kennen. Gedownload, en van me stoel gevallen, zo goed is die. Krijgt gelijk een plaats in mijn Top 10, veel beter dan All Eyez on Me.

avatar van Kill_illuminati
Hier staat een erg mooi artikel over de making van het album. Ik heb het al eerder gepost alleen toen was het nog niet zo uitgebreid.
The Don Killuminati: The 7 Day Theory - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

Conclusie: Tupac zorgde voor een groot deel voor de producties.

avatar van Kos
Kos
4,01? .

t-h-y-$
RedLightCityBoy schreef:

Death Row was alleen belangrijk voor 2pac omdat suge kinght zijn borg betaalde zodat ie uit de gevangenis kon komen.
daarvoor zat hij bij Interscope waar onder andere Me Against The World op uitgebracht is, voor mij zij beste album

avatar van Kill_illuminati
Het nummer Life of an outlaw vind is momenteel m'n favoriet, mede dankzij de opbouw en veranderingen in de beat maken ver na dat dit het nummer van het album is. De afwisseling van nummers op de tracklist vind anders dan andere erg goed in elkaar zitten en aardig geslaagt. Ik vind het tweede deel sterker dan het eerste deel van dit album.

Vele nummers op dit album hebben een unieke productie, daarnaast een 2pac die als een dolle stier rapt zoals hij nooit eerder heeft gedaan. Elke nummer weet hij volop boiend te dragen, maakt het er naar dat dit m'n nummer 1 volopig blijft.

avatar van sanchez
blasphemy blijft voor mij een van mijn favoriete tracks van Pac ever! kan er niet genoeg naar blijven luisteren.

hoewel sommige hierboven zeggen dat het wat low budget gemaakt is etc. ik vind dit album vele malen beter dan All eyez on me bijvoorbeeld