Jacqueline - Good Life (2010)

Label: Sony

1. Overrated (4:13)
  2. Dare to Lose (3:00)
  3. Hard to Disagree (2:51)
  4. Hold Your Fire (2:55)
  5. Forgive Me (3:11)
  6. All I Want Is You (2:22)
  7. Break of Day (2:49)
  8. Finally in Love (2:35)
  9. No Never (2:50)
  10. Good Life (3:47)
  11. Big World (3:05)
  12. Honey B (1:55)
avatar van MusicFreak
Leuke hoes!
Alleen de eerste single is niet om aan te horen eigenlijk... hopen dat de rest van dit album toch wat beter klinkt

avatar van jurado
Ik vind de single ook behoorlijk zwak,heb verder weinig vertrouwen in dit album.

avatar van ChrisX
jurado schreef:

Als ik de eerste tonen van dat kinder-pianootje al hoor, gaan me haren overeind staan ... want is dat een onbenullig deuntje. Zo erg zelfs dat je het vervolgens niet meer kwijt raakt uit je hoofd. Nou vind ik dat bij goede songs helemaal niet erg, maar wel bij matige.

avatar van NewYorkCityLight
Wat een slechte eerste single zeg. Het is wel erg simpel in elkaar gekunsteld. Na zoveel jaar ervaring had ik wel iets beters verwacht van haar.

avatar van T.O.
Waarom moeten dit soort Nederlandse artiesten ook altijd 1000x per dag te horen zijn op radio en tv? Dan krijg je automatisch genoeg van die muziek.

avatar van NewYorkCityLight
Dutch pride .

avatar van Motivation
Inderdaad mega jammer van die eerste single, hopen dat de rest wel van beter niveau is...

avatar van Waste Management
Het nummer Overrated kan zo een nummer van Krezip zijn dan had ze helemaal niet solo hoeven te gaan

1,0
Mijn god... Die hoes, dat ga je niet menen...
Die zanger lijkt net een vrouw!

last.fm
Het album staat op Spotify voor premium users, ik ben hem aan het luiseren, en ben nog niet helemaal overtuigd. Helaas..

avatar van Editoor
last.fm schreef:

Ik zie hem anders nergens staan

avatar van aad r
Ik dacht dat ze gestopt was maar het gaat maar door, toch leuk zo'n kerstliedje in de zomer.

avatar van Oldfart
Ik houd wel van artiesten met zelfkennis, getuige de titel van het openingsnummer.....

avatar van Kill_illuminati
Ik vind het deuntje wel grappig eigenlijk. Maar ey eerlijk ik heb het maar een keer gehoort en het nummer na een paar seconden afgezet uit desinteresse.

1,0
Mijn zusje zit via spotify het album te streamen en ik vind het nog steeds kut met peren (vooral tekstueel is het te triest voor woorden), maar het is best aardig om te horen hoe het weinig originele Krezip-emopop-geluid wordt uitgebouwd. Niet bijster origineel wederom, maar ik ruik een vleugje country, ergens is er orkestrale pop en in een van de nummers duikt een lekkere baslijn op die wel weer heel erg van het type Lust For Life/You Can't Hurry Love/A Town Called Malice is.

Stijn_Slayer
Oldfart schreef:

Amen.

avatar van harm1985
Ze vergelijk haar werk in de Veronica al met dat van the Beatles... en ze zei dat de plaat maar 35 minuten duurde. Bovendien had ze al 2 jaar niks meer geschreven na de break-up van Krezip. Typisch, singer-songwriters behoren toch heel productief te zijn en bij kans de ganze dag achter hun typmachientje te zitten... mevrouw Govaert dus niet. Wel een leuke griet om te zien, dat dan weer wel. Geef mij maar Caro Emerald, als we het over Nederlands product hebben.

Doe me denken... waar blijft de eerste CD van Tim Akkerman eigenlijk? Je weet wel, dat creatieve genie van de lage landen, zonder wiens talenten Di-Rect het nooit meer zo ver had kunnen schoppen. Datzelfde Di-Rect dat overigens wel een talentenjacht organiseerde om een nieuwe zanger te vinden, en een album vol nieuwe nummers schreef uitbracht, allemaal veel eerder dan onze Tim... huh?

avatar van Angelo
Oké, uit de bovenstaande reacties blijkt dat ik een van de weinigen ben ik 'Overrated' wel leuk vind. Persoonlijk zie ik het echt als een zomers nummer net zoals bijvoorbeeld 'Next to me' van Ilse Delange of 'A night like this' van Caro Emerald. Het is gewoon een luchtig popliedje dat misschien ook nog wel een bepaalde kabaretsfeer uitademt. Gezien het feit dat ik 't een leuk liedje vind én de albumcover ook nog eens heel uitnodigend vind is het dus een logisch gevolg dat ik dit album een heb probeerd.

'Dare to lose' is wat rockier voorzien van een stevige bassline, op zich een aardig nummer omdat het wat ongepolijst overkomt (dat betekent niet dat dat overigens het geval is) en dat mag ik wel. 'Hard to disagree' is een tamelijk ingetogen pop/rock liedje waarbij door Jacqueline hoog wordt ingezet, dat hebben we nog niet vaak gehoord van deze ex-Krezip zangeres maar het gaat haar vrij goed af allemaal. 'Hold your fire' vind ik echt een topper, ik vind 't echt zo'n 60s/70s-sounding nummer dat me vreemd genoeg een beetje doet denken aan 'Little green bag' van George Baker Selection alleen dan minder goed. 'Forgive me' voelt ook best zomers aan en heeft ook een soort van country vleugje over zich heen.

'All I want is you' is tot dan toe het meest ingetogen nummer en is wat zwakjes, het klinkt te eentonig waardoor het ietwat aan de saaie kant is. 'Break of day' heeft een vleugje soul meegekregen en we zien dat dit eigenlijk een genre is die misschien ook wel interessant zou kunnen zijn voor Jacqueline, haar stem komt namelijk mooi uit de verf bij dit liedje. 'Finally in love' is een knipoog naar de 60s rock en is een van de leukste nummers van het album mede door de hook die steeds weer herhaalt wordt. 'No never' brengt ons weer een combi van pop, rock en soul - op zich een aardig nummer maar niet echt bijzonder. 'Good life' ligt in de lijn van de voorgaande nummers en klinkt ook niet onaardig. 'Big world' heeft een prachtige opbouw en weergeeft een bepaalde gospel feeling, hoewel het nummer (qua tekst) natuurlijk verre van gospel is. De afsluiter, 'Honey B' is voorzien van prima pianowerk en is een soort van slaapliedje geschreven voor haar kindje (?), een leuke afwisseling voor op het album en op zich best een originele afsluiter.

Ik denk dat Krezip fans misschien wel die 'oude' Krezip sound zullen missen. Zelf vind ik dit stukken leuker dan Krezip, voornamelijk omdat het allemaal wat ongepolijster is (tuurlijk is 't nog commercieel - maar dit is toch anders). Daarnaast is haar stijl ook niet te vergelijken met het werk van haar oude band. Als solo artieste krijgt Jacqueline in ieder geval meer kleur, stijl en persoonlijkheid. Niet alle nummers zijn even goed maar slechte nummer staan er niet op. Voor een debuutalbum valt 'ie zeker niet tegen en vind ik hem zelfs best origineel.

Waar ik Krezip altijd nog wel prima te pruimen vond is dit echt verschrikkelijk. Van Overrated wordt een mens toch helemaal gestoord?

nijme255@adsl
Ze moet toch beter kunnen? Zingen kan ze wel. Waar dit brouwsel voor nodig is, ontgaat mij helemaal.

avatar van Motivation
Ik ben het volledig met Angelo eens.

harm1985 schreef:
Ze vergelijk haar werk in de Veronica al met dat van the Beatles...

Ik zag mevrouw ook al de naam Tom Waits droppen... Oh oh...

Misterfool
ik zit nu al te wachten op het moment dat jacqueline een enorme gromstem gaat opzetten.

avatar van sjorzke
lekker album! Snap niet waarom iedereen zo negatief is? Ze probeert iets nieuws je moet het ook beetje de kans geven. Na mijn eerste luister beurt was ik ook niet meteen helemaal overtuigd maar vind het nu een lekker album!

avatar van Emile93
Dit album valt me een beetje tegen. Na Overrated gehoord te hebben dacht ik: 'Nou, dat wordt nog leuk'. Helaas. De klapper van het album is Overrated maar verder is de rest niet beter dan een gemiddeld nummer. Jammer. Ik geef het album daarom ook 2,5*

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
En ik ontdek nu pas dat Alex "Hooverphonic" Callier alle nummers mee heeft geschreven en geproducet.

avatar van DeKoning
1,0
Wat een saai en ongeïnspireerd album zeg..

Totaal nietszeggend en tekstueel inderdaad behoorlijk zwak. Ook zijn de liedjes los daarvan erg ondermaats en doet het me niks.

Toch zonde, want ik had wel enigszins goede verwachtingen.

1* voor de moeite.

avatar van Angelo
DeKoning schreef:
Wat een saai en ongeïnspireerd album zeg..

Dat jij dit album bestempeld als "saai" kan natuurlijk, iedereen zijn mening. De term "ongeïnspireerd" vind ik persoonlijk wat minder op z'n plaats. Ongeïnspireerd vind ik bijvoorbeeld sommige hits van Krezip zoals 'Sweet goodbyes', 'Out of my bed' of 'All my life' etc. Met die nummers waren en zijn op zich niks mis mee overigens, maar wel ontzettend gladgestreken en alledaags, veelvoorkomend.

Juist dit album voorzien van sterke 60s/70s invloeden is voor een debuutalbum best origineel. Het is wat ruwer, ongepolijster, waardoor het oprechter overkomt dan het gehele oeuvre van Krezip. Het meest ongeïnspireerde nummer zou in dit geval vreemd genoeg dan 'Overrated' zijn omdat 'ie gelijk het meest commerciële is. Verder is dit gewoon een prima pop/rock album waarbij je af en toe invloeden hoort van andere genres. Misschien zijn mensen ietwat teleurgesteld omdat de standaard Krezip riedeltjes op dit album niet terug te vinden zijn, waardoor het album als geheel wellicht beschouwd wordt als minder memorabel. Dat betekent niet dat daardoor dit album minder goed is.

Ikzelf vind dan ook dat dit album wel een hogere waardering hoort te krijgen dan het gemiddelde hier op Musicmeter. Maar da's een kwestie van smaak natuurlijk!

avatar van Metal-D78
Ik hoorde deze dame op de radio blaten dat het nogal lastig was om na haar break weer de draad op te pakken met muziek maken. Ze sprak de poetische woorden: "Liedjes schrijven is niet pannekoeken bakken, de eerste mislukt altijd!". Tsja en toen werd Overrated gedraaid en sprak ik de poetische woorden: "Ga maar weer koken, meisje....".

Stijn_Slayer
Tja, ik lust geen pannekoeken. Van de geur alleen al ga ik haast over mijn nek.

Dus wat dat betreft zie ik wel overeenkomsten met Krezip en dit vrouwtje.