M.I.A. - /\/\ /\ Y /\ (2010)

Alternatieve titel: MAYA

2. Steppin' Up (4:01)
  3. XXXO (2:54)
  4. Teqkilla (6:19)
  5. Lovalot (2:50)
  6. Story to Be Told (3:32)
  7. It Takes a Muscle (3:00)
  8. It Iz What It Iz (3:29)
  9. Born Free (4:07)

met Blaqstarr

16. Caps Lock *
avatar van thelion
Interesant........

Haar eerste 2 zijn zeker de moeite waard.

avatar van Snowblood
Die 2e zeker...

avatar van NewYorkCityLight
Volgens mij is de tracklist niet helemaal juist. De tracklist zou ook nog de tracks 'Down Like Your Internet Connection' en 'The Reeling' bevatten.. maar misschien komen die op een andere versie dan ofzo? The Reeling wordt namelijk binnenkort al uitgebracht als buzz-single. En een nieuw nummer 'I'm a Singer' staat al op de N.E.E.T. site.

Maar Born Free en XXXO zijn in ieder geval erg leuke nummers.

avatar van lowieke
Word wederom te gek denk ik!

avatar van KampF
M.I.A. is nogal een attentionwhore. Eerst als een schreeuwlelijk de twitter van Pitchfork overnemen (ze kan niet van haar Caps Lock afblijven), vervolgens een schrijfster van de NYT aanvallen, ophef veroorzaken met haar Born Free video (zie http://miauk.com), een album naam die niet te vinden is op Google (|\/|I/-\ oid), en... nouja... meer onzin op HRO. En nu dit album dus.....

avatar van NewYorkCityLight
Inderdaad, met die albumnaam krijgt ze wel ontzettend veel aandacht. Menig krant heeft al 'Niet op google in te typen albumnaam' op de hoofdpagina staan .

Het gaat om de muziek. En als je denkt dat zij de enige artiest is die naar aandacht zoekt... dat doen ze allemaal stuk voor stuk. Het verschil met M.I.A. is dat ze wel ergens voor staat.

En ik zou ook gek worden als m'n woorden worden verdraaid tijdens een interview.

avatar van Arrie
Mwah, XXXO vind ik toch niet zo geweldig, maar Born Free is een geweldig nummer! Ik hoop dat het album meer in de lijn ligt van Born Free.

En KampF, gelukkig gaat het om de muziek.

avatar van swoon
Ik vind allebei de nummers tot nu toe echt ondermaats.. Ben nochtans een grote fan van M.I.A. haar vorige twee albums, maar hier heb ik hoe langer hoe meer schrik voor..

avatar van coldwarkids
Zulke artiesten moeten gewoon na 1 album kappen. Ze worden irritant en ze weten niet hoe ze verder om moeten gaan met hun bekendheid.

avatar van itchy
Definieer "zulke".

avatar van Arrie
Ze moeten kappen omdat jij ze irritant vindt worden? Beetje lullig voor al die mensen die het nog wel waarderen, niet?

avatar van coldwarkids
ik bedoel.. sommige artiesten brengen een album uit.. en dat is voor 1 keer leuk.. maar sommige trucjes die ze dan proberen op de tweede, derde, vierde, vijfde cd, worden op den duur irritant.
Is toch niks mis mee om dit als mening te hebben? niet gelijk in de aanval jongens
Het stemmetje wordt gewoon vervelend op den duur
ik zal jullie "godin" verder niet meer afkraken

Mayne
Vreemde bewering. De twee singles die ik tot nu toe heb gehoord van dit album klinken veel anders dan haar eerdere werk. Ik weet niet over welke trucjes je het hebt.

avatar van Koenr
Het stemmetje wordt gewoon vervelend op den duur
ik zal jullie "godin" verder niet meer afkraken

Er zat anders meer verschil tussen haar eerste twee cd's dan bij de meeste artiesten.

avatar van coldwarkids
Oke.. ik ging meer op deze artiest zelf uit. Ik vind gewoon 1 album genoeg van M.I.A. .. misschien had ik dat beter zo kunnen zeggen. Het kan goed zijn daar niet van maar ik begin haar stem een beetje irritant te vinden.

avatar van itchy
En het "ze weten niet hoe ze om moeten gaan met hun bekendheid"-deel dan?

Ja het is goed nu.

Sietse
KampF schreef:
M.I.A. is nogal een attentionwhore. Eerst als een schreeuwlelijk de twitter van Pitchfork overnemen (ze kan niet van haar Caps Lock afblijven), vervolgens een schrijfster van de NYT aanvallen, ophef veroorzaken met haar Born Free video (zie http://miauk.com), een album naam die niet te vinden is op Google (|/|I/- oid), en... nouja... meer onzin op HRO. En nu dit album dus.....

heerlijk toch van die kunstenaars?
Ik zie het probleem niet in die naam en die HRO site...nou ja, de naam zegt al genoeg: Hipsters...kun je maar beter niet naar luisteren dus.

Verder is het idd wat verder al wordt gezegd: de muziek doet er toe. En moet zeggen dat het nummer Born Free het eerste nummer van haar is dat me wel tof klinkt.

Ja het is goed nu.

Het is een discussieforum he

Als jij zulke stellingen inneemt zonder enige onderbouwing is het niet zo vreemd dat mensen doorvragen. Nu weet niemand waar je het over hebt als je stelt dat ze niet kan omgaan met haar bekendheid.

Ik vind de single zeer veelbelovend en heel anders dan ik van M.I.A. gewend ben/was.

avatar van dix
dix
coldwarkids schreef:

Ik ben blij dat ze nog een tweede gemaakt heeft en ga deze derde zeker beluisteren. Goeie muziek als je met je kinders een paar honderd kilometers in de auto moet.

avatar van Motivation
Ik vind dat ze goede muziek gemaakt heeft tot nu toe, ze zet een eigen stijltje neer en daar hou ik wel van.

M.I.A. - /\/\ /\ Y /\ MP3 Downloads - 7digital

Hier zijn de samples van de nummers! Zoals ik al zei zijn het inderdaad meer dan 10 nummers (als dit klopt) en klopt de hoes ook niet helemaal zoals hij nu op musicmeter staat.

De tracklist van de deluxe edition is volgens playlist dezelfde als bovenstaande met Internet Connection, Illygirl, Believer en Caps Lock erbij.

XXXO is een schijfke

avatar van NewYorkCityLight
Het album is te beluisteren hier :

M.I.A. - /\/\ /\ Y /\ MP3 Downloads - People's Music Store - peoplesmusicstore.com

Je moet alleen elke 30 seconden weer op play drukken .

Nihilisme
Meds and Feds.

avatar van AstroStart
Alleen XXXO kan me bekoren.

avatar van NewYorkCityLight
Ik vind 'm minder goed dan Arular en Kala maar 2.5 ster vind ik wel een laag gemiddelde .

XXXO is nog steeds mijn favoriet. Jammer dat ze daar niet meer overheen is gegaan.

Misschien moet de hele CD nog groeien.

avatar van daftpunk
Dit is totaal anders dan M.I.A.'s eerste twee albums. Het klinkt rauwer, harder en hysterischer. Soms lijkt het allemaal wat uit de bocht te vliegen maar het is simpelweg een ijzersterke, opzwepende plaat met genoeg plaats voor rustmomenten.

Favoriete tracks zijn: Steppin' Up, XXXO, It Takes a Muscle, Born Free en Meds and Feds.

Misschien daalt mijn cijfer nog, maar vooralsnog ben ik helemaal verslaafd aan dit album en defintief fan van M.I.A.

avatar van swoon
Ik vind hier echt niks meer aan. Ze is echt gwn een andere artiest geworden.. Niks speels meer, belachelijke teksten(xxxo is écht maatschappijkritiek voor kleuters) én rotvervelende en telkens weerkerende beats and gimmicks.. Wat een aanfluiting!! Mooi luisteren naar arular en kala wordt de boodschap..

1.5* en weet zelfs niet waarom nog zo veel

It Takes a Muscle is een cover van de Nederlandse jaren '80 groep Spectral Display. Afkomstig van dit album. Opvallend.