Volbeat - Beyond Hell / Above Heaven (2010)

Denemarken
Label: Vertigo

1. The Mirror and the Ripper (4:00)
  2. Heaven Nor Hell (5:22)

met Henrik Hall

3. Who They Are (3:42)
  4. Fallen (5:00)
  5. A Better Believer (3:24)
  6. 7 Shots (3:44)

met Mille Petrozza en Michael Denner

7. A New Day (4:06)
  8. 16 Dollars (2:48)

met Jakob Øelund

9. A Warrior's Call (4:23)
  10. Magic Zone (3:51)
  11. Evelyn (3:29)

met Mark Greenway

12. Being 1 (2:21)
  13. Thanks (3:42)
  14. Angelfuck * (1:31)
  15. Rebel Angel * (3:22)
  16. Pool of Booze, Booze, Booza [Live] * (4:11)
  17. A Moment Forever [Live] * (4:37)
  18. Still Counting * (4:22)
avatar van JacoBaco
Je vindt hem in elk geval beter dan Metallica - Death Magnetic

JacoBaco schreef:
Je vind hem in elk geval beter dan Metallica - Death Magnetic

zonder enige twijfel dit albumis stukken beter

avatar van metallica1997
a better believer is echt een geweldig nummer

avatar van Mr. B
Ik ga hem zo op de terugweg weer keihard in de auto opzetten, ik moet even afreageren na een dag hard werken

avatar van Dexter
Who They Are en Evelyn mogen zich alvast meten met Volbeats beste nummers, de rest is nog niet zo doorgedrongen.
Om me alvast voor te bereiden voor het concert in Antwerpen, zal ik dit plaatje eens grondig bestuderen.

avatar van haroldfox

haroldfox schreef:
Fijne Plaat maar Volgens mij de Slechtste Volbeat, maar ja Smaken verschillen

Niet alleen volgens jou. Heb hem nu 1 keer geluisterd, maar dit haalt het niet bij zijn voorgangers. Werd ik de eerste keer dat ik Guitar Gangsters hoorde redelijk uit mijn stoel geknald, zo weinig doet dit album mij. Doodzonde, het enige nummer met ballen is Evelyn met Barney. De rest is middelmatige, mid-tempo geneuzel.

haroldfox schreef:
Fijne Plaat maar Volgens mij de Slechtste Volbeat, maar ja Smaken verschillen

voor mij de beste volbeat, maar ja smaken verschillen

avatar van De Ulk
Lekkere plaat weer. Favoriet is voor mij Heaven Nor Hell, met de geweldige mondharmonica. Op de LP-versie staat nog het nummer Angelfuck als extra nummer.

avatar van metallica1997
het nummer rebel angel is touwens ook te gek op de EP van Fallen

avatar van snarf349
Niet het beste Volbeat album, maar ze hebben wel een paar van hun beste nummers op dit album staan.

avatar van AOVV
Onderhoudende, maar te wisselvallige plaat. Er staan echt knallers op hoor, vooral 'Evelyn'. Als je dat geen topnummer vindt, dan zit er waarschijnlijk was in je oren.. Verder doen 'Heaven Nor Hell' en 'A New Day' het goed bij mij. Enkele mindere nummers zijn het matige rockabillynummer '16 Dollar' en 'Being 1'. Sommige nummers (zoals 'Being 1') klinken me gewoon te flauw..

3 sterren

avatar van notsub
Volbeat is typisch een band die ik meer leuk dan echt goed vind. Hun sound vindt steeds meer aanhang en dat verdient deze hardwerkende band zeker. Op dit album komt een grunt voorbij, iets nieuws onder de zon voor Volbeat, maar voor het grootste deel wordt de CD gevuld met het vertouwde geluid van de eerste drie CD's.

Leuke plaat! Stukje beter dan de wat saaie voorganger.

Musica Amens schreef:
Leuke plaat! Stukje beter dan de wat saaie voorganger.

Laat ik nou net het omgekeerde hebben. Voorganger top, deze minder (behalve dan dat nummer met Barney).

avatar van Exfrozen
Wat een heerlijk luchtig vrolijk album.

avatar van Devoo
Volbeat flikt het weer. Schitterend album!

Beste van Volbeat!!

vielip schreef:
Beste van Volbeat!!

Neen, dat was de vorige.

Nee die daarvoor!

avatar van JacoBaco
Ja, vind ik ook. Daarna de eerste, dan deze en als laatste de derde.

Metal-D78 schreef:

Neen, dat was de vorige.

Die komt net iets na deze...maar is ook geweldig!

Hoi voor mij de eerste keer dat ik iets meld op musicmeter.
Voor mij het beste Volbeat album met 10 fantastische nummers, enkel Being 1, a better believer en magic zone vind ik wat mindere nummers.
16 Dollars is een prachig uptempo rockabilly nummer, Who they are is nog beter dan metallica, Heaven nor hell heb ik wel meermaals moeten beluisteren vooraleer ik het toch goed vond, Fallen vind ik prachtig, niet alleen de song zelf maar vooral als je weet dat dit is geschreven voor zijn overleden vader. Hij breng dat enorm sterk en die dubbele basdrum maakt het echt af, net zoals de meetste nummers, maar ik ben wel fan van die dubbele basdrum. Thanks vind ik wel wat flauw maar live zal dat enorm goed overkomen op het publiek.

avatar van vielip
Ik zal wel behoorlijk alleen staan maar ik vind de aanwezigheid van Greenway in Evelyn echt storend! Ik hou best van een gruntje zo op z'n tijd maar ik vind dit gewoon niet echt passen op de één of andere manier. Zal wel Greenway's stijl van grunten zijn want het meeste van Napalm Death vind ik ook niks. De rest van het album groeit per keer dat ik het luister. Heerlijk plaatje!

avatar van Dexter
Greenway vind ik er op een vreemde manier erg goed bij passen. Mij valt hier enkel 7 Shots wat tegen, vooral door de zang van Mille. Terwijl ik toch een groot liefhebber van Kreator ben.

avatar van Mr T
Helaas moet ik toch constateren dat ik deze een stuk minder vind dan hun vorige releases... helaas, want ik houd echt wel van de nodige dosis Volbeat zo nu en dan.
7 Shots is voor mij trouwens juist een van de betere nummers op dit album.

avatar van SebastiaanQuekel
Beyond Hell / Above Heaven is een lekker album geworden van Volbeat. Weliswaar niet beter dan Rock the Rebel / Metal the Devil, daarvoor mist het de power en de country, maar nog steeds erg lekker in het oor voor de Metal-liefhebber. Enkel Evelyn, 7 Shots, Magic Zone en Being 1 sla ik vaak over.

3,5 ster.

Sla je Evelyn over

avatar van SebastiaanQuekel
Mr. B schreef:
Sla je Evelyn over

Ik houd niet van grunts. Nooit gedaan.

Brother George
Die mondharmonica in Heaven nor Hell is echt wel zenuwtergend. En voor de rest, wat een spuugvervelende bombast. Ik weet wel dat smaken verschillen, maar dit ...