Porcupine Tree - Anesthetize (2010)

Alternatieve titel: Live in Tilburg

Label: KScope

1. Intro (2:07)
  2. Fear of a Blank Planet (7:34)
  3. My Ashes (4:46)
  4. Anesthetize (17:20)
  5. Sentimental (5:18)
  6. Way Out of Here (7:47)
  7. Sleep Together (7:54)
  8. Prodigal (6:03)
  9. What Happens Now? (8:09)
  10. Normal (7:13)
  11. Dark Matter (8:57)
  12. Drown with Me (5:21)
  13. Cheating the Polygraph (8:11)
  14. Half-Light (5:28)
  15. Sever (5:37)
  16. Wedding Nails (5:43)
  17. Strip the Soul / Dot Three (8:17)
  18. Sleep of No Dreaming (5:31)
  19. Halo (8:34)
avatar van vigil
Dit is toch een muziekdvd en / of blu-ray?

avatar van J0ttem
vigil schreef:
Dit is toch een muziekdvd en / of blu-ray?

Ja, maar de speciale Editie is voorzien van 2 audio disks

avatar van vigil
Da's waar, die is enkel niet in de winkels verkrijgbaar enkel zeer beperkt (al uitverkocht volgens mij) via de site.

Maar goed er staat hetzelfde audio materiaal op als de dvd dus ik geef mijn stem op basis van de dvd.

avatar van Jeroenmarillion
Echt geweldige concertregistratie. Mooi (HD) beeld en perfecte audiomix van Mr. Wilson.

Erg veel zin in de Blu ray editie

avatar van vigil
die is iets uitgesteld en komt half juni.

avatar van THEMARSVOLTA
De rode en grijze speciale edities worden vanaf morgen verzonden.

Nauscicaa
@ THEMARSVOLTA

Hehe, dat wordt tijd, ik zit me al te verbijten dat de normale versie al weken in de winkel ligt terwijl ik nog op de mooie box zit te wachten.

nicoot
Vandaag de gewone versie gekocht wegens het niet in bezit zijn van een creditcard, anders had ik die grijze speciale editie wel gekocht (de rode was al uitverkocht, echt vreemd, normaal ben ik de eerste alles weet van PT, Burning Shed, KScope,... Nieuwsbrieven you know, soit!). En blu-ray kunnen we thuis ook niet lezen dusja...

En zo meteen eens bekijken. Porcupine Tree gaat voor op examens (auch ).

nicoot
Wow dit overtreft het allerbeste. Buitenaards goede versies van Dark Matter, Anesthetize, Half-Light en Cheating The Polygraph (en nog een tiental andere). Heerlijk gewoon. Zelfs een fantastische sound zonder surround of blu-ray...

avatar van Don Cappuccino
Een geweldige live-dvd, zaterdag gehaald en helemaal gekeken, ik keek vooral uit naar de uitvoering van Anesthetize en die is geweldig! Geweldig geluid, heel goed gefilmd, 5 sterren! Een van de beste live-dvd´s die ik in huis heb!

nicoot
Heeeeee Prodigal staat er niet op bij mij!

avatar van THEMARSVOLTA
Het klopt dat ie niet op de dvd en blu-ray staat als je dat bedoeld. Het is een bonustrack op cd.

avatar van Godan
Hè hè, eindelijk bericht van Burning Shed dat de (grijze) special edition is verzonden. Nog een paar daagjes wachten dan maar. Eigenlijk wel slecht dat de normale versie eerder in de winkel ligt dan de SE (but that's just frustration talking).

Ik heb de rode editie inmiddels in mijn bezit, en heb direct de blu-ray bekeken.
Het concert is echt geweldig, en ik baal stevig dat ik toen geen kaartje heb gekocht.
Het geluid is zowat perfect, met een mooi surroundgeluid. Niet alleen het publiek hoor je (gematigd) uit de achterspeakers, maar ook muzikale effecten. Het wordt echter nergens drukkend.

Het beeld is iets minder, maar dat kan ook niet anders met al die lichteffecten. Soms is het beeld wat out-of-focus, en er zijn aardig wat compressieartefacten / coderingsfouten als de grote lampen in beeld komen.
Dit doet echter weinig af aan de presentatie van het geheel.

Dikke aanrader

Oh ja, weet iemand wat voor gitaar SW gebruikt tijdens het nummer Half-Light?? Ik heb nog nooit zoiets gezien...

Dat heet een video guitar Video Guitar - visionaryinstruments.com

Ik heb ook de rode, maar idd wat een geweldige blue ray. Ik was er beide avonden en ik heb onwijs genoten van de optredens.

Het geluid op dit medium is formidabel, beeld ook prima vind ik, de band speelt prima, nergens geforceerd en het is een goeie selectie van de nrs.van Porcupine Tree al is het wel jammer dat er geen dvd van de Lightbulb sun/ In Absentia tours zijn.

DVD/Blue Ray van het jaar

avatar van Lennonlover
héle mooie tracklist. Ga morgen eens kijken of hij ergens nog te vinden is. Dit is het eerste dat ik ervan hoor.

avatar van Dexter
Waar is de CD eigenlijk te vinden?

avatar van glenn53
Is alleen te vinden bij de special editions (rood en grijs) en die zijn uitverkocht.

avatar van Dexter
Dus ze zijn nooit apart verkrijgbaar geweest?

avatar van Brunniepoo
(Op basis van de DVD-versie:)

Wat een waanzinnig goed optreden en wat een waanzinnig goede band! Ik kan eigenlijk niets bedenken om hier op aan te merken en misschien is juist dat het enige bezwaar: het klinkt en oogt zó perfect dat de idee van een concert er een beetje af gaat.

(Jammer overigens dat de surround-mix alleen in DTS is en niet in Dolby want als het geluid in stereo al zo klinkt...)

avatar van Don Cappuccino
Ja, het is jammer dat het er niet in Dobly op staat!

Op dvd wil je juist DTS hebben, dit klinkt namelijk beter dan Dolby Digital...

Nyarlathotep schreef:
Op dvd wil je juist DTS hebben, dit klinkt namelijk beter dan Dolby Digital...

Zou best kunnen, maar zolang veel DVD-spelers geen DTS aankunnen (zoals de mijne en die is < 1 jaar) heb je niet veel aan die betere kwaliteit. Veel DVD's bieden dan ook zowel Dolby als DTS aan.

avatar van Don Cappuccino
Volgens mij hebben niet veel mensen hier de film This is Spinal Tap gezien....

avatar van snarf349
Mijn excuses, maar ik ga hier heiligschennis plegen. Voor mij is het een geval van overwaardering. Zeker niet slecht. Ze kunnen de nummers live erg goed naspelen en ze hebben meer dan goed materiaal. Niet echt spetterend, ik hoor niet veel nieuws.

Brunniepoo schreef:

Een dvd speler van een jaar oud die geen dts aan kan, wat is dat voor een ding,gratis bij een pak OMO ofzo. Kom op zeg elke dvd speler, behalve eentje dan, kan dts aan, misschien is het je versterker die geen dts aan kan.

glenn53 schreef:

Wat een wijsheid toch. Het is een redelijk goedkoop home cinema setje (dus speler en versterker in één) van een bekend merk die in ieder geval tot ca. een half jaar geleden nog verkocht werd bij een grote keten en waar ik geen pak Omo bij kreeg.
Daarbij heeft natuurlijk niet iedereen een nieuwe speler en is volgens mij is Dolby wijder verbreid dan DTS, in Nl. althans.

avatar van Erikk
Ik heb alleen de DVD. Geweldige concert-registratie, maar is de track-list van de CD anders dan van de DVD? Als deze wel gelijk zijn hoort prodigal er niet tussen, volgens mij.

Prodigal is inderdaad een track die alleen op de cd te vinden is.