OutKast - ATLiens (1996)

Label: LaFace

1. You May Die (Intro) (1:05)

met Trina Broussard en Joi & Whild Peach

2. Two Dope Boyz (In a Cadillac) (2:46)

met Screechy Peach

3. ATLiens (3:50)
  4. Wheelz of Steel (4:03)
  5. Jazzy Belle (4:12)

met Jazzyfatnastees

6. Elevators (Me & You) (4:25)

met Sleepy Brown

11. Decatur Psalm (3:58)

met Big Gipp, Trina Broussard, Cool Breeze, Joi en Tamara & Whild Peach

12. Millennium (3:09)

met ShaJuanna Edghill

13. E.T. (Extraterrestrial) (3:07)
  14. 13th Floor / Growing Old (7:50)

met Witchdoctor

15. Elevators [ONP 86 Mix] (4:36)

met Sleepy Brown

16. Two Dope Boyz (In a Cadillac) [Instrumental] * (2:43)
  17. ATLiens [Instrumental] * (3:45)
  18. Wheelz of Steel [Instrumental] * (4:02)
  19. Jazzy Belle [Instrumental] * (4:14)
  20. Elevators (Me & You) [Instrumental] * (4:20)
  21. Ova da Wudz [Instrumental] * (3:44)
  22. Babylon [Instrumental] * (4:24)
  23. Wailin' [Instrumental] * (1:55)
  24. Mainstream [Instrumental] * (5:15)
  25. Decatur Psalm [Instrumental] * (3:52)
  26. Millennium [Instrumental] * (3:07)
  27. E.T. (Extraterrestrial) [Instrumental] * (3:12)
  28. Growing Old [Instrumental] * (5:16)
  29. Elevators [ONP 86 Mix - Instrumental] * (4:36)
Deze outkast cd heb ik in m'n bezit en het is een vrij aardige plaat. Dit behoort tot hun vroegere werk en dateert al van 1996. Outkast heeft een erg speciale stijl, je bent ervoor of juist niet. Persoonlijk vind ik het mengelen van allerhande muziekgenres maar dwaas maar outkast doet dat erg goed. Deze cd bevat aardige songs , al kan ik me de indruk er niet van ontdoen dat op een gegeven moment de songs erg op elkaar beginnen te lijken. En dat kan toch niet de bedoeling zijn.

Travisaholic!
Dit is een van de beste hip hop-platen die er zijn. ATLiens werkte destijds verslavend op me, kon er uren naar luisteren zonder dat de verveling toesloeg. Ieder nummer heeft iets bedwelmends.

avatar van Jordy
Op veel plaatsen (maar helaas nog niet overal) van de geweldige kwaliteit van het volgende Outkast album. Een geweldige stap voorwaarts na het grappige (beetje wannabe-gangster) debuutalbum.

avatar van BoordAppel
Stapje voorwaarts op Southernplayalisticadillacmuzik (blijft een heerlijke titel ). Vooral goed te horen hoe die eigen Outkast sound hier in zijn tienerjaren is en op Aquemini echt volwassen is geworden. Tegen het eind zakt het wat in maar dan hebben we al geweldige nummers gehad zoals Atliens en Elevators (Me and You).

Jazzy Belle kende ik al voor ik deze plaat eindelijk vond maar de versie die hierop staat is net wat anders. Gebeurd niet vaak maar de remix is in dit geval beter, een wat warmer en voller geluid. Jammer dat die niet op dit album staat.

avatar van thomzi50
Zeer prima album hoor. Hier is Outkast nog niet zo bekend en nog niet zo gehyped en dat komt de muziek ten goede. 3.5

Ik vind dit wel de beste outkast, een prima geheel, allemaal lekkere nummers eigenlijk en dan vooral two dope boyz, atliens en elevators, maar de rest mag er ook zeker wezen. 5*

Vandaag weer 2 keer geluisterd, blijft een geweldig rustig album, ik vind deze beter dan Aquemini.

avatar van 2kings
Blijft mooi om te zien hoe ze "back in the good old days" nog lekker standaard word-lettertypen (mét effect) gebruikten voor 't artwork.

avatar van Cath
Ik ben zo dom!!! ik dacht steeds, waarvoor heet het ATLiens, en waarvoor met hoofdletters..
Nou, laat ik je gerust stellen, ik ben er eindelijk achter.

@ Cath
Nou waarom staat dat AT ervoor dan..?:P Ik weet het niet..:P

avatar van BoordAppel
ATL = Atlanta

Pauper
Heel leuk plaatje, vind niet elk nummer even geweldig maar ben wederom onder de indruk. Mijn evaring met Outkast is dat ik plaatje wat vaker moet draaien om de muziek te voelen, dat ga ik ook zeker doen!

Pauper
ik heb ff de gastartiesten toegevoegd... dope album btw

avatar van luc011190
Now throw your hands in the ai(e)r

Eén van de, zo niet dopeste, beats die ik ken.

Sterk album van mijn grootste idolen!Een 5!!!

avatar van Den7482
Geweldig album, heerlijke spacefunk! Samen met Aquemini het beste album van deze heren. Jammer dat ze na Aquemini wat meer uit elkaar gingen groeien, wat niet echt voordelig heeft gewerkt.

Mijn favoriete Outkast album, funky shit!
En ik weet niet wat ik moet kiezen als beste tracks man, dit is zo een album waar je gewoon geen tracks kan skippen!

avatar van J.M.
is deze cd ongeveer in dezelfde stijl als Aquemini, want dan moet ik deze zkr hebben????

avatar van Kos
Kos
Nee, niet echt dezelfde stijl, wat meer richting 'gebruikelijke' hip-hop.

avatar van J.M.
maar wel de moeite waard om te kopen??

avatar van Niek
J.M. schreef:
maar wel de moeite waard om te kopen??

avatar van J.M.
Ik heb hem inmiddels best vaak geluisterd, maar deze cd komt niet aan het niveau van Aquemini. Vooral kwa beats vind ik zijn opvolger beter. Tekstueel vind ik dit album wel goed in elkaar zitten, misschien wel beter als Aquemini.
Atliens, 13th Floor / Growing Old en Babylon zijn m'n favoriete nummers.

avatar van Niek
J.M. schreef:
13th Floor / Growing Old
Wat een prachtig nummer is dat toch!

headup
lekker relaxte hip hop. Niet dat lijpe gangstergedoe van tegewoordig en die blingblingbullshit. Dit is tenminste echte hip hop, en tevens is Outkast ook de enige hip hop die me kan boeien.

Social_Mask
Leuk album dit. Echte uitschieters heb ik nog niet, maar Jazzy Belle vond ik wel erg goed. Ik geef hier nu 4* voor. Ik vind vooral de producties erg lekker.

Mezelf
thomzi50 schreef:

Dus als de media veel aandacht aan Outkast besteed word hun muziek slechter? Als jij dat vind....

Beste Outkast album vind ik, zijn zeker wel meer goede albums maar dit heeft toch wel een speciaal plekje. 4 sterren.

avatar van Dociz
dit album is zo relaxed! Glaasje whisky erbij..

Aquemini is wel nr 1 voor mij, aangezien ik lang niet altijd in de stemming ben voor whisky

avatar van thomzi50
Mezelf schreef:

Nee, dat zeg ik ook helemaal niet. Ik vind het hun muziek alleen ten goede komen als ze gewoon vrij hun ding kunnen doen, als ze nu met een nieuwe plaat komen verwacht iedereen een meesterwerk dat zowel funky als origineel als toch vertrouwd is. Dat bedoelde ik meer.

Mezelf
Wie is "iedereen" dan? De taak van de media is het beoordelen van muziek door middel van recensies, niet de albums een bepaalde richting geven van "zo moet het ongeveer worden". Uiteindelijk beslissen ze zelf wat ze maken hoor. EN als ze altijd albums a la ATLiens maken dan zegt iedereen "ze maken altijd hetzelfde, nooit wat anders". Mensen moeten altijd over iets klagen weet je.

avatar van LoG
LoG
Naar mijn mening hun beste plaat! Neem nou Wheelz of Steel, schitterend met Mr. DJ achter de turntables of de hypnotiserende Babylon. Beide rappers zijn uniek, Big Boi's rapid flow en Dre die bijvoorbeeld in Babybol zn flow een paar keer veranderd in het begin.

Ik moet zeggen dat dit album me een tijd heeft gekost om in te groeien, maar toen heb ik m ook echt ontdekt, schitterend album

Naar mijn mening is de eerste helft het sterktst, of misschien is dat zo omdat die ik het meest geluisterd heb. Bijna elk nummer vind ik eigenlijk wel goed, behalve Over Da Wudz, ik weet niet, ik voel die beat niet echt.

Ook leuk van de strip in het boekje van de cd! Er is echt aandacht besteed aan het album, ook buiten de muziek, iets wat je helaas niet vaak meer ziet.