Linkin Park - A Thousand Suns (2010)

Rock / Electronic
Label: Warner Bros.

1. The Requiem (2:01)
  2. The Radiance (0:57)
  3. Burning in the Skies (4:13)
  4. Empty Spaces (0:18)
  5. When They Come for Me (4:53)
  6. Robot Boy (4:28)
  7. Jornada del Muerto (1:34)
  8. Waiting for the End (3:51)
  9. Blackout (4:39)
  10. Wretches and Kings (4:10)
  11. Wisdom, Justice, and Love (1:38)
  12. Iridescent (4:56)
  13. Fallout (1:23)
  14. The Catalyst (5:42)
  15. The Messenger (3:01)
  16. Blackbirds * (3:21)
  17. New Divide [Live at Terra Vibe Park, Athens, Greece, July 21, 2009] * (4:54)
  18. The Catalyst [NoBraiN Remix] * (4:22)
nielie55 schreef:

Maar maakt dit dat erg dan dan?
Ik vind de opmerking van Chester in een interview dan ook geniaal:
'We maken de muziek niet meer voor de fans, maar voor onszelf. Als ze het leuk vinden is dat mooi, anders hebben ze pech, Dan moeten ze maar muziek zoeken die ze wel leuk vinden, want die muziek maken we niet meer'

Ik bedoel hier mede mee te zeggen dat ik het jammer vind dat de 'oude fans' het album zo erg afkraken. Als je in gedachte neemt dat het geen Linkin Park is, en je van dit genre houd moet je gewoon toegeven dat het een goed album is. Wat minutes to midnight miste (allemaal losse nummers, totaal geen samenhand met elkaar) heeft dit album in overvloed.

Beste CONCEPT ALBUM wat ik tot nu toe heb gehoord

Of het erg is? Nee, dat niet.
Maar ik reageerde op iemand die zei dat Linkin Park juist een band met een eigen stijl was. En dat heeft Linkin Park op dit moment gewoon niet. Niet om te bashen, maar ze maken gewoon weer wat nieuws in een compleet andere stijl.
Ik kan dit album niet waarderen, ik vind het maar saai en weet dat Linkin Park gewoon veel beter kan. Zoveel muzikale kwaliteiten in de groep, maar op dit album maken ze er bijna geen gebruik van. Het lijkt wel dat de band op bijna alle tracks naar achter is geschoven en is ingeruild voor een computer. Laat staan hun grootste troef de samenwerking tussen Chester en Mike.

En Chester kan wel heel mooi zeggen dat het hun niets uit maakt of de fans het leuk vinden of niet, geloof me dat het hem heus wel wat uitmaakt en anders wel de platenmaatschappij daar achter.
Als de verkoop achter blijft en de concerten niet meer uitverkocht worden en geen festival LP meer wil hebben voor een optreden is het gauw gedaan met deze instelling of zelfs met deze band.

avatar van Mr. Rock
conspiracy schreef:

Ja het hoort er tegenwoordig bij om als bekende artiest te doen alsof je je eigen stijl hebt, niet in een hokje te plaatsen bent, lekker doet waar je zelf zin in hebt etc. Neemt niet weg dat ik er geen problemen mee had gehad als ze dit album daadwerkelijk alleen voor zichzelf gemaakt hadden. Dan had het niet uitgebracht hoeven worden en was dit bandje wellicht op een wat prettigere manier in mijn herinnering achtergebleven.

conspiracy schreef:

Of het erg is? Nee, dat niet.

Klopt wel over de stijl, alhoewel ik nog steeds de herkenbare stukjes zang en rap hoor (wat ik op mtm toch miste)

Ik vind juist dat ze deze muzikale kwaliteiten op dit album veel meer naar voren laten komen. Als je echt muzikaal bent, reduceer je je niet tot een stijl muziek, dat is echter mijn visie en mening.
Ik vind het album dan ook veel beter in elkaar zitten, meer afwisseling en daaribj gaat het een keer echt ergens over, het zet mij in ieder geval aan het denken.

Lukk0 schreef:
Ik zie een hogere stem voor The Downward Spiral van NiN, dus nee

Was voor mij bedoeld denk ik =P
Alhoewel ik je niet helemaal snap =P

avatar van Arrie
Hoi123 vroeg of het het enige conceptalbum is dat je kent. Waarop Luuk zegt dat het niet het enige conceptalbum is dat je kent omdat je ook op The Downward Spiral hebt gestemd (wat een conceptalbum is). En dat omdat je daar een hoger cijfer had staan dit dus niet het beste conceptalbum is. Maar ik zie dat je je cijfer voor TDS alweer verlaagd hebt (helaas).

Nagenoeg een meesterwerk.
De hele sfeer die het album uitademt greep me direct naar de strot.
Ik begrijp werkelijk niet waarom het zo laag scoort.
Geweldig als artiesten zichzelf opnieuw proberen uit te vinden. Helaas lukt dat niet altijd, maar in dit geval is het experiment geslaagd.
HT vond ik leuk. Meteora iets beter, maar toen al leek de 'sound' uitgewerkt. Toen kwam MTM. Achteraf gezien zat LP toen in een soort overgangsfase naar de huidige 'sound'.
Ik ben erg blij met ATS, want ik had ze eigenlijk al afgeschreven.
Enige minpunt: er hadden van mij nog 1 of 2 nummertjes bij gekund.
Ik vind 'm erg kort.

de eerste keer dat ik het album luisterde vond ik der niks aan. echter na een paar keer luistere vond ik het steeds beter worden. het is zeker niet zoals lp vroeger was maja daar heb ik me bij neergelegd. Ze zijn veranderd maar wat mij betreft niet slechter geworden. Een lekker album dat goed in elkaar zit.

4 sterren voor een goed album

avatar van fabblwaps
@stemmer: De lage score komt vooral door de vele haatstemmen.

Kijk voor de grap eens bij de user Forgotten, van een 5,0 naar een 0,5 Zijn top 10 laat ook niet bepaald een brede muzieksmaak zien. Sowieso een bijzonder figuur, hij heeft een CD in z'n top 10 die hij een 0,5 heeft gegeven. Omdat er hier best veel van zulke figuren stemmen is de score zo laag.

Natuurlijk zitten er ook wel mensen bij die het gewoon een slecht album vinden en het wel goed kunnen onderbouwen.

Als ik naar dit album luister heb ik het gevoel dat ik naar een slecht remix album luister van goede rock nummers.
When they come for me, waiting for the end & wrectches and kings
zijn de enige nummers die me herinneren aan de goede oude linkin park.
Het is geen super slecht album voor een doorsnee rock groep maar voor linkin park is dit het wel omdat ht, m en mtm erg goed waren.

avatar van pim556
1,0
Marsvin schreef:

Al degene die enkel naar luide, metal of 'Paramore' muziek luisteren gelieve u stem nu te verwijderen.

Zo ken ik er nog wel één: iedereen die Humbug als profielfoto heeft je stem verwijderen, want dat is zo'n lelijke hoes!

Joy
tzal wel een groeiplaat zijn want ik ontdek vooral slappe hap, voorspelbaarheid, en robot boy is gewoon hey you van ene jimi

niet de beroerdste die ik ben draai ik um zo nog maar eens, al was het maar omdat ik van LP zon 5 nummers op mun comp heb staan die ik werkelijk reetegoed en het overige volstrekte bocht vind, er zal toch wel iets van potentie in deze plaat zitten zo houd ik me voor

positief punt, de bestaande koek was allang op, trukjesmuziek, dit is iig een poging dat achter te laten, de plaat klinkt volwassener, al is een nummer als iridiscent niet om aan te gape zo kinderachtig

avatar van Soulmaggot
0,5
pfff het is echt erg hoe een geweldige band als Linkin Park ineens zo laag kan vallen door met een album als Minutes To Midnight af te komen, en dan 3 jaar later zn ruiten definitief in te slaan met zo een rotslechte cd als dit

avatar van petdetect
Heeft iemand al gezegd dat 't toch wel heel anders is in vergelijking met de eerste 2 albums? Zo niet: het is wel heel anders dan de eerste 2 albums!

Buiten dat klinkt het best ok. Moet 't nog even in laten werken want had wel iets anders verwacht.
Maar goed, als ik drinken vraag, Fanta verwacht en Cola krijg en de Cola smaakt me goed zal ik niet gaan zeuren dat ik Fanta had verwacht. Er zullen natuulijk altijd mensen zijn die geen Cola lusten. In dat geval: drink Fanta!
Heb dorst gekregen... zal ondertussen nog eens naar A Thousand Suns luisteren voordat ik stem!

avatar van XeeGen
Veel mensen die hier een halve ster komen stemmen zouden die cola naar de ober smijten

avatar van Mr. Rock
Nee hoor. Met tegenzin opdrinken en nooit meer in dit café terugkomen.

Ik haat zwijmelballads, maar The Messenger is de blauwdruk van hoe een ballad hoort te zijn!
Zelden een song gehoord die zo echt is.
Geniaal ingezongen!

avatar van Spotalicious
Linkin Park, opgericht in 1996, is de laatste jaren veel veranderd. Niet alleen qua muziekstijl maar ook formatie. Zo hebben ze nu al 4 echte studio-albums afgeleverd, waarvan A Thousand Suns de laatste is.

Zoals boven al staat besschreven is LP de laatste tijd qua formatie van bandleden nogal wat veranderd. Deed op de eerste twee albums de rapper, Mike Shinoda, nog mee met zang, op het derde album valt hij bijna helemaal weg. Volgens fans was dit een slechte move, omdat vele het unieke toen aan Linkin Park ging missen.

Mede daarom ben ik vrij tevreden met dit album. Mike Shinoda is inderdaad weer terug en op het nummer When They Come for Me is dit echt goed te horen. Goed gerapt maar ook strak geproduceerd! Goeie nummers voor mij zijn verder: Iridescent, The Catalyst en Wretches and Kings.

Het feit dat het album zoveel losse, korte audiofragmenten bevat ben ik echter niet zo'n fan van. De audiofragmenten zijn leuk, maar het zijn er ook gewoon te veel, wat het tempo uit het totaalplaatje haalt.

Ik had gehoopt, en ook gedacht dat dit album misschien wel hun eerste plaat, Hybrid Theory, zou kunnen overtreffen, maar dit is helaas niet gelukt. Goeie plaat desondanks en een 3,5 is niet meer dan waardig.

Eerlijk gezegt vind ik The catalyst zo slecht nog niet.

avatar van Dutchy
De rest is ook niet zo slecht hoor

avatar van Spotalicious
Stem verhoogd naar 4 sterretjes. De plaat blijft groeien voor mij!

avatar van Murdock
Dit vind ik echt een van de meest tegenvallende platen van de afgelopen jaren... hoe heeft het zo kunnen lopen? de commerciële invalshoek van het album kan me aan me achterkant roesten , maar de kwaliteit?, heel erg jammer..

Ik was vroeger ook een groot liefhebber van de eerste twee albums van Linkin Park. Nu, jaren later, weet ik nog steeds in welke volgorde de nummers op de album stonden en ken ik vanzelfsprekend nog elk nummer uit m'n hoofd, zo vaak heb ik het geluisterd.

Ondanks dat die makkelijk luisterende metal-stijl me nog steeds wel bevalt (heel af en toe zet ik Hybrid Theory of Meteora nog wel eens op), ben ik niet ontevreden met de stijlverandering die Linkin Park heeft doorgevoerd. Dit is gewoon een erg sterk album dat nog beter wordt naarmate je het meer luistert. De stem van Chester vind ik erg goed. Ik ben zeer benieuwd naar de volgende stap die deze band gaat zetten!

Volgens mij is dit toch echt minder commercieel dan het rete-commerciele Hybrid Theory.....

avatar van <JJ>
3 Augustus, The Catalyst wordt als single vrijgegeven. Als 'LP-fan' moest ik die natuurlijk gelijk luisteren! En ik moet toegeven, ik schrok behoorlijk, het was wel iets anders dan verwacht. Toch nog een paar keer geluisterd, het werd iets beter, maar ik had toch gemengde gevoelens over 'A Thousand Suns'.

In de aanloop naar 'ATS' heb ik geen andere liedjes geluisterd, dit uit respect voor LP en omdat ik me ook wel eens wilde laten verrassen...

10 September, VROEM!! Tussenuur >> Freerecordshop! Terug op school dit album gelijk in de computer gestopt en begonnen met luisteren.
Dit is met voorsprong het meest alternatieve album van Linkin Park.
Dat dit album commercieel klinkt vind ik een zeer kromme beredenering. Een kind kan op z'n vingers aftellen dat met LP met dit album fans gaat verliezen. Als ze zo nodig commercieel (lees: geldverdienend) willen zijn, hadden ze gewoon een Hybrid Theory III gemaakt...
Nieuwe fans trekken met dit album lijkt me best lastig. Als je 'pop'-songs wilt maken voor het 'grote' publiek, zet je er geen nummers tussen als Wretches and Kings of Blackout.

Nee, met dit album slaan Chester & Mike (e.a.) een geheel nieuwe weg in. Ik moet zeggen dat het mij bevalt. Het nummer 'When They Come For Me' bevat precies de afwisseling in een liedje wat iemand als ik nodig heb. Het album groeit ook elke keer als ik het beluister. Inmiddels is de Catalyst gegroeid tot een ijzersterk nummer...

Ik kan erg goed begrijpen dat veel mensen dit album een fikse tegenvalller vinden, maar wanneer je, net als ik, erg van variatie (opera/rock/metal/rap/techno (alles door mekaar)) houdt, is dit een heerlijk album.
Het vorige album MTM lag bij mij dan ook erg goed in de smaak.
Heerlijk; Chester zingt gevoelig (In Between) en Mike rapt alles bij mekaar (Hands Held High).

(Niet verbazend; mijn top bestaat dan ook uit artiesten met afwisselende muziek).

Tot nu toe nog een 4,5*, maar hij heeft nog steeds kans tot 'agressive expansion'.

avatar van Game
Op MTM zong Mike op In Between. Overigens weet ik niet of een Hybrid Theory III wel commercieel zou zijn, dat zou natuurlijk weinig op de radio gespeeld worden.

avatar van <JJ>
Hmm... Mijn fout... Mike zingt inderdaad op In Between. Chester zingt melodieus op Leave Out All The Rest (e.a.). Maar de afwisseling is sterk aanwezig op dit album!

Commercieel hoeft niet direct synoniem te staan voor 'vaak op de radio', eerder voor 'veel geld inzamelen'. Met een 3e HT zal Linkin Park veel fans van het eerste uur bij zich houden. Hierdoor zullen ze weer een groot aantal albums verkopen zonder daar relatief veel voor te doen. De muziekstijl van HT en Meteora hoeven niet aangepast te worden, tekst-onderwerpen kunnen ook mooi hetzelfde blijven, niks aan het handje.
Als je deze definitie voor commercieel aanhoudt, zal een 3e Hybrid Theory erg commercieel zijn.

Iemand zei dat Chester het niet boeit als de fans het nieuwe album 'crap' vinden (onder deze groep fans hoor ik) . Ik heb ze in 2007 op Pinkpop gezien, ik werdt gek van blijheid toen ze het podium opkwamen, zong elk nummer luidkeels mee. Als Chester nu dus zegt dat ze de 'old sound' niet meer maken, dan ben ik toch benieuwd hoe ze dat live doen. Gaan ze dan met tegen zin 'A Place for my Head' spelen? Fuck man. Ik hoop zo dat Jan Smeets geen geld gaat uitgeven aan Linkin Park voor Pinkpop 2011! Met dat nieuwe album + MTM en de gedachte dat Chester de old sound niet meer wil maken hoef ik ze niet zo nodig live te zien!

avatar van Game
schreef:

Wellicht ja, beetje dezelfde situatie als Eminem, die ook geen muziek zoals vroeger maakt maar wel veel platen verkoopt. Ik vraag me altijd af of ze dan ook goed verkopen met hun oudere stijl. Je doelgroep veranderd ook over de jaren natuurlijk.

TimZor
Dat je de sound van vroeger niet meer wil maken betekend toch niet automatisch dat ze dat ook niet willen spelen ??? Goed voorbeeld is toch ook het harde en zachte op de dvd Road to Revolution ? LP is nog steeds trots op de albums HT & Meteora ze willen zich alleen niet herhalen en daar is naar mijn mening niets mis mee deze suns is na meerdere luisterbeurten ook alleen maar beter geworden als je mij vraagt. En noem het al bijna een geniaal album ondanks dat ik ook nog steeds graag HT draai maar ben blij dat we niet nu dan zouden zitten met 4 keer een HT achtig album want dan heb je genoeg aan een van de cds bij wijze van spreken.

avatar van fabblwaps
Ik zou ze denk ik het liefst zien terugkeren naar de stijl van MTM, maar dan vooral de hardere nummers daarvan. Aan de andere kant, als ze hierna weer iets nieuws proberen en het bevalt weer zo goed, dan hoor je mij niet klagen.