Dat jij dit album bestempeld als "saai" kan natuurlijk, iedereen zijn mening. De term "ongeïnspireerd" vind ik persoonlijk wat minder op z'n plaats. Ongeïnspireerd vind ik bijvoorbeeld sommige hits van Krezip zoals 'Sweet goodbyes', 'Out of my bed' of 'All my life' etc. Met die nummers waren en zijn op zich niks mis mee overigens, maar wel ontzettend gladgestreken en alledaags, veelvoorkomend.
Juist dit album voorzien van sterke 60s/70s invloeden is voor een debuutalbum best origineel. Het is wat ruwer, ongepolijster, waardoor het oprechter overkomt dan het gehele oeuvre van Krezip. Het meest ongeïnspireerde nummer zou in dit geval vreemd genoeg dan 'Overrated' zijn omdat 'ie gelijk het meest commerciële is. Verder is dit gewoon een prima pop/rock album waarbij je af en toe invloeden hoort van andere genres. Misschien zijn mensen ietwat teleurgesteld omdat de standaard Krezip riedeltjes op dit album niet terug te vinden zijn, waardoor het album als geheel wellicht beschouwd wordt als minder memorabel. Dat betekent niet dat daardoor dit album minder goed is.
Ikzelf vind dan ook dat dit album wel een hogere waardering hoort te krijgen dan het gemiddelde hier op Musicmeter. Maar da's een kwestie van smaak natuurlijk!