Porcupine Tree - Anesthetize (2010)

Alternatieve titel: Live in Tilburg

Label: KScope

1. Intro (2:07)
  2. Fear of a Blank Planet (7:34)
  3. My Ashes (4:46)
  4. Anesthetize (17:20)
  5. Sentimental (5:18)
  6. Way Out of Here (7:47)
  7. Sleep Together (7:54)
  8. Prodigal (6:03)
  9. What Happens Now? (8:09)
  10. Normal (7:13)
  11. Dark Matter (8:57)
  12. Drown with Me (5:21)
  13. Cheating the Polygraph (8:11)
  14. Half-Light (5:28)
  15. Sever (5:37)
  16. Wedding Nails (5:43)
  17. Strip the Soul / Dot Three (8:17)
  18. Sleep of No Dreaming (5:31)
  19. Halo (8:34)
Hier heb ik onlangs de speciale editie van binnengekregen met Blu-ray, dvd en cd's erbij in de vierkante uitvoering met foto-album.
Werkelijk fenomenaal geluid.

avatar van notsub
Het is altijd leuk een concert terug te horen, waar je zelf bij was. Nu was dit niet het beste optreden wat ik van ze zag, maar iets minder dan perfect is nog steeds erg fijn. Het geluid is heel mooi in balans. Qua songkeuze had het beter gekund, maar het lange wachten wordt gewoon beloond met een hele gave live-registratie.

Waar het geluid tijdens het concert erg slecht was (tenminste, eerste avond), is het hier glashelder. Inderdaad niet beste optreden, maar niettemin erg gaaf!
Blu-Ray wel prettige toevoeging: veel scherper beeld. Uitermate genoten van de dvd!

avatar van Pink
Meine schreef:

Dat scherper beeld zou kunnen komen door up-scaling. Ik heb niet het gevoel dat dit in HD gefilmd is. Vanavond bekeken en daarna een Blu-ray van Rush. De laatste had een veel beter beeld!

avatar van THEMARSVOLTA
Toch is hij wel in HD gefilmd, het ziet er dan ook veel beter uit als dvd.
Dus als het niet scherper is, is het niet HD? HD is meer dan scherpte alleen.

avatar van Pink
Ik heb de dvd en blu-ray niet vergeleken dus ik geloof je meteen.
Echter vind ik ik het beeld dan toch enigzins tegenvallen. En geloof me ik weet heel goed wat HD is

Concerten zijn van ousher lastig te filmen, voornamelijk vanwege de (overdadige) verlichting. Inderdaad is de beeldkwaliteit niet heel erg consistent.
Maar als je denkt dat dit een upscaled dvd is, dan moet je misschien die tatung hd-ready tv van de hand doen

avatar van DeKoning
Strip the Soul / Dot Three, wat is dat mooi. Kippenvel!

avatar van DikkeDarm
Had deze niet op 1 in de top van 2010 moeten staan? laat maar zinloze discussie....

DikkeDarm schreef:

Waarschijnlijk stemmen de mensen meer op nieuwe studio-albums of EP's en ik kan ze geen ongelijk geven Bij mij stond-ie ook in de top 3 (samen met Transatlantic's Whirld Tour en Opeth's Live at RAH) maar ik wist wel dat het nogal zinloos was... Toch maar mooi de top 100 van 2010 beëindigd als niet-studio album

Weergaloos!

Heb hier trouwens die Grijze editie met groot fotoboek en bluray, dvd en 2 cd's.
Mocht iemand daar interesse in hebben, mag je het mij altijd laten weten. Ik kijk niet zo vaak naar concerten op dvd ben ik ondertussen gaan beseffen dus waarschijnlijk kan ik iemand hier wel een plezier mee doen.

GhostOfPerdition schreef:
Weergaloos!

Hoi

Ik heb de DVD en Blu-Ray al, ik vroeg me daarom af of jij de CD's wel los verkoopt, in deze heb ik namelijk interesse. Ik hoor het wel.

Ron

avatar van HeterodoxY
Gek dat deze er tussenstaat, aangezien het de dvd is. Daarentegen komt in de loop van juni [21e] gelimiteerd deze show wel uit op vinyl.

avatar van glenn53
Hij staat erbij vanwege de cd's in de grijze en rode box.

glenn53 schreef:
Hij staat erbij vanwege de cd's in de grijze en rode box.

Voor de duidelijkheid: dat waren limited editions met cd + dvd (+ blu ray?) die in een paar minuten uitverkocht waren...

avatar van HeterodoxY
Ah, my bad! Ben in ieder geval wel benieuwd, ik heb de lp-set wel besteld, ik heb van de dvd alleen de winkelversie.

Eerst dacht ik dat dit de tour van The Incident was. Dat vind ik helemaal geen goed album van Porcupine Tree, dus ik aarzelde over de dvd. Vervolgens kwam ik erachter dat dit juist in 2008 is opgenomen. En Fear of a Blank Planet vind ik juist een fantastisch album. Omdat ik zo lang heb gewacht heb ik de dvd net voor euro 7,00 thuisgestuurd gekocht... ik ben benieuwd!

Twanschoester
Binnekort de speciale vinyl uitgave! Can't wait.

nicoot schreef:

Dat viel erg mee hoor. De rode was binnen een paar uur weg, maar de grijze heeft toch wel een aantal dagen online gestaan.

Nyarlathotep schreef:

Dat kan niet! Ik ben de dag zelf gaan kijken en ze waren allebei weg! <shock>

avatar van glenn53
In mijn beleving was de grijze box ook een paar dagen beschikbaar.....

Aargh!

<gaat touw halen>

avatar van Rudi S
En hoe is het nu met jou ?

Misterfool
Nicoot is waarschijnlijk gewoon nog ergens aan het rondhangen

avatar van Rudi S
Waarschijnlijk op zolder

nicoot
Serieus, ik neem even pauze na een paar uur studeren, want ik heb morgen examen!
Geen touwen hier, ik ga Neal Morse komende vrijdag nog zien, het zou zonde zijn om dat te missen.

avatar van HeterodoxY
Hij is binnen! [de vinyl versie], prachtig dingetje.

avatar van muismat
Hier had ik bij kunnen zijn, kaartjes binnen en alles, maar wegens omstandigheden kon het toendertijd helaas niet doorgaan..