Santana - Guitar Heaven (2010)

Alternatieve titel: The Greatest Guitar Classics of All Time

Label: Arista

1. Whole Lotta Love (3:51)

met Chris Cornell

2. Can't You Hear Me Knockin (5:38)

met Scott Weiland

3. Sunshine of Your Love (4:43)

met Rob Thomas

4. While My Guitar Gently Weeps (6:02)

met India.Arie en Yo-Yo Ma

5. Photograph (4:03)

met Chris Daughtry

6. Back in Black (4:20)

met Nas

7. Riders on the Storm (5:23)

met Chester Bennington

8. Smoke on the Water (5:06)

met Jacoby Shaddix

9. Dance the Night Away (3:23)

met Pat Monahan

10. Bang a Gong (3:41)

met Gavin Rossdale

11. Little Wing (4:52)

met Joe Cocker en Ray Manzarek

12. I Ain't Superstitious (3:57)

met Jonny Lang

13. Fortunate Son * (3:46)

met Scott Stapp

14. Under the Bridge * (5:09)

met Andy Vargas

Ducoz schreef:
En hij daalt met forse stappen, qua score..
Dat zegt meer over de onnozele 8 gebruikers dan over het werkelijk formidabele album "Guitar Heaven (2010)". Kennelijk moet je heer Plant of heer Gabriel heten om op MuMe enige credit te krijgen voor een prachtig coveralbum .

Rizz schreef:
Ik vind Can't You Hear Me Knockin' over het algemeen wel lekker, maar dat komt waarschijnlijk door Scott Weiland.
Waarschijnlijk? Eerst luisteren, dan oordelen!

Hans Brouwer schreef:
Waarschijnlijk? Eerst luisteren, dan oordelen!

Eerst luisteren dan oordelen? Ik heb geluisterd en ik vind dat Scott Weiland het nummer beter maakt, ja, dat waarschijnlijk is een knullig woord, maar je kunt ook overal een probleem van maken.

Rizz
Ik snap niet waarom je nummers covert die al perfect zijn. Naast je bankrekening vullen dan

Rizz schreef:
Excuus dan maar... Maar "Can't you hear me knockin", met Scott Weiland, is toch helemaal super geweldig?

Rizz schreef:
Ooit liet een andere artiest weten dat hij een coveralbum had opgenomen als eerbetoon aan al die grootheden die hem of haar hadden geinspireerd tot het schrijven van bepaalde nummers.
By the way: ik geloof niet dat Carlos een cover album opneemt om nog meer geld te vergaren dan hij (waarschijnlijk) al heeft.
Tot slot: dit is mijn laatste bericht bij "Guitar Heaven (2010)" .

Hans Brouwer schreef:

Ik vind de rest van het album niet veel soeps dus waarom ik deze cover wel geweldig kan pruimen is doordat ik de zang erg aangenaam vind. Als hij nou meer nummers in het straatje van Can't You Hear Me Knockin' zou coveren zou ik het al veel interessanter vinden, maar nu vind ik het gewoon saai. Ik kende die andere nummers al voordat ik er bewust naar luisterde en ze zijn imo niet verbeterd en komen ronduit inspiratieloos over. Ik heb helemaal niks tegen Santana en bewonder zijn spel maar ik zet veel liever de originele versies op.

avatar van Thuurke
Back in Black met (who the f*ck is) Nas is verreweg het slechtste nummer op deze plaat en had er voor mijn niet op gehoeven. Dan zie je dat rap en rock niet samengaan m.u.v. Run DMC en Aerosmith dan.

Guardian of Isis
(who the f*ck is) Nas
Tgoh ja, wat voor een onbenullig rappertje is dat nu toch?

who the f*ck is Nas

Met 1 simpele muisklik kom je er achter dat dit één van de grootste rapper aller tijde is. Niet voor niets een nummer 11 notering in de top 250.

avatar van Thuurke
Ik ben niet zo in de rap en ik heb er nooit van gehoord en het intereseert mij ook helemaal niet en het is voor mij het enige skipnummer op deze plaat. Waardeloos slecht nummer.

avatar van Ducoz
Als ik weer veel geld heb dan bestel ik hem misschien zelfs wel!

Joy
Hans Brouwer schreef:

naast het origineel is het ene regelrechte aanfluiting

mensen, leg dit plaatje neer naast platen uit de beginperiode van de man en je kan maar 1 conclusie trekken, stoppen met muziek maken als je allang over je hoogtepunt heen bent en per album steeds verder naar benee zakt

Ducoz schreef:
Als ik weer veel geld heb dan bestel ik hem misschien zelfs wel!

Ik doe het anders, ik download hem en als hij 5 euro is in de uitverkoop, dan koop ik hem. Wel de CD+DVD versie met de twee extra nummers op de cd.

avatar van Ducoz
Thuurke schreef:

Denk dat ik dat ook doe, maar download hem niet

avatar van Snoeperd
Die back in black cover is leuk gedaan, kan ik mn vrienden eindelijk ns overtuigen dat back in black een prachig nummer is en acdc een prachtband

avatar van UmindC
Daar heeft niet iedereen dezelfde mening over:

avatar van Oldfart
Ik stel me de gitaarhemel toch wel anders voor.

Oldfart schreef:
Ik stel me de gitaarhemel toch wel anders voor.
Nou vooruit, dan toch nog 1 bericht mijnerzijds . Als er al een hemel zou zijn dan zou ik daar pas gelukkig kunnen zijn als ik de ene dag klassieke muziek van Bach zou horen en de andere dag gitaar muziek van Ritchie Blackmore, zoals hij in Deep Purple en Rainbow ten toon spreidde, en........ juist het goddelijke gitaarspel van Carlos Santana zoals U dat op "Guitar Heaven (2010)" en andere Santana meesterwerken kunt beluisteren. Maar of er werkelijk zo'n hemel is Ik betwijfel het .

avatar van Thuurke
Ik ben niet zo bekend met de nummers van Van Halen, maar na het beluisteren van deze plaat en een beetje googelen vind ik het wel dat we Van Halen moeten beschuldigen van zelfplagiaat daar het nummer Jump van 1984 duidelijk plagiaat is van Dance The Night Away van het Van Halen II album.

avatar van Thuurke
Om nog even een ander coverplaatje uit 1993 onder de aandacht te brengen van de gelegenheidsformatie Spin 1ne 2wo, die onlangs opnieuw geremasterd in 2010 is uitgebracht. Ik kan hem heaas niet vinden op MM. Spin 1ne 2wo bestaat o.a. uit Paul Carrack, Steve Ferrone, Rupert Hine, Tony Levin en Phil Palmer. Er staan naar mijn mening een aantal beter geslaagde covers op. Op YouTube kan je ze horen.

1 All Along The Watchtower 3:07
9 Feel Like Makin' Love 5:38
10 Reeling In The Years 5:05
11 Who Are You 6:06
12 Kashmir

Dit onding klinkt niet eens als een Santana album. De kenmerkende latin en de jazzy touch ontbreken. Santana neemt hier meer een hardrock stijl aan, ook in zijn solo's.

Je kan natuurlijk niet ontkennen dat Santana een fantastische gitarist is, en hij speelt hier technisch geweldig, maar ik hoor liever zijn eigen stijl van spelen. Als je Santana bent, waarom zou je dan van je eigen stijl afwijken? Halverwege de cd heb ik het eigenlijk ook wel helemaal gehad met Santana. Hij speelt hier zo klinisch en gevoelloos. Steve Vai praktijken, bah.

Veel afgezaagder had de tracklist trouwens niet kunnen zijn.

De eerste twee nummers vind ik nog aardig. 'Sunshine of Your Love' en 'While My Guitar Gently Weeps' (die zang! ) zijn echter al snel de eerste missers, en daarna komt het niet meer goed.

'Back in Black' is al helemaal afschuwelijk. AC/DC én Nas, twee van de meest vreselijke artiesten die de muziek ooit heeft voortgebracht. Iedereen kan beter zingen dan die schorre kraai, maar dan wordt uitgerekend Nas uitgekozen....

Het is ook weer zo'n typische commerciele hardrockproductie (Slash eerder dit jaar ook al), wat ik jammer vind. Vooral hard, maar stiekem wel heel veilig en vertrouwd.

Om maar snel te vergeten....

avatar van Bollieblauw
Thuurke schreef:

Die kan ik echt helemaal niet plaatsen. Het outtro van Jump is jaren later wel gebruikt als het intro voor "Top Of The World" (album F.U.C.K.), maar ik hoor weinig gelijkenis tussen Dance The Night Away en Jump.

Stijn_Slayer schreef:
'While My Guitar Gently Weeps' (die zang! )

Wat is er nou weer mis met India.Arie?

En dat wat je van Nas vindt, vind je dat alleen omdat ie een rapper is, of wat?

avatar van UmindC
Don't hate on India.Arie!!

avatar van Madjack71
Wat mij betreft, ik vind de zang van India.Arie i.c.m. de sfeer van het nummer niet bij elkaar passen. Haar debuut album vind ik een schoonheid. Ik kan trouwens denk ik nog wel 'verschrikkelijkere' artiesten bedenken dan AC/DC. Nas ken ik niet...maar ik heb dan ook niets maar ook helemaal niets met rappers....Snoop Dog nog wel, vooruit dan.

avatar van UmindC
Dit nummer met India.Arie ken ik niet. Dat nummer met Nas trouwens ook niet, ik zeg alleen dat Nas een van mij favoriete artiesten is.

avatar van Arrie
Mja, Madjack, jij brengt je mening toch heel wat genuanceerder. Dat de zang niet helemaal bij de sfeer van het nummer past, dat kan ik me bijvoorbeeld prima voorstellen.

Ik vind de zang van India.Aria afschuwelijk en totaal niet passen bij het nummer, en ik heb een bloedhekel aan Nas.

Ik hoef mijn mening niet per se genuanceerd te brengen, zodat ik geen reacties krijg (het is immers een discussiesite), ik zeg gewoon wat ik er van vind.

avatar van Arrie
Dat mag, maar je hebt mijn vraag over rappers nog niet beantwoord.