Aloe Blacc - Good Things (2010)

Soul
Label: Stones Throw

1. I Need a Dollar (4:03)
  2. Green Lights (2:54)
  3. Hey Brother (2:36)
  4. Miss Fortune (4:19)
  5. Life So Hard (4:10)
  6. Take Me Back (3:42)
  7. Femme Fatale (3:52)
  8. Loving You Is Killing Me (3:25)
  9. Good Things (4:00)
  10. You Make Me Smile (3:25)
  11. If I (4:05)
  12. Mama Hold My Hand (5:08)
  13. Politician [Reprise] (1:39)
avatar van Rhythm & Poetry
Jammer voor Aloe Blacc dat Good Things zo vroeg is gelekt (een kleine drie maanden te vroeg).

Wat mij betreft heeft hij een goede stap genomen door van hiphop naar soul te switchen, zijn stem is er geknipt voor. Op Good Things pakt hij uit met zeer diverse zang, Aloe speelt met het oor van de luisteraar. Bovendien is de instrumentale begeleiding van een hoog niveau, waardoor de stem van Aloe Blacc alleen maar beter tot haar recht komt. Met een van de beste nummers van dit jaar - I Need a Dollar - en voor de rest alleen maar ijzersterke songs, is Good Things groot kanshebber om album van het jaar te worden.

avatar van Kos
Kos
I Need a Dollar is idd wel een fijne track.

avatar van FlyLo
Vind ik ook erg goed. Beetje verrassend ook toen ik zag dat het een track van Aloe Blacc was (clip op MTV).

avatar van fabblwaps
Klinkt erg lekker, heb 't nu één keer geluisterd maar denk dat 't een hoog cijfer gaat worden. Favorieten na 1 luisterbeurt: I Need a Dollar, Hey Brother en Miss Fortune.

avatar van Soulistic
"I Need a Dollar"
Ben heel erg benieuwd naar dit album!
Vond zijn vorige album maar matig.

avatar van Reijersen
Ik weet het allemaal nog niet zo goed. Heb het op vakantie een paar gehoord en hij speelt erg veel leentjebuur (of zijn het hommages?)

avatar van Rhythm & Poetry
Ik geef het vooralsnog een mooie vier sterren met zeker kans op meer. Niemand heeft dit jaar zo mooi gezongen als Aloe Blacc.

Rene1979
I need a Dollar is GENIAAL!

Ga de rest nog luisteren. Maar zijn vorige was al erg goed!
Stones Throw stelt mij ook nooit teleur.

avatar van kemm
Een mooi compleet soulalbum, waarbij inderdaad niet alle nummers even origineel zijn, maar die dankzij de stem van Aloe Blacc wel veel karakter mee krijgen. De eerste single 'I Need a Dollar' wordt lekkerder met elke afspeelbeurt en de Velvet Underground cover 'Femme Fatale' is heel puik gedaan. Good Things luistert eigenlijk de hele trip door erg gemakkelijk.

Waarvandaan heb je die cover als ik vragen mag? Ik kan hem namelijk zelf niet vinden op het internet.

Ja die had ik ook gevonden maar die letters zijn anders zoals je ziet
maarja dan gebruik ik die maar gewoon.

avatar van FlyLo
Ik had de cover nochtans ook gewoon van de Stones Throw website (mijn toevoeging). Ze hebben de cover ondertussen veranderd denk ik.

Rene1979
Ik hoorde I Need A Dollar net gewoon op 3FM... Heel apart dat ze deze geweldige zanger/rapper nu pas ontdekken. En dan gaan natuurlijk al die commerciele mannetjes en vrouwtjes schreeuwen dat ze hem zo goed vinden blahblah.. En dat ze echt HipHop zijn enzo..Terwijl ze daarvoor nooir de moeite hadden genomen zich in deze artiest te verdiepen. Ik vind dat echt bloedirritant.

avatar van fabblwaps
Ik zag 'm vanochtend zelfs op MTV. Wel een ingekorte versie helaas.

avatar van FlyLo
De enige versie die tot nu toe gelekt is verschilt van de officiële release (andere tracklist en min. 1 verschillend nummer). Technisch gezien zou iedereen zijn stem moeten verwijderen

avatar van Rhythm & Poetry
Alleen mijn volgorde is anders. Maar die heb ik al aangepast naar deze tracklist.

avatar van FlyLo
Jij hebt de track Loving You Is Killing Me? Ik vond alleen een versie met Politician ipv die track.

avatar van fabblwaps
Ik ook, maar is dat niet gewoon Loving You Is Killing me waar een verkeerde titel bij staat? Politician is namelijk een rap nummer van Emanon.

avatar van FlyLo
Politician lijkt echt niet op Loving You Is Killing Me (live al een geweldig nummer)

avatar van fabblwaps
Klinkt inderdaad behoorlijk anders.

FlyLo schreef:

Ik heb die versie. Staat inderdaad niet op het album, maar een beetje knip en plakwerk moet toch wel kunnen? Vind in ieder geval dat ik op basis daarvan een goede beoordeling kan geven.

avatar van Silky & Smooth
Heee nieuw album!

avatar van thgryda
Rene1979 schreef:

Niet in opjagen, zo gaat het gewoon altijd

avatar van thgryda
Ligt het aan mij of is I need a dollar al een tijdje uit ? Ik wou em eens checken omdat jullie hem dope vonden. Maar die track ken ik al een hele tijd , zeker een half jaar ofzo

avatar van Rhythm & Poetry
Ja die track is al lang uit. Is zelfs een kleine hit hier in Nederland.

avatar van Silky & Smooth
Het was ook de titelsong van de serie How to Make it in America. Daar ken ik hem van.

avatar van MAS
MAS
I Need A Dollar is inderdaad een heerlijk nummer. Grappig dat zoiets op 3FM komt.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Na dit eindelijk een paar keer goed geluisterd te hebben kan ik zeggen dat Good Things van mij tussen de 4,0* en de 4,5* gaat krijgen. Dat er ooit nog een periode in mijn leven zou komen dat ik dit zou gaan waarderen had ik 3 jaar geleden niet voor mogelijk gehouden, en vanuit een agnostisch standpunt dank ik alle godheden op mijn blote knietjes dat het wel zo gelopen is .

P-DawG
Vanuit een agnostisch standpunt? Toe maar.