Avenged Sevenfold - Nightmare (2010)

Label: Warner Bros.

1. Nightmare (6:14)
  2. Welcome to the Family (4:06)
  3. Danger Line (5:28)
  4. Buried Alive (6:44)
  5. Natural Born Killer (5:15)
  6. So Far Away (5:27)

met Brian Haner, Sr.

7. God Hates Us (5:19)
  8. Victim (7:30)
  9. Tonight the World Dies (4:11)

met Brian Haner, Sr.

10. Fiction (5:13)
  11. Save Me (10:56)
  12. Lost It All * (3:57)
  13. Nightmare [Demo] * (6:03)
  14. Nightmare [Instrumental] * (6:03)
  15. Welcome to the Family [Instrumental] * (4:07)
  16. Danger Line [Instrumental] * (5:29)
  17. Buried Alive [Instrumental] * (6:46)
  18. Natural Born Killer [Instrumental] * (5:17)
  19. So Far Away [Instrumental] * (5:28)
  20. God Hates Us [Instrumental] * (5:17)
  21. Victim [Instrumental] * (7:31)
  22. Tonight the World Dies [Instrumental] * (4:43)
  23. Fiction [Instrumental] * (5:10)
  24. Save Me [Instrumental] * (10:56)
nicoot
Met Mike Portnoy (Dream Theater) op drums. Hij vervangt de te vroeg van ons heengegane James 'The Rev' Sullivan.

ElsenaarMetal
Ik ben zeer benieuwd naar de nieuwe a7x.
Idd James 'the Rev' Sullivan is te vroeg van ons heen gegaan. moge hij rusten in vrede.

Als ik Nightmare hoor denk ik dat dit wel eens een goede plaat kan worden. tot nu toe zie ik een stijgende lijn in hun albums, ben er helemaal klaar voor.

Rizz
Het nummer Nightmare klinkt erg lekker. Ben heel erg benieuwd naar dit album.
De leden van Avenged Sevenfold zijn alleen geen helden in het kiezen van titels

Ben benieuwd, 'nightmare' klinkt al lekker na een paar keer luisteren. 'Buried alive' wat minder, maar wat niet is kan nog komen.

WBN
Nightmare klinkt inderdaad leuk na een paar keer luisteren,
Buried Alive vind ik nog veel vetter, dacht na 1 x luisteren ook dit valt wat tegen maar na een aantal keren luisteren is het toch

avatar van Lexcoaster
The Reverent was een uitmuntende drummer. Portnoy heeft een andere stijl, maar is zeker niet minder slecht.

ElsenaarMetal
lol al 1 stem? en nog een slecht cijfer ook.
Ik heb tot nu toe 4 nummers gehoord, Nightmare, Buried alive, So far away en Welcome to the family. tot nu toe ben ik zeer tevreden over de nummers. ik denk dat dit wel een zeer sterkte plaat gaat worden!

WBN
Ja die stem is natuurlijk onzin, er zijn nog maar 2 nummers uit, en nog 2 zijn gelekt, lijkt meer een stem van een hater misschien?

Hunter
Mike Portnoy op dit album?
Ik ken Avenged Sevenfold niet, Naar wat ik weet van de band is het metalcore als Bullet for My Valentine en Trivium?
Daar ben ik niet (meer) van..
Maar ik wil dit album een kans geven

Het is eerder Guns N' Roses meets Metallica meets Iron Maiden achtig

WBN
Inderdaad dat metalcore-achtige is er nu wel aardig uit

avatar van VanDeGriend
Stem verwijderd. Album is, voor zover na te gaan, nog niet in zijn geheel te beluisteren.

Tevens wat onnodige quotes verwijderd.

Rizz
So Far Away en Welcome to the Family vind ik niet heel erg boeiend..
Toch kijk ik erg uit naar de rest. Op de vorige albums stonden ook mindere tracks.

Rizz
Nightmare: erg lekker begin van het album, vind die piano in het refrein de sfeer iets extra's geven.
Welcome to the Family: niet zo denderend als het openingsnummer, werd er niet meteen door gegrepen.
Danger Line: ook deze wist me niet te grijpen, alhoewel het na de derde minuut interessant wordt.
Buried Alive: erg goed nummer, vette zanglijn en lekker bombastisch refrein. Het nummer slaat vervolgens om naar een lekker tempo dat resulteert in een fijne solo en een beetje cliché maar lekker metalsfeertje. Een van de betere A7X nummers.
Natural Born Killer: recht in je face dit nummer! Nummer doet wel veel denken aan Metallica (en op een gegeven moment lijkt het alsof Axl Rose ook even mee doet), maar behoort toch wel tot één van de beste nummers op dit album.
So Far Away: na meerdere luisterbeurten is dit rustige nummer toch wel erg mooi. Je hoort duidelijk de emoties in de vocals en muziek. Fijne eindsolo.
God Hates Us: pitten!!!! En hard. Apart gescream maar is zeker lekker.
Victim: weet me helaas niet heel erg te raken, maar is geen slecht nummer. Na vaker luisteren vind ik het wel een beter nummer worden. Maar als M Shadows écht gaat zingen, dan vind ik het iets minder. En doet John Frusciante van de Red Hot Chili Peppers ook mee met z'n hoge stemmetje? Heel apart, even aan wennen, niet gebruikelijk voor zo'n band, maar het kan.
Tonight the World Dies: weer een rustig nummer, met een mooi refrein, weer veel emoties. Ik twijfel nog of ik de zang mooi vind.
Fiction: hier hoor je duidelijk de invloed van The Rev terug, dit was het laatste nummer dat hij schreef, en volgens hem zijn 'masterpiece'. Het nummer heette eerst Death, drie dagen later overleed hij. Hoe dan ook is dit een nummer met kwaliteit, maar ik moet er aan wennen. Na 2.5 minuten vind ik het nummer een héél stuk beter, de zang is erg oprecht.
Save Me: het laatste nummer en het langste van het album. Zoals je mag verwachten van een nummer van 10 minuten, veel diversiteit.

Na heel lang uitgekeken te hebben naar dit album moet ik zeggen dat het een album is geworden waar ik even aan moet wennen. Het heeft zeker gedenkwaardige momenten, is hier en daar lekker catchy, heeft goede teksten, vette gitaarpartijen, is zeker oprecht en interessant genoeg voor meerdere luisterbeurten. Het drumwerk van Mike Portnoy is ook als vanouds erg tof om naar te luisteren. Ik vind het zelf tussen het album City of Evil en de self-titled inhangen.
Toch heeft het album me niet helemaal bekoord, helaas. Hopelijk groeit ie nog, maar hangt nu tussen de 3 en de 4 in.

Een redelijk teleurgestelde 3.5*

avatar van Don Cappuccino
Een middelmatig album, ik had er wel meer van verwacht toen ik het geweldige titelnummer had geluisterd wat ook gelijk het beste nummer van het album is samen met Save Me. Het drumwerk van Portnoy is weer erg goed, maar dat zijn we van hem gewend. Maar de rest: Ik heb het allemaal al eerder gehoord en beter, het album heeft af en toe momenten dat het wel heel erg op Metallica lijkt en dat alle metal-cliches bij elkaar komen. 3 sterren, Avenged Sevenfold komt maar net boven de Metal-middenmoot!

avatar van Quatellica
Goed album, zoals ik al had verwacht. Naturnal Born Killer is voor mij de beste van de plaat.

Paar lek/-bitrate berichtjes verwijderd.

vond het een lekker album, alleen die nieuwe screamnummers als 'God Hates Us' hadden er van mij echt niet in gehoeven. Verder vind ik eigenlijk alle nummers van dit album goed. zal er dus ook een mooie 4,5 ster aan geven.

Victim is overigens echt een enorm mooi nummer

avatar van horrorfreak7
Had er lang naar uitgekeken, en ik moet zeggen. Het stelt zeker niet teleur, vooral Fiction is een erg goed nummer. Helaas is het op sommige momenten te langzaam, maar dat word zeker goed gemaakt door nummers zoals God Hates Us.

Ik ben toch blij dat er eindelijk weer in gescreamed word, want dat was toch mijn favoriete a7x periode.

Misschien na een paar luisterbeurten omhoog, maar ik betwijfel het.

Wel een leuk album, maar zoals al meer verteld hier.. Het is niet meer A7X die we eerder kenden. Maar al bij al blijft het wel een fijn album, met af en toe toch nog de hevige stukken erin .

Ik ben er ook maar net achtergekomen.. Er is ook een bonus nummer, namelijk 'Lost It All' het is te verkrijgen via de deluxe edition.

avatar van snarf349
Metal? M'n neus.
Erg vlak en zo glad als een paling in een emmer snot.
Had het kunnen weten, gezien de tracktitels ook erg origineel zijn
Deze gasten hebben ooit goede nummers geschreven, maar daar zijn ze mee gestopt.

avatar van Elliot
Na het album bijna grijs te hebben gedraaid de afgelopen weken, ben ik er dan uiteindelijk met een eind oordeel.
Toen het nummer Nightmare uitkwam had ik bij de eerste keer luisteren mijn twijfels, maar na meerdere keren is het toch wel echt een lekker nummer, vet clipje trouwens. Uiteindelijk 1 van de beste tracks van het album!
Welcome to the Family werd ik een beetje verdrietig van toen ik het voor het eerst hoorde, erg cliché en niet interessant, heb met moeite het vaker proberen te luisteren, en met succes. Ik ben meer op het instrumentale vlak gaan kijken, de gitaar partijen zijn erg vet, ook vooral dat gejank op het einde, toch is het vooralsnog niet 1 van de betere nummer van het album vind ik.
Van Danger Line werd ik ook niet erg enthousiast, en na veel luisterbeurten nog steeds niet eigenlijk, ze hebben de plank een beetje misgeslagen met dit nummer denk ik.
Buried Alive vond ik vanaf het begin al wel goed, veel classic rock/metal invloeden in terug te horen, maar dan in A7x stijl. Vooral het laatste stuk is goed vind ik.
Natural Born Killer is gewoon een super goed nummer, met een killer opener net als Critical Acclaim. Ik vind dan ook vooral het solowerk van Gates erg goed.
So Far Away wist me eigenlijk gelijk wel te raken, nu ben ik niet echt een persoon dat wegzwijmelt bij ballads, maar de ballads op dit album vind ik wel steengoed, en zal ze ook niet overslaan als ik het eenmaal op heb staan. Wederom oorstrelende solo's, Shadows heeft niet echt een clean zang stem, toch vind ik het wel iets hebben.
God Hates Us doet me erg denken aan wat ze deden op Waking the Fallen, alleen klinkt het iets beter samen allemaal in het nummer, ook mooier opgenomen uiteraard. Zeker 1 van mijn favo's dit.
Victim is een apart nummer, maar vind het net als So Far Away een mooie ballad, en zal hem niet overslaan als ik hem op heb staan.
Het zelfde geldt voor Tonight The World Dies.
Fiction vind ik bij uitstek het mooie nummer van de plaat, ik ga er niet teveel woorden aan besteden, want dan wordt dit bericht te lang. Het hele nummer is gewoon perfect. period.
Save Me vind ik ook een erg goed nummer, 10 minuten lang genieten met veel diversiteit. In eerste instantie dacht ik dat het weer een ballad zou zijn, maar dat was het gelukkig niet :]

Ik heb erg lang uitgekeken naar dit album, en ik heb dan ook nog een paar opmerkingen:
Ik ben erg tevreden over het drumwerk van Portnoy, het klinkt niet identiek aan dat van The Rev, maar een beter iemand hadden ze niet kunnen krijgen, zeker aangezien Portnoy de favo drummer van the Rev was.
In tegenstelling tot de selftitled, vind ik bijna elk nummer op dit album goed, het heeft alleen wel iets minder 'hits' zoals Afterlife etc.
Het gitaarwerk vind ik beter, er zitten betere en mooiere riffs in, en meer gepingel etc. in refreinen, in plaats van alleen in de break/bridge waarna een solo volgt.

Al met al ben ik dik tevreden met dit album en zal hem dan binnenkort maar eens gaan kopen, dit album is als geheel beter dan de selftitled, maar als je naar de liedjes per stuk kijkt, staan er op de selftitled iets meer 'hits', toch vind ik Nightmare heel ietsjes beter als de selftitled, en ook beter als City of Evil etc. De stijgende lijn is nog steeds stijgende Tussen de 4 en 4.5, maar omdat dat niet kan, geef ik toch maar een 4.5.

Buffalotid
Avenged Sevenfold, en zeker dit album, is voor mij een beetje van "ha, luistert vlot en lekker maar mij platwalsen doet het totaal niet"
Het mag allemaal wat gevarieerder en wat minder tienermetalachtig, maar gelukkig bestaan er bands als Porcupine Tree, Tool en Dream Theater. Das meer spek voor mijn bek.

avatar van Don Cappuccino
Ik ben alweer uitgekeken op dit album, halve ster eraf.

Elliot schreef:

Ik wist niet dat Portnoy de favoriete drummer van The Rev was, maar toch had ik liever het drumwerk van Justin Foley (Killswitch Engage) of van Travis Smith (ex Trivium) gezien. Het kan mijn persoonlijke mening zijn, maar volgens mij zou het drumwerk dan iets strakker en sneller geweest zijn.. Ik wil niet zeggen dat Portnoy zijn werk niet goed heft gedaan, in tegendeel het is erg goed. Toch had ik liever 1 van bovenstaande.

avatar van Don Cappuccino
Ik heb het idee dat Portnoy zich op dit album enorm heeft moeten inhouden, hij kan namelijk veel beter, dat laat hij zien bij Dream Theater en Transatlantic.

avatar van Lexcoaster
Portnoy is een magnifiek drummer. Als je er voor kiest hem in te huren, moet je hem wel volledig vrij laten zijn ding te doen.

avatar van Don Cappuccino
Lexcoaster, The Rev´ zijn drumpartijen waren allemaal al bedacht en al voor een gedeelte opgenomen en Portnoy wilde dicht bij die partijen blijven.

Don Cappuccino schreef:

Dan is het bijvoorbaad al mislukt. De éne drummer is de andere gewoon niet. Daarmee wil ik niks afdoen aan de uitmuntende The Rev, maar beide drummers hebben gewoon een andere stijl.

Rizz
Je hoort inderdaad dat Portnoy zich inhoudt, maar hij was de lievelingsdrummer van the Rev dus ik vind het voor het verhaal wel leuk
Ze moeten alleen toch echt op zoek naar een goede vaste vervanger, Portnoy moet verder gaan met onmogelijke drumpartijen.