Stereophonics - Language. Sex. Violence. Other? (2005)

Label: V2

9. Lolita (3:26)
  10. Deadhead (3:34)
  11. Feel (3:45)
  12. Looks Like Chaplin [Live] *
Zouden ze hun inspiratie voor de kleuren opgedaan hebben bij de Xenos en de Blokker?

Ik heb al 8 nummers mogen aanhoren in een previeuwconcert in londen en ik moet zeggen ookal ben ik niet objectief, het wordt een geweldige album.

ik ben ook erg benieud of ze eindelijk in nederland gaan scoren met de nieuwe single Dakota

avatar van Ward
Je geeft wel 5 sterren, maar je hebt niet eens alle nummers gehoord. Dat vind ik een beetje vreemd.

avatar van andré
...voorzitter van de fanclub misschien?

Wat een lelijke hoes zeg.

liekpiek
ik tel vast af tot de 28e...ondanks de hoes

Ink
ik vind de hoes juist wel kick... en de website helemaal (check die media afdeling)
ik kijk er naar uit....

Ward schreef:

nou 8 nummers van de 11 neem ik aan dat er al een beoordeling aan vast mag hangen. en na die andere 3 geluisterd te hebben blijf ik nog steeds bij het zelfde

lol, en nee ik ben geen voorzitter, maar wel een mega fan, lol

jacq_liene schreef:

Nou nee, het lijkt me toch vanzelfsprekend dat je het hele album moet hebben geluisterd. Je hebt anders geen beeld van het geheel dat het album moet voorstellen.

En soms moet je een album nog wel meer dan 1 keer hebben gehoord, voordat je er een oordeel over kunt geven...

Maar goed, vertel eens iets meer over deze plaat. Is ie beter dan de vorige paar?

obsessed schreef:

voor jou misschien, maar voor mij niet. Ik denk dat ik geen enkele album heb waarvan ik alle nummers goed vind. Bij mij is het meer hoe worden de nummers Live gebracht. En als ik die alle 8 al mega vind, dan mag van mij die 3 nummers minder zijn. Dat maakt het album bij mij niet minder goed op.

Kortom, je hebt nog nooit een album gehoord dat je een 5 waard vind.

Travisaholic!
Alle nummers inmiddels paar keer beluisterd. Het is wat anders dan de voorgaande albums, iets rauwer. Maar vind het beslist niet beter, nog wel steeds ok. Maar veel doet het niet met me.

Toch 3,5* voorlopig..

avatar van HiLL
herman schreef:

Wat een lelijke hoes zeg.

wel gaaf juist

avatar van Ward
Ik vind dat zelfs als je alle 11 de nummers alleen live hebt gehoord dat je nog geen stem uit kan brengen want op cd klinkt het vaak toch heel anders. Als je dan maar 8 nummers hebt gehoord en alleen maar live dan vind ik niet dat je een stem uit kan brengen. Om een cd waar je niet alle nummers goed van vind 5 sterren te geven vind ik ook raar.

Favourite
Uhjo Hoes is Hippp :O

Goeie single die Dakota. Het swingt enorm nu met die nieuwe drummer...

avatar van De Geu$
Erg lekker album; 4*

Ik vond Dakota al het beste nummer van de cd voordat ik hoorde dat het de single was... Goed uitgekozen dus

De kwaliteit van de rest van de nummers vind ik ietsje lager liggen maar nog steeds erg lekker.

avatar van De Geu$
Vind persoonlijk "rewind" het mooiste nummer van het album....

Ziggy007
Na een paar luisterbeurten valt het me eigenlijk tegen dit album. Ik heb nog geen eerder album van Stereophonics gestemd, ken alleen wat losse nummers, dus vergelijken gaat niet op, maar ik had hier toch eigenlijk meer van verwacht. Niet zozeer vanwege de single Dakota (die ik helemaal niet zo bijzonder vind), maar nog eerder door de geweldige hoes natuurlijk Tot nu toe is (voor mij) alleen Devil positief opgevallen, en dat deuntje bij het eerste nummer Superman. Kortom: beetje tegenvallend Maargoed ik geef het nog wat kans(en).

Edit: voorlopige beroordeling dus een 3+ (met kans op 3.5 later).

Hmm ik heb juist het omgekeerde. Hoe vaker ik hem luister hoe beter hij wordt. "Devil" en "Superman" vind ik ook erg goed.

Leuk bandje gister waren ze ook op Live 8..erg goed vond ik het.
Leuke muziek: beetje ruig, iets minder hard..beetje afwisselend

Bertyl schreef:

Ik kan niet anders dan je gelijk geven Bertyl. Maargoed, ik zei ook in de door jouw gequote post van mij dat ik aan het begin van mijn luisterbeurten stond, en dat ik het de komende tijd een kans zou geven. Iik betrap mij er de laatste tijd dan toch ook vaak op dat ik naar het album 'toeleef' na een lange dag (vakantie)werk. Een echt lekker energiek album met een paar geweldig goede nummers.

1. Superman bv al. Goede opbouw van het nummer met fantastisch terugkerend deuntje en het gaat op een gegeven moment ook lekker 'los', máár voor mijn gevoel blijft het daar dan een beetje te lang in hangen. Het is dan ook het langste nummer van het album en duurt 5:07 minuut, misschien iets te lang?
2. Doorman + 3. Brother zijn lekkere energieke nummers, maar verder niet echt bijzonder. Niet nummers met de X-factor of iets anders bijzonders Zeker niet als je ze maar een paar keer beluistert (wat de meeste doen).
4. Devil vind ik echt verreweg het beste nummer van het album (en samen met "Tribulations" (LCD Soundsystem) en "Something" (Willowz) een van mijn favo nummers van 2005 tot nu toe). Nummer zit prima in elkaar en is verschrikkelijk energiek
5. Dakota was de hitsingle, maar vind ik toch echt niet bijzonder. Prima verteerbaar nummer hoor, maar daar blijft het dan ook bij

Dan heb je 5 nummers gehad, waarvan één hit, 2 redelijke nummers en 2 'toppers'. Dat moet toch minstens een 4* album worden, maar helaas. Door het vervolg blijf ik echt op een 3.5* album steken en ontwaak ik op een brute manier uit de trance waar de start van het album mij in gebracht heeft

6. Rewind vind ik echt geen fuck aan. < PUNT
7. Pedalpusher is zeker geinig, maar leuk/goed? Nee.
8. Girl is weer van dezelfde categorie als de nummers 2 + 3. Lekker + energiek, máár niet bijzonder (iig korte opleving ).
9. Lolita, achja een rustig nummer. Deze is iig niet aan mij besteed
10. Deadhead: één ding moet ik Stereophonics wel nageven. Een nummer opbouwen / lekker intro maken is hun op het lijf geschreven. Ook hier weer een heerlijke intro, gevolgd door een lekker energiek nummer. Eindelijk (op "Girl" na) weer is wat leven in de brouwerij
11. Feel wat mij betreft ook niet bijzonder. Laat staan goed. Redelijke afsluiter, maar mij net wat te schel én lang geblèr.

Eindconclusie: 7/10. Meer kan ik er door sommige nummers echt niet van maken. Maar het album draai ik nog vaak zat denk ik, alleen dan zal ik wel een paar keer doorspoelen

avatar van Olivia
Ik vond het in de eerste instantie best wel een goed album, maar hoe vaker ik er naar luisterde, hoe meer het me begon te vervelen.
Er zitten een paar hele lekkere nummers bij, maar naar mijn smaak is 't allemaal wat te veel van het goede. Een beetje veel testosteron zeg maar, en weinig gevoel.
Van de Stereophonics ben ik wel wat meer gewend dan alleen maar harde en strakke nummers.
Ik vond ze in de Melkweg een paar maanden geleden wel goed klinken, maar de eerste helft klonk nogal onpersoonlijk, en Kelly bleef maar met die zonnebril op z'n hoofd staan.
Maar goed, 't album dus.
Ben er niet kapot van. Ik vind de mid-tempo nummers wel leuk, en van de uptempo nummers zitten er wel een paar bij, maar er zit geen een nummer bij wat voor mij betreft een echte klassieker zal worden. Dat is wel anders bij Performance & Cocktails. Die cd blijft gewoon goed. Geldt ook voor Word Gets Around, en zelfs een paar van JEEP zijn erg blijven hangen.
Maar waar zijn de wat gevoeligere Phonics nummers heen gegaan? Allemaal maar geschrapt? Ik snap wel dat ze na JEEP en het vorige album een iets andere weg wilden inslaan en wilden laten zien dat ze niet soft en zeikerig hoeven te zijn, maar dit nieuwe album maakt gewoon niet echt een lekkere mix zoals op Performance & Cocktails.
Sterker nog, ik draai 't album nauwelijks meer, op een paar liedjes die ik op de pc heb staan na. Ik ken ook mensen die weg waren van You Gotta Go There To Come Back, maar dat vond ik ook niet zo geweldig, dus ik ben niet zo'n Stereophonics-meisje wat alleen maar van de trage en/of mid-tempo nummers houd.

Overigens, Dakota vind ik dan wel weer een heel goed nummer. Toen ik die single een paar keer goed had gehoord was ik enorm enthousiast. Ik herkende gelijk die fijne Phonics-sound erin.
Andere uitschieters voor mij: Deadhead, Rewind, Girl
Wel apart: Pedalpusher en Lolita.
Te veel testosteron: Brother, Doorman
Lekkere nummers, maar that's it.

Volgens de laaste berichten komen de Stereophonics met een nieuw album, een dubbelaar. Live from Dakota.
Komt dit jaar nog uit.
Ik hoorde het gisteren op 3FM,
Donderdagavond vanaf 22.00 is er op 3FM een uitzending die met name gaat over het nieuwe album

Ik ben benieuwd

Olivia schreef:

Andere uitschieters voor mij: Deadhead, Rewind, Girl
Wel apart: Pedalpusher en Lolita.
Te veel testosteron: Brother, Doorman
Lekkere nummers, maar that's it.

Het nummer Devil, waar hoort die thuis?

Lost Highway
Dakota is een wereldnummer.Wat mij betreft 1 van de beste songs van de afgelopen jaren.Voor de rest moet ik bekennen dat ik niet zoveel ken van deze band;behalve een paar losse nummers.Stemmen heeft dan ook weinig zin.

buddy
Fantastische plaat. Respect voor die gasten dat ze ff op een andere koers muziek gaan maken.

avatar van Olivia
Ziggy007 schreef:

Het nummer Devil, waar hoort die thuis?

Nah, ook te veel testosteron.
Vreemde sound, erg on Phonics vind ik persoonlijk.