Aloe Blacc - Good Things (2010)

Soul
Label: Stones Throw

1. I Need a Dollar (4:03)
  2. Green Lights (2:54)
  3. Hey Brother (2:36)
  4. Miss Fortune (4:19)
  5. Life So Hard (4:10)
  6. Take Me Back (3:42)
  7. Femme Fatale (3:52)
  8. Loving You Is Killing Me (3:25)
  9. Good Things (4:00)
  10. You Make Me Smile (3:25)
  11. If I (4:05)
  12. Mama Hold My Hand (5:08)
  13. Politician [Reprise] (1:39)
avatar van panjoe
panjoe (moderator)

avatar van discipline
Damn wat heeft deze man toch een verschrikkelijke mooie stem

avatar van Silky & Smooth
Ik heb Aloe Blacc ontdekt als rapper op het album van Blu & Exile. Dit was reden om meer van hem te zoeken, maar zijn andere album was niet echt hip-hop en lag niet echt goed bij mij in het gehoor. Verder niet zoveel aandacht meer aan besteed tot ik de openingstune van How to Make it in America hoorde: I Need a Dollar. Wat mij betreft het mooiste nummer van 2010. De rapper Aloe Blacc van Show Me the Good Life bleek een enorm mooie soulstem te hebben. Wat een nummer. Helaas overschaduwt dit nummer de rest van het album een beetje als je net begint te luisteren. Helemaal doordat dit nummer ook nummer 1 op het album is. Gelukkig blijkt al snel dat I Need a Dollar niet een gelukje was, maar dat Aloe Blacc echt een geweldige soulzanger is. Ik durf hem wel de beste op dit moment te noemen. Nummers als Good Things, Mama Hold my Hand, Hey Brother en Politician (wat een geweldige beat!) zijn van een ontzettend hoog niveau. Maar eigenlijk zijn alle nummers gewoon van dat niveau, wat het moeilijk maakt favorieten te kiezen. Alles aan dit album is zo goed! Aloe zingt goed, zijn stem is fantastisch en de muziek hoort gewoon bij hem. Een van de beste albums en zeker het beste soulalbum van 2010!

avatar van Reijersen
Mmm, iedereen is hier zo lyrisch over de stem van Aloe, maar ik vind het vaak maar monotoon en vrij klein. Het past vaak goed bij de muziek hoor, dat niet. Maar een nummer als Miss Fortuna is echt niet goed, vooral door het monotone stemgebruik.

avatar van Kos
Kos
Ben ik het mee eens. Lijkt me ook niet een artiest van wie je 5 albums wil gaan luisteren.

De Schaafkaas
Reijersen schreef:

Co-sign. Toch levert hij wel een leuke plaat af die lekker wegluistert. Voor mij is het eerste nummer ook gelijk het hoogtepunt van het album en dat is jammer, want daardoor kan het soms toch nog wel een lange zit zijn.

Dit hoor ik in ieder geval veel liever dan al die neppe R&B klonen als Chris Brown en Jamie Foxx.

avatar van Silky & Smooth
Jamie Foxx is totaal geen vergelijking met Chris Brown. Alleen zijn laatste album valt onder die categorie.

avatar van -marco-
1 woord:

GEWELDIG!!

De kwaliteiten van aloe komen goed uit in dit zeer soulvolle album. Beter dan zijn 2 ep's en voorgaande album imo.

Femme Fatale

Silky & Smooth schreef:

Ik ken Jamie Foxx alleen van het nummer op het album van Big Boi waarop hij meedoet, en dat is echt heel slecht van Jamie en absoluut van Chris Brown-niveau.

avatar van levenvergeten
Grappig: Femme Fatale is een cover van The Velvet Underground. Leuk

Sven Bersee
Ja die verraste mij positief.

avatar van Flipm0de
Wat een verschrikkelijk goed album! Vol met toptracks, met als hoogtepunten Femme Fatale, Hey Brother, Loving You Is Killing Me en natuurlijk I Need A Dollar.

Zeer blij met Aloe zijn switch van MC naar soul-zanger! Een hele aangename stem heeft hij.

Berichten verplaatst naar Aloe Blacc

avatar van Johanv4434
Wat ik best grappig vind is dat de reprise van politician (licht) gelijkt op de reprise van all around the world van oasis. Daarbij doel ik dan op de blazers. Misschien ben ik de enige, maar toch.

Voor de rest vind ik het een aangenaam album van een zanger met een stem die me soms aan Bill Withers doet denken.

Sven Bersee
Ik vind het een beetje overdreven hoe positief iedereen hier is. Het blijft een kwestie van smaak, maar ik hoor hier niet echt iets bijzonders. Ik hoor een paar lekkere nummertjes, maar dan houdt het wel op, want ook zijn stem vind ik niet heel speciaal.

avatar van jeroentjuhh
Ik ben het grotendeels wel een eens met Sven Bersee.
Een paar lekkere nummers, met I Need A Dollar en Hey Brother als hoogtepunten, maar ook veel nummers die het ene oor ingaan en het andere weer uit, zonder veel indruk te maken.

Magick1
Johanv4434 schreef:

Je bent niet de enige, ik had ook meteen dat gevoel

avatar van Leander1991
precies veel naar The Doors geluisterd, die Aloe

avatar van Silky & Smooth
De muziek van Politcian ken ik sowieso ergens van... Iemand?

avatar van InnerFreedomInt
zeer goede artiest van undergound naar celebrity echt duim omhoog voor deze talent i need a dollar op mtv op 7 geweest

avatar van Arrie
Joh, I Need A Dollar komt hartstikke vaak op MTV voorbij. En ik hoor niet zoveel in het nummer eigenlijk, vind het maar weinig boeiends.

avatar van Arrie
Sven Bersee schreef:

Kanye West - Golddigger ken je toch ook wel?

avatar van Flipm0de
Halfje beneden naar 4,0

Blijft het een geweldig album vinden, maar een 4,5 is toch iets te overdreven.

Ken overigens de muziek van Oasis of The Doors niet, dus die overeenkomsten hoor ik niet.

avatar van shaadiq haynes
Zeer lekker plaatje van een erg getalenteerd artiest (ook als rapper vond ik hem al geweldig). Velvet Underground-cover is ook zeker geslaagd en 'I Need a Dollar' is natuurlijk fantastisch, al moet ik zeggen dat ik het erg hatelijk vind om de eerste de beste oma of top40-tiener te zien meelippen met een artiest die altijd als 'underground' koesterde...

avatar van Silky & Smooth
Ik vind Mama Hold My Hand, hoe cliche ook eigenlijk, echt een prachtig nummer! Hoe hij verteld over dat hij zijn moeders hand moest vasthouden als kind naar dat hij zijn moeder nu moet helpen met oversteken. Erg mooi!

avatar van Reijersen
Vandaag nog maar eens opgezet. En moet het helaas verlagen.
Zolang de nummers wat meer tempo hebben is het goed. Dan ligt de basis ook meer op de muziek lijkt wel en hoeft de beperkte stem van Aloe het nummer niet te dragen. Bij de rustige nummers is dit precies het tegenovergestelde en valt hij aardig door de mand.

avatar van Pinsnider
Ik zat naar woorden te zoeken, maar Reijersen komt dicht bij mijn gevoel; de stem draagt de nummers niet. Daarnaast vind ik het instrumentenpalet geweldig (blazers!) maar lijkt alles achter een muur weg te komen. Het knalt niet je kamer in. Misschien maar goed ook, anders was van de -toch wel fraaie stem- niets meer overgebleven. Helaas boet de plaat voor mij dan wel flink aan pit in. Jammer.

avatar van AOVV
Er staan een paar heel goeie nummers op, zoals 'I Need A Dollar', 'Politician' en de Velvet Underground-cover 'Femme Fatale', maar hoger dan 3,5 sterren gaat dit toch niet scoren bij mij..

Maar goed, nog enkele keertjes beluisteren, en dan zal die score er wel komen.

avatar van AOVV
Een kleine week later is mijn mening onveranderd, 'I Need A Dollar' is natuurlijk een snedig nummer, dat er ferm inhakt, en verder staan er zeker nog goeie nummers op (die nummers die ik al heb aangehaald + 'Good Things', 'Make Me Smile' en 'Momma Hold My Hand'). Leuke soulplaat, en ja, namen als Bill Withers en Sam Cooke schieten me te binnen. Chapeau ook voor de Velvet Underground-cover, in een interview in HUMO stelde de artiest zelve dat het nummer hem gewoonweg enorm aansprak.

3,5 sterren

mathieudc
Voor het eerst aan het luisteren nu, wat is de opener toch een prachtnummer in een momenteel toch wel redelijk leuke top-30! Als ik het op de radio hoor passeren, zing ik het de ganse dag door.