Linkin Park - A Thousand Suns (2010)

Rock / Electronic
Label: Warner Bros.

1. The Requiem (2:01)
  2. The Radiance (0:57)
  3. Burning in the Skies (4:13)
  4. Empty Spaces (0:18)
  5. When They Come for Me (4:53)
  6. Robot Boy (4:28)
  7. Jornada del Muerto (1:34)
  8. Waiting for the End (3:51)
  9. Blackout (4:39)
  10. Wretches and Kings (4:10)
  11. Wisdom, Justice, and Love (1:38)
  12. Iridescent (4:56)
  13. Fallout (1:23)
  14. The Catalyst (5:42)
  15. The Messenger (3:01)
  16. Blackbirds * (3:21)
  17. New Divide [Live at Terra Vibe Park, Athens, Greece, July 21, 2009] * (4:54)
  18. The Catalyst [NoBraiN Remix] * (4:22)
Linkin park achja jeugd sentimentje.
Het is mij niet echt duidelijk welke weg ze zijn ingeslagen, hoewel het toch het meest naar overproduceerde poppy elektro-rock neigt.

En dan het album tja.
Het is niet vervelend om naar te luisteren, het klinkt allemaal erg zoet.
Af en toe wat stoere oerkreten, maar vooral een hoop gezwijmel.
Vraag me ook af hoe ze dit album live gaan brengen, staat die gitarist dan alleen nog met zijn koptelefoon op de liedjes mee te zingen?

Live zijn ze overigens wel ok, LP staat bij mij alleen te boeken als de band die nooit naar Nederland komt.
Als ze naar bijvoorbeeld de HMH zouden komen zou ik denk ik nog wel zo gek zijn om er heen te gaan ook.
Wat velen denk ik ook nog wel met Limp Bizkit en Korn hebben.
Jeugdsentimentje gewoon voor de gein een keertje live zien.

Al met al een vrij matig album dat nog best lekker wegluisterd.

na een antal keer luistere heb ik mijn stem na 5 sterren verhoogt, omdat ik het een goed album vind dat lekker luistert en het me niet uitmaakt dat het anders dan de andere is

ElsenaarMetal
Ik snap de haatstemmen best, en ik zie het zo gebeuren dat dit maar tijdelijke stemmen zijn. wanneer men de muziek gaat waarderen zoals de muziek is, en het niet steeds gaat vergelijken met de oude LP zal hun score vanzelf wel stijgen.

ik zeg ook eerlijk, niet mijn favoriete album, misschien zelfs mijn minst favoriete album. maar ondanks dat vind ik het geen slechte plaat. en qua commercie, neu, vind dit niet commercieel. kan aan mij liggen hoor. maar hoor dit soort muziek niet veel vaker.

avatar van ravian
Dit is geweldig. Deze band staat niet stil; slaat nieuwe wegen in en zijn gewoon zeer goede muzikanten. Natuurlijk was de Hybrid Theory een geweldig album, maar ook een album dat niet te overtreffen valt. Door nu een andere koers te varen kan deze band nog jaren mee. Ben benieuwd naar de live optredens

avatar van Metalhead99
Ik vind dit nieuwe album niks. Als puber vond ik Linkin Park geweldig en hun eerste albums zijn ook best goed, maar deze vind ik drie keer niks. Ze hebben er zelf vast voor gekozen om deze kant op te slaan en ze zullen vast weer veel nieuwe fans erbij krijgen, maar ik haak hierop af.

avatar van Snoeperd
Het zijn geen haatstemmen hoor, elsenaarmetal. Het is gewoon ook een zeer ondermaats album en ik vergelijk het niet met de oude LP. De oude albums zijn natuurlijk goed maar dit werk is niet ermee te vergeljken want je hoort bijna twee verschillende bands.
De critici zijn ook zeer negatief over dit album trouwrns. Haatstemmen vind je overal maar ik vrees dat de slechte stemmen hier zijn om dat het ook echt slecht is

avatar van XeeGen
Zijn toch ook vooral haatstemmen hoor

avatar van hoi123
0,5
Makkelijk om te zeggen. Waarom hebben de andere albums dan een gemiddelde van ongeveer een half punt hoger? Je kunt je toch ook
voorstellen dat de meeste mensen dit album écht kut met peren vinden? Beetje raar om te verkondigen dat (bijna) iedereen die dit album slecht vindt een hater is.

avatar van The_CrY
Tja, in principe als je een album haat geef je een onvoldoende, is het niet? Als je dat niet doet doe je dat niet. Een "hater" zijn is geen vreselijk iets hoor; het is ongeveer hetzelfde als een "minder grote fan" van de plaat in kwestie;)

@Snoeperd:
Critici en meningen van anderen laten mij vrijwel koud; je kan zeggen wat je wil, maar of muziek slecht is of niet blijft een mening. Als het gemiddelde nou onder de 2 sterren zou zitten zou je er nog over na kunnen denken, maar hier niet. En je bent geoorloofd het slecht te vinden, zolang je dat ook alleen maar vindt.

avatar van XeeGen
Ik denk dat er hier genoeg halve sterren met een post zijn geplaatst met een opmerking als: Waar is de LP van vroeger? Dit had ik helemaal niet verwacht! etc.Er zijn ook zeker mensen die hun mening goed onderbouwen maar het is overduidelijk dat er bij LP cd's altijd meer haat stemmen tussen zitten dan bij andere artiesten. Was bij MTM hetzelfde verhaal. Ik geloof dat West ergens bij een andere plaat al had gezegd dat een halve ster voor elke cd te weinig is en daar ben ik het zonder meer mee eens (verzamel cd's terzijde).

Voornaamste reden waarom dit album veel lager scoort dan andere albums is omdat de verandering van metal/rap naar electronic/pop behoorlijk groot is en er zijn weinig bands die dat doen. Bovendien was LP nooit echt hoogstaande muziek, commercieel zeer succesvol maar nooit echt een favoriet van de critici.

avatar van petdetect
XeeGen schreef:

Het is maar op welke band je je focust, hoor. Bij mijn favouriete bands zie ik geregeld "haatstemmen" opduiken. Zegt waarschijnlijk ook iets over mijn diverse/wisselende muzikale voorkeur!

avatar van XeeGen
Ja dat is ook weer zo, ik luister op het moment vooral naar bands die hier op MuMe op het handje worden gedragen. Op Coldplay na, die dan weer bij elke mogelijkheid word afgezeken Maar ik had in ieder geval nog nooit zulke gevarieerde stemtabbelen gezien zoals bij MTM en ATS.

avatar van Eric de peric
het is erg zielig om te zien hoe mensen LP zo nog proberen te verdedigen ook al weten ze dat ze slechter zijn geworden.
get over it! LP's gone pussy

avatar van Game
LP's gone pussy

LP's gone mature.

TimZor
Hoezo we weten dat ze slechter zijn geworden ??? Het is gewoon smaken verschil lijkt mij ik vindt LP geniaal met deze cd maar luister ook nog steeds graag naar hun eerste album hoor. De een houdt gewoon wel van verandering en de ander niet zo te zien

avatar van bram-f
Hoe vaker ik het album luister, hoe mooier ik m ga vinden.
hoorde laatst een andere kijk op het album, daar werd het album ook mooier door.

0,5
wat een zwaar kut album wat is er met linkin park gebeurt van vroeger

avatar van Pink
Ik kende Linkin Park op een paar hits na niet echt.
Heb deze cd, nav een recensie die mij wel aansprak, aangeschaft en heb daar absoluut geen spijt van.
Niet de Nu metal waar ze bekend mee zijn geworden maar allerlei stijlen vind je terug op dit album. Experimenteel en toch ook toegankelijk, Deze cd zou bij liefhebbers van progressieve rock ook wel eens goed kunnen vallen.

avatar van Don Cappuccino
0,5
Ik ben een groot liefhebber van progressieve rock en ik haat dit album enorm. Het album is ergernis van begin tot eind, niks progressiefs aan. Bij mij blijft hij op een halve ster staan.

avatar van hoi123
Dit album experimenteel.
Dit album progressief.

avatar van Pink
hoi123 schreef:
Dit album experimenteel.
Dit album progressief.

Ach dan zal ik net als verschillende recensenten en de bandleden zelf wel enorm lomp zijn....
Overigens heb ik nooit gezegd dat het progressief is.

avatar van blonde redhead
je kan bij albums van Linkin Park verwachtten dat er veel haat stemmen zullen komen en stemmen van 0.5* zijn eigennlijk altijd haatstemmen mi. Als je een 0.5* ster geeft dan had je dat voor het beluisteren van het album vaak ook al gedacht. Als ik dat gevoel heb ga ik het album niet luisteren. Zoals ik dit album ook niet ga luisteren ik heb wel wat beters te doen.
Edit: Bovendien kan je, als je naar de profielen van de 0.5* stemmers kijkt, zien dat zij in een levensfase zitten waarin je nu eenmaal graag overal tegenaan wil schoppen.

avatar van R2DeepThroat
Ik vind het wel wat raar om dit album ook maar 0,5 te geven. Er staan best goede nummers op. Zo goed als de 'oude' Linkin Park zal het nooit zijn, maar komaan, zo slecht nu toch ook weer niet? Maar ja, iedereen zijn mening hé.

avatar van Mr. Rock
blonde redhead schreef:

Ik kan in ieder geval voor mezelf zeggen dat ik niet had verwacht dat ik na het beluisteren van dit album op 0,5* zou uitkomen. Ik was er wel een beetje bang voor dat Linkin Park na het al bedroevende Minutes to Midnight nog wat verder zou afzakken, maar dit "experimentele" werkje is wel een dieptepunt dat niet meer in negatieve zin kan worden overtroffen. Ik had nog liever gehad dat ze hadden geëxperimenteerd met een hamster en een scheetkussen dan dat ze met dit album op de proppen waren gekomen.
Verder vind ik het erg knap dat je je een beeld kunt vormen van een hele groep personen door even op een profielnaam te klikken en een geboortejaar te bekijken.

avatar van Don Cappuccino
blonde redhead schreef:

. Wat een onzin, zeg.

SPAROOD
Toen ik dit album voor de eerste keer hoorde vond ik er maar weinig aan. De nieuwe stijl vond ik echt niets maar een aantal luisterbeurten verder klinkt het al beter en nu een aantal maanden later is het album echt heel erg gegroeid van 3 sterren naar 4. Misschien wel in mijn jaarlijst van 2010 al ben ik daar nog niet over uit.

TimZor
Vandaag na hem helemaal grijs gedraaid te hebben toch besloten om mijn stem te verhogen naar een 5 !!! Wat is deze plaat geniaal zeg en lijkt echt elke keer alleen maar beter te worden. Als je het mij vraagt het beste wat LP tot nu toe heeft weten te maken. Staat ook terrecht op 2 in mijn top 10 lijst !

avatar van jellecomicgek72
Nee, dit gaat 'm niet worden vrees ik. Wat een softe band is Linkin Park geworden zeg.. Waar zijn die keiharde nummers als Faint, One step closer etc?

avatar van Marsvin
jellecomicgek72 schreef:

Die keiharde nummers als Faint en One Step Closer zijn in Meteora en Hybrid Theory.

avatar van <JJ>
Soft of niet, ze kunnen er wel een groots feest van maken.. Dus ik ga naar PinkPop (nu nog even de bevestiging dat ze ECHT komen....)