Allegaeon - Fragments of Form and Function (2010)

Label: Metal Blade

1. The Cleansing (4:29)
  2. The Renewal (4:19)
  3. Across the Folded Line (4:25)
  4. The God Particle (5:24)
  5. Biomech - Vals No. 666 (7:27)
  6. From Seed to Throne (5:16)
  7. Atrophy of Hippocrates (4:37)
  8. Point of Disfigurement (4:03)
  9. A Cosmic Question (5:32)
  10. Accelerated Evolution (8:09)
avatar van Kronos
Pas toegevoegd door paulisdik en dat wilde ik gisteren ook nog doen. In de Aardschok krijgt dit heel goede kritieken.

avatar van laboomzaa
Las hierover ook in den Aardschok en ben eigenlijk ook wel benieuwd!!

avatar van Don Cappuccino
Ik heb net het nummer A Cosmic Question beluisterd en dat klonk wel goed, niet bijzonder, maar wel goed.

A Cosmic Question

Het is het officiele Metal Blade YT Kanaal, dus het is goede kwaliteit

avatar van james_cameron
Het onlangs uitgekomen tweede album, Formshifter, is geweldig, maar ook dit debuut mag er zeker zijn. De moordend strak uitgevoerde death metal is hier nog iets meer rechttoe rechtaan, met slechts een akoestisch rustpuntje aan het einde van track 5, Biomech-Vals No. 666. Voor de rest is het beuken geblazen, van begin tot eind. Door het gebrek aan variatie en afwisseling is het geheel wat eenvormig, maar dat is eigenlijk geen probleem omdat alle songs uitstekend in elkaar zitten en bijzonder meeslepend zijn.

avatar van namsaap
Göteborg-style death metal in een techdeath jasje. Zo zou je dit debuut van Allegaeon kunnen omschrijven. Technisch al erg sterk, maar compositorisch nog zeker niet zo sterk als de albums Apoptosis en Damnum, de albums waarmee ik deze band leerde kennen. De variatie van deze laatste albums ontbreekt nog op het debuut.

Op FOFAM is het nog vooral van-dik-hout-zaagt-men-planken dat de klok slaat en overheersen de Zweedse meodeath-invloeden nog sterk. Dat klinkt nog steeds prima, begrijp me niet verkeerd, maar nog niet zo bijzonder.