Depeche Mode - 101 (1989)

Pop / Electronic
Label: Mute

1. Pimpf (0:59)
  2. Behind the Wheel (5:55)
  3. Strangelove (4:50)
  4. Sacred (5:09)
  5. Something to Do (3:54)
  6. Blasphemous Rumours (5:09)
  7. Stripped (6:45)
  8. Somebody (4:34)
  9. Things You Said (4:21)
  10. Black Celebration (4:55)
  11. Shake the Disease (5:10)
  12. Nothing (4:37)
  13. Pleasure Little Treasure (4:39)
  14. People Are People (4:59)
  15. A Question of Time (4:13)
  16. Never Let Me Down Again (6:40)
  17. A Question of Lust (4:07)
  18. Master and Servant (4:30)
  19. Just Can't Get Enough (4:03)
  20. Everything Counts (6:28)
mijn aller-aller-allereerste CD (en dan nog een dubbele!)
Bijna letterlijk grijsgedraaid, het kartonnetje ziet eruit alsof het een paar beurten in de wasmachine heeft meegedraaid.

de plaat dan : ijzersterk live-album waar veel nummers krachtiger en beter overkomen dan de plaatversies (Behind the wheel, Everything counts, de fantastische intro van People are people, Never let me down again, Shake the disease, ...)

***** 5 op 5 *****

Depeche Mode heeft het live hier in Nederland altijd erg laten afweten: ofwel, ze meden Nederland als de pest. Niet zo vreemd ook, want Nederland heeft nooit echt warm gelopen voor deze band. Heel jammer eigenlijk. Luister maar eens naar een nummer als Everything Counts in de live uitvoering: dat is toch echt heerlijk om te horen (en waarschijnlijk bij te staan ).

avatar van titan
titan (crew)
Ik heb ze ooit een keer live gezien; in de jaren '90 in Ahoy. Toen zat Dave Gahan in zijn stoererockerfase. Martin Gore zei trouwens ooit dat het hem niet verbaasde dat Depeche mode in Nederland niet populair was aangezien wij het land zijn van o.a. Vader Abraham .

avatar van Poeha
Man, wat is dit toch een steengoed live album.
Eerlijk gezegd ken ik, voor zover, geen betere optie.

Luister idd maar eens naar het laatste nummer of (en zeker het begin van) Things You Said. Ook Just Can't Get Enough klinkt fantastisch. En zo kan ik nog wel doorgaan...

Depeche Mode op de top van hun roem.
Metname 'Blasphemous rumours' is erg goed.
De band zit echt lekker in z'n vel en dat hoor je ook.
Veel spelplezier en een enorm enthousiast publiek.
Jammer dat ik ze destijds live gemist heb. Hopelijk word 26 Maart in Ahoy net zo spectaculair.

avatar van Hans Brouwer
Poeha schreef:
Man, wat is dit toch een steengoed live album.

'k Ben het geheel met Poeha eens. Heb deze live cd sinds gisteren in huis. Woorden schieten wederom te kort, dus dan maar
Ik maak nu ruim een maand kennis met de muziek van Depeche Mode. Ik ben sterk onder de indruk. Hoe heb ik zoveel moois al die tijd over het hoofd kunnen zien

En Hans gaat lekker door met zichzelf quoten.

avatar van Hans Brouwer
Ach Rayman je kan maar enthousiast zijn............
Maar ik val geloof ik in herhalingen, vanaf nu van mijn kant geen opmerking meer over DEPECHE MODE
Ga ik het maar weer eens over Coldplay hebben...

NEE NEE. Hou het lekker bij je enthousiasme!!

avatar van Onderhond
1,0
Ik vind ze live beter dan op hun studioalbums. Minder zwaar, minder belegen. Eigenlijk gewoon heel wat poppier.

Al ontgaat mij het plezier van naar zo'n mensen (artiesten in het algemeen) te gaan kijken. Ik kom vaak niet verder dan een klein applausje als een DJ een goeie set gespeeld heeft, wat zo'n menigte daar staat te joelen voor zo'n bandje is beyond me.

Somebody vond ik trouwens het meest geslaagde nummertje. Ken het ook, maar geen idee waarvan.

avatar van Poeha
Nou nou, Onderhond 1*.
Wel erg magertjes, of niet?

Heb je ze nu wel of niet live meegemaakt?
Want "het plezier ontgaat je"?

avatar van Onderhond
1,0
Vond het inderdaad erg magertjes. Vandaar ook 1*

En ik heb ze nog niet live meegemaakt. Ga er ook helemaal niet aan beginnen

avatar van Droid
IJzersterk live album. Hun live-reputatie was al prima (behalve in Nederland, doodgezwegen door de muziekpers), maar "101" werd een nieuw hoogtepunt.
Nummers zoals "Stripped" en "Shake the Disease" klinken zelfs beter dan de studio-versies.

De film "101" is ook erg de moeite waard!

avatar van orbit
Nederlandse muziekpers Als we naar hen zouden luisteren waren Live en Kane de beste bands van de laatste 25 jaar en moest iedere muziek met gebruik van electronische instrumenten op de brandstapel...

101 is een van de beste live-albums die je voor je goede geld kunt kopen, vergelijkend met het concert waar ik in maart naartoe was klinkt dit eigenlijk stukken geestdriftiger en strakker nog

indrukwekkend live statement van een band waarvan je het niet zou verwachten, Live nochtans enorm de moeite waard en ik kan het weten, heb hen al meermaals bezig gezien en gehoord. Telkens erg genoten van hun performances !
101 is een schitterend album waarvan ik al een LP versie en een CD versie versleten heb...

Zie ook de film "101". Is tevens de voorloper van de Reallife series. Een aantal jongeren dat gevolgd wordt naar het concert van Depeche Mode; erg leuk.

avatar van vigil
Om één keer te zien, daarna is de lol er wel vanaf helaas. Het concert gedeelte is natuurlijk wel top!

Inderdaad het 'road movie' gedeelte is niet om meer dan keer aan te zien. Het concert zelf is een lust voor oor en oog!

Newborn
Op de SACD-uitvoering van 101 staat achter Everything Counts als verborgen bonus de complete intro Pimpf. Onbegrijpelijk dat hij niet in die volledige uitvoering op 101 stond, want -mijn hemel- wat een intimiderend muziekstuk is dat.

Pimpf is inderdaad knap, met enigszins intimiderend maar tegelijk zeer meeslepend alsof je meegeleid wordt in een duistere trance

Jazzthieve
De intro voor People Are People is zalig, prachtige opbouw.

avatar van MiSs CrY bAbY
Dit is één van mijn eerste albums. Ik heb deze samen met The Singels 86-98 gekocht, en toen ik die hoorde vond ik het allemaal wel aardig, maar toen ik 101 hoorde werden de meeste nummers ineens levend op de één of andere manier. Ik was al gelijk helemaal verkocht aan het nummer Stripped, die is zo mooi live, ik kreeg er kippevel van, dat is sindsdien ook één van mijn lievelingsnummers. En Just can't get enough is ook zo goed, als ik in die tijd had geleefd, had ik daar zeker bij willen zijn, lijkt me prachtig. Echt heel jammer dat DM bijna nooit in Nederland komt... Ik hoop dat ze dat voortaan wel doen, ik namelijk gehoord dat het vorig jaar wel uitverkocht was.

Ik geef deze cd 5 sterren,
Groetjes

avatar van lullaby1987
simply perfect... ...4.5..geen verdere uitleg nodig

Pieter Paal

Vader wie?
Ik weet wel dat het intro van 'Dreaming of me' gebaseerd is op 'Het Smurfenlied'.

avatar van Gert P
Heb hem nu op sacd maar wat een geweldig concert is dit.
Op de sacd in 5.1 klinkt hij natuurlijk nog mooier.
Is maar 1 klein minpuntje de hidden track op cd 2, je moet het laaste nummer een paar minuten door laten lopen wat ik dus niet doe.

avatar van devel-hunt
Vreemd eigenlijk, deze band nooit wat aangevonden totdat ik vorige jaar deze CD te horen kreeg, bijna niet meer uit de CD speler geweest. DE perfecte live plaat!!!

avatar van MartinoBasso
Sterk live album ja, al heb ik bij sommige nummers het gevoel dat ik naar een studioversie zit te luisteren met wat gejuich ..

Afsluiter 'Everything Counts' is het hoogtepunt.

Ik weet niet of deze ooit op DVD is verschenen; vond het filmgedeelte ook de moeite waard; met als hoogtepunt Alan Wilder die uitlegt hoe Black Celebration in elkaar steekt.

Verder was de 101 tour, de tour die na hun beste album Music For The Masses volgde, waar ze hier 8 nummers van spelen.

titan schreef:

En... hij heeft helemaal gelijk!!

Ik vind dit trouwens ook een zeer sterk live-document. M'n vriendin is een DM-adept, dus ik hoor het nu wat meer en het bevalt me zeker. Meer nadere toelichting komt a.s.a.p.

titan schreef:

Dat moet iemand uit Teletubby land niet zeggen.