Linkin Park - Meteora (2003)

Label: Warner Bros.

1. Foreword (0:14)
  2. Don't Stay (3:08)
  3. Somewhere I Belong (3:34)
  4. Lying from You (2:55)
  5. Hit the Floor (2:44)
  6. Easier to Run (3:24)
  7. Faint (2:42)
  8. Figure.09 (3:18)
  9. Breaking the Habit (3:16)
  10. From the Inside (2:55)
  11. Nobody's Listening (2:59)
  12. Session (2:25)
  13. Numb (3:09)
  14. Lying from You [Live LP Underground Tour 2003] * (2:55)
  15. From the Inside [Live LP Underground Tour 2003] * (2:56)
  16. Easier to Run [Live LP Underground Tour 2003] * (3:22)
  17. Step Up [Live] * (4:14)
  18. Somewhere I Belong [Live at Milton Keynes] * (3:41)
van rap en metal

thru life
Kort maar zeer goed album dat ik nog redelijk vaak draai.

frankvankesteren schreef:
Session is werkelijk het enige nummer van Linkin Park wat ik ooit heb gevondend at niet mooi is, voor de rest super bband. Voor mij de beste van de 21e eeuw (al duurt die nog niet zo lang)

Linkin Park is zoo vernieuwend (niet voor niets door kenners de 6e rock band aller tijden genoemd, voor prominenten als de peppers), ze hebben de ideale combo gevonden tussen metal, rock, volume, rap en gevoel.. ze zingen schitterend, de een voelt zich hier meer toe aangetrokken dand e ander maar ik vind Chester een van de beste zangers die er is..

De power, de kracht, en toch de contole spat er van af..
Heerlijk om naar te luisteren wanneer ik het wil, Breaking the Habit is voor mij een klassieker, klinkt voor sommigen als een popliedje, voor mij heeft het een betekenis die al jaren voortduurt..

genoeg gezegd, eeen dikke 5, wees blij dat meer niet kan;)

Aah, jij hebt ook de top 20 rockbands op MTV gezien? Persoonlijk vind ik niet dat Linkin Park er in hoort, tussen bands als de Peppers, U2 en Metallica.

avatar van frankvankesteren
ik zeker wel.. ze beargumenteerden het echt heel goed.. vernieuwd genre binnen het metal, weliswaar waren zij niet de eerste maar wel de effectiefste en meest aansprekende van het genre..

Dat een band groot is (U2,Metallica etc.) en Linkin Park iets minder dat maakt mij helemaal niks uit. het heeft gewoon iets

1 kritisch puntje: zelfs ik kan Linkni Park niet altijd verdragen;)

avatar van Mr. Rock
frankvankesteren schreef:

1 kritisch puntje: zelfs ik kan Linkni Park niet altijd verdragen;)

Wat bedoel je daar precies mee?

EEN VAN MIJN FAVORIETE NU-METAL BANDS

Volgens mij is er geen discussie mogelijk over dit album. Meteora is op z'n minst zo briljant als voorganger Hybrid Theory. Binnen dit specifieke genre spant Linkin Park de kroon met De Perfecte Mix tussen metal en rap; agressief, opzwepend maar vooral catchy. Geweldig!!

Maartje Bronkhorst, Amsterdam

avatar van Discoverme
Heerlijke 'agressieve' muziek, in positieve zin dus. Lekker powerful, breakbeats, 'zang', sfeer.

Mr. Rock schreef:

Wat bedoel je daar precies mee?

dat als ik Linkin Park op mijn mp3-speler heb staan..ik soms wel eens doorspoel naar een ander nummer. soms is het namelik een beetje té, maar met welke metal-band heb je dat niet? zelfs met Metallica heb ik dat

avatar van Tsjo-Wi
deze cd sinds jaren maar weer eens opgezet. Had em toen ie net uit was helemaal grijs gedraaid, ik ken de teksten ook nog steeds allemaal uit mijn hoofd. Nu vind ik het eigenlijk niet veel meer aan. Faint, Breaking The Habit en Numb blijven wel leuke liedjes, maar 4* is een beetje te hoog. 3.5* dan maar voor die goeie ouwe tijd

avatar van Mr. Rock
Tsjo-Wi schreef:

Zo oud is het album nou ook weer niet

avatar van Tsjo-Wi
Mr. Rock schreef:

Zo oud is het album nou ook weer niet

ik weet het maar zo voelt et voor mij wel

avatar van chansadres
Toen de eerste cd uitkwam vond ik de harde kant van Linkin Park helemaal geweldig. Ik weet nog hoe groot de teleurstelling was toen ik dit album hoorde. Er stond bijna geen nummer op. Ik zette hem snel weg en niet meer naar geluisterd.

3 jaar later hoor ik weer eens numb op de radio. En het boeide me nu ineens wel. Ik zette de cd weer eens op en kan het nu veel beter waarderen. De singles Sopewhere I belong, Numb en Breaking the habit klinken ineens veel beter als ik altijd had verwacht.

frankvankesteren schreef:
.. vernieuwd genre binnen het metal,

Linkin Park is Nu-Metal, en dat heeft zeer weinig met Metal te maken, en Nu-Metal is gewoon een genre binnen Rock .

Bobiej schreef:

dat kan je zelf zo associeren..die discussie is een beetje zinloos.
Feit is wel dat Linkin Park 1 van de meest invloedrijke "Nu-Metal" bands is

mugken schreef:
mijn enige almub van linkin park,het is gewoon zalig.
allen easier to runs en nobody's listing zijn iets minder.
De rest is lekker veel geschreeuw met supergoede affwisseling.

Sorry dat ik toen nog niet met hoofdletter schreef.

Bobiej
Excuses geaccepteerd mugken, hoewel het natuurlijk een verschrikkelijke shock voor de MuMe gebruikers was...

Bobiej schreef:

Wel ja...
Ik zat ook al serieus te overwegen om een eind aan m'n leven te maken, wat een geluk dat hij nu toch op de valgreep z'n excuses nog aanbiedt.

Aardig persoontje trouwens, ons Mugken

mugken schreef:

Sorry dat ik toen nog niet met hoofdletter schreef.

Bobiej
Volgens mij hebben we de nieuwe Bob Cremers in ons gezelschap .

Mojo Pin
There's only one Bob Cremers.

avatar van Facedown
Bob for President, Mugken Vice-President... Power-Duo!

ik heb er dagen niet door kunnen slapen

Er zijn meer gebruikers die geen leestekens en/of geen hoofdletter gebruken.

mugken schreef:

Er zijn meer gebruikers die geen leestekens en/of geen hoofdletter gebruken.

Mugken, zoek maar eens in het woordenboek op naar: sarcasme .

SOAD schreef:
Vergelijk deze cd is met Hybrid theory en je zult zien hoe drama hij is

dat vind ik juist niet, deze gaat ongeveer verder waar Hybrid Theory was gestopt.. veel verschil zit er niet tussen de CD's.. al heeft deze CD wel Breaking the Habit

frankvankesteren schreef:

Vind ik ook niet, Hybrid Theory klinkt veel "popïer", dit is wat rauwer als Hybrid Theory. Hoewel het wel typisch LP's Nu-Metal blijft .

avatar van Werwolf
SOAD schreef:
Vergelijk deze cd is met Hybrid theory en je zult zien hoe drama hij is

Pfff. Hybrid was niet slecht, maar deze CD is even een heel stuk sterker. Schitterende nummers die door hart en ziel gaan. Ik draai hem nog steeds erg vaak.