Andreya Triana - Lost Where I Belong (2010)

Soul
Label: Ninja Tune

1. Draw the Stars (4:00)
  2. Lost Where I Belong (5:14)
  3. A Town Called Obsolete (3:06)
  4. Darker Than Blue (3:43)
  5. Daydreamers (4:31)
  6. Far Closer (4:44)
  7. Something in the Silence (3:26)
  8. Up in Fire (4:04)
  9. X (4:36)
avatar van Rhythm & Poetry
Het door mij voorspelde album van het jaar is daadwerkelijk het album van het jaar geworden. Met deze woorden open ik deze -wellicht wat clichématige - lofbetuiging aan het adres van, de wat mij betreft, meest talentvolle soulzangeres van dit moment: Andreya Triana. Op Lost Where I Belong word je als luisteraar aangetrokken door het hemelse geluid dat uit de keel komt van deze donkere schone. Met zowel passie als de nodige variatie, haalt Andreya alles uit de kast om de luisteraar in te pakken, te verwennen en met name weg te laten dromen. De zwoele, licht electronische begeleiding van Bonobo past perfect bij het zweverige dat Lost Where I Belong uitstraalt. Enkele momenten van meer organische begeleiding stippen ook de veelzijdigheid aan de kant van Bonobo aan, die wat mij betreft een voortreffelijke rol vervult. De topproducer zorgt met zijn fijne, rustgevende klanken dat niet hij, maar Andreya in de spotlights staat terwijl je toch genoeg kunt genieten van al het moois dat Bonobo te bieden heeft. Dit nieuwe duo zorgt voor een exceptioneel hoogstaande CD. Ik wil er nog geen cijfer aan verbinden, daarvoor ken ik het album vooralsnog niet goed genoeg voor. Afgaande op het goede gevoel dat ik bij deze plaat krijg - en mijn eerdere ervaring met de muziek van Bonobo en Andreya (dit soort muziek gaat niet vervelen) - vermoed ik dat Lost Where I Belong minimaal een 4,5 van mij zal krijgen.

avatar van Rhythm & Poetry
Check dan ook zeker - tenminste, als je Lost Where I Belong goed vindt - het album van Bonobo dat hij dit jaar uitbracht (Black Sands). Daar is Andreya Triana ook op te vinden met fraaie gastbijdrages.

Rhythm & Poetry schreef:

Ach, wat kan mij het schelen: een dikke 4,5 voor dit meesterwerk!

avatar van Rhythm & Poetry
Waar open je zoal? Kom ik een keer luisteren!

Reijersen schreef:
Op het album van Bonobo was ik er te spreken over de bijdragen van deze dame, maar zo'n album lang kan me nog niet echt boeien. Vrij middelmatige stem, vaak wat gezongen op dezelfde monotone manier. Overtuigd dus nog niet. Maar geef het nog wat meer luistersessies.

Even een tip: probeer deze cd eens als het donker is.

Alhoewel ik niet zeker weet of dit daadwerkelijk werkt, aangezien ik de stem van Andreya al helemaal het einde vind.

avatar van Rhythm & Poetry
Zelf vind ik het ook erg modern klinken. En ik snap de vergelijking met Joss Stone totaal niet.

avatar van Rhythm & Poetry
Ja ik snap inderdaad dat je haar zang niet vergelijkt met Joss Stone. Maar juist dat ingetogene past mijn inziens veel beter bij Bonobo. Je zou elke andere willekeurige intieme zangeres met Andreya kunnen vergelijken, Joss Stone nu net niet mijn inziens.

Ik vind dit zelf alles behalve een brave plaat trouwens. Andreya heeft een zeer sensuele stem en dat maakt het spannend.

avatar van Rhythm & Poetry
Als dat geen belediging is weet ik het ook niet meer.

Andreya Triana

avatar van Rhythm & Poetry
Leugens. Of zijn jullie van die types die alle donkere mensen op elkaar vinden lijken? Ik zie in ieder geval geen overeenkomsten, ook niet op de wat vage cover.

avatar van Rhythm & Poetry
Je moet echt stekeblind zijn, wil je vinden dat beide dames op elkaar lijken.

avatar van Rhythm & Poetry
Dit album krijgt niet de liefde die het hoort te krijgen. Anyway, heb ik Andreya lekker voor mezelf.

avatar van Rhythm & Poetry
Die lijkt er inderdaad wel weer een beetje op. Bedankt voor je toevoegende commentaar Kos.

avatar van MJ_DA_MAN
Rhythm & Poetry schreef:
Je bedoelt dat je het een belediging vindt omdat je Triana goed vindt en Janet niet?
kemm schreef:
Echt zo'n uitspraak van mensen die één maal per jaar eens een soulalbum luisteren.
Haha, om dit nou nét tegen Reijersen te zeggen laat me lachen.

MJ_DA_MAN schreef:
Haha, om dit nou nét tegen Reijersen te zeggen laat me lachen.

Eerder omdat Janet een lelijke vrouw is, en Triana er prachtig uitziet. Ik vind gewoon dat ze niet op elkaar lijken. Heel veel blanke mensen vinden donkere mensen op elkaar lijken, ten onrechte.

avatar van MJ_DA_MAN
Reijersen schreef:
Eens goed kijken hoe hij het bedoeld he Hij beaamt juist mijn gedachten.
Sorry, verkeerd gedacht! Vond het ook al raar gezien kemm altijd weet wat ie zegt.
Rhythm & Poetry schreef:
Juist door vaagheden kunnen de meest uiteenlopende mensen qua uiterlijk op elkaar lijken.

avatar van Rhythm & Poetry
Laat ik het er maar op houden dat ik de overeenkomst niet zie. Hoe vaag de afbeelding ook mag zijn.

avatar van Rhythm & Poetry
Beste album van het jaar, en dat zal wel zo blijven denk ik.